Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

M@X 27.01.2015 22:11

Ktos slyszal o Vivaldi?

http://mackozer.myapple.pl/posts/787...lego-ceo-opery

mgit 27.01.2015 20:29

Sprawdziłem metroTAB - kafelki mnie odpychają.... wiem wiem, mam Win 8.1 ale tam kafelek nie widzę, do wszystkiego mam skróty przypięte do paska i tym samym kafelek nie oglądam... ;)

Patrix 27.01.2015 20:14

Kurdę... Opera miała opcję cofania ctrl+z... chropera nie ma... smuty... :(

Jarson 23.01.2015 14:35

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1310743)
Szkoda, że dla chrome nie ma takiego dialera jak firefox domyślnie... te protezy dostępne w dodatkach wołają o pomstę do nieba :sciana:

Ja używam new metroTab. Jak ktoś ma Win 8 to powinno pasować, ja co prawda nie posiadam, ale nowa karta zrobiona na kształt interfejsu Metro sprawdza się naprawdę świetnie.

Co ważne, mogę otworzyć nową kartę i z miejsca zacząć wpisywać interesujący mnie adres, którego nie mam w żadnym kafelku. Niektóre dodatki to miały zawalone i trzeba było poczekać, aż się załadują i dopiero wpisywać adres. Kosztowało to co prawda tylko chwilę, ale irytującą; szczególnie że z przyzwyczajenia już zwykle miałem wpisane pół adresu.

andrzejj9 21.01.2015 08:03

^^ Dokładnie.

Potem zaczęli to przywracać, ale... to ciiągle jest nieużywalne.. (a przynajmniej niewygodne). Sprawdzam od czasu do czasu i naprawdę nie rozumiem, jak można zlikwidować tak podstawową funkcjonalność przeglądarki.. Dziwne, że możliwość otwierania stron internetowych zostawili..

Berion 20.01.2015 00:24

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1310942)
Nie rozumiem. Zakładki w nowej Operze działają OK. Co się niby zmieniło?

W wersji 15.0, czyli z tego co kojarzę pierwszej "Chropery", nie było zakładek, ani nawet speed diala, w zasadzie to nie było tam niczego. ;) Chrome copy paste.

Mogliby podpiąć pod GUI webkita, a presto zostawić do przełączenia. Woleli jednak wziąć src Chrome i na jego bazie od nowa zbudować swoją przeglądarkę.

Pierwszy 19.01.2015 23:58

no niestety... stara opera została pogrzebana, a dokładnie jej silnik. Nowa opera na motorze wyjętym z chroma będzie odkrywana na nowo (tzn. będą próbować) i jak ktoś wcześniej pisał (Berion) koło wersji 150 (jeśli wcześniej nie dadzą se spokój) być może osiągnie funkcjonalność starej opery...

Patrix 19.01.2015 23:16

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1310942)

Na szybko przykład... to jest denne :] a miałem aktywną lewą krawędź - klik - odsłaniała się - klik - chowała się (zakładki). A teraz takie coś, to się otwiera jako nowa karta...

Załącznik 68822

Reetou 19.01.2015 22:17

andrzejj9 19.01.2015 22:14

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1310885)
Reetou ja też uważam, że niestety trzeba cierpieć (iść) z postępem.

Ale czemu te cholerne zakładki najpierw wywalili, a teraz nieudolnie próbują przywrócić? Resztę bym jakoś przełknął, ale ta zmiana jest dla mnie po prostu nie do zaakceptowania..

Berion 19.01.2015 19:21

Połączę się z Wami w bólu. :) Mnie FX 35 zaskoczył utratą searchplugins, niekompatybilnością*kilku dodatków, a na Linuksie to nawet szkoda gadać co już nie działa. ;p

Co się dzieje? Czemu teraz wciąż coś nie działa, buguje się, jest zubażane? k***a

Patrix 19.01.2015 19:15

Reetou ja też uważam, że niestety trzeba cierpieć (iść) z postępem.

gallus 19.01.2015 18:59

wp.pl to chyba potrafi zagotować każdego procka, nie wiem co za d...l "optymalizował" ten "portal"

Reetou 19.01.2015 18:49

Ale przecież grzecznie pytali, czy chcesz zaktualizować...

Ostatnie poważniejsze zmiany w Operze pojawiły się z wersją 12.10 w listopadzie 2012, następne updaty były związane jedynie z poprawą stabilności i bezpieczeństwem. Oczywiście fajnie, że się pojawiały, niestety silnik nie daje już rady na nowości w sieci. Cały czas korzystam, bo nie mam jakiejś pasującej mi alternatywy, ale zainstalowałem równolegle nową wersję, bo niektórych rzeczy nie da się już przeglądać w starej. Strony allegro odświeżają się jak krew z nosa, a jakieś wp potrafi zagotować mi procka na starej operze :(

Patrix 19.01.2015 17:13

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1310818)
Wersja 12.17 pojawiła się jakieś pół roku temu.

No uroczo, to tak jak IE :sciana: Ale spokojnie... trochę się już przyzwyczajam jest kilka rzeczy mega wk... i kilka, z których jestem zadowolony. Nie jestem natomiast zadowolony z faktu, że wcisnęli mi tą wersję Opery poprzez standardowy kanał aktualizacji z poziomu programu! Rozpieprzyli mi zapisane, sesje, ulubione i ogólnie wszystko wyglądało jakby to ktoś zapsuł :szczerb: co najlepsze mój profil Opery na dysku od lat był tylko aktualizowany (od Opery chyba wersja 7).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:05.