Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

andy 01.12.2005 08:30

Cytat:

Napisany przez MaciejT
@andy: moze i korzysta, ale skad mnie o tym wiedziec? Dla swietego spokoju zainstalowalem nawet na innym dysku niz FF 1.0x, ale jak nie dziala to nie. Wersji 1.0x nie wywale, jak 1.5 nie zacznie dzialac to nie. Łaski bez ;)

Instalacja na innym dysku nic Ci nie da. Wystarczy dopisać do skrótu parametr -p wtedy uruchomi sie menadżer profili. Wybierasz nowy profil i juz ;)

Po więcej informacji udaj się tutaj ;)

joujoujou 01.12.2005 15:29

Kurczę, dopiero dziś zauważyłem, że znikła mi przy obiektach osadzonych półprzezroczysta "zakładka" od adblocka, czy u Was jest podobnie? :(

W dalszym ciągu jest do nich dostęp przez "adblock" w rogu ekranu, ale trudniej znaleźć konkretny obiekt np. do zassania przez manager downloadu. :mruga:

siwy_mw 01.12.2005 16:18

Zaznacz w opcjach adblocka "Pokaż Przyciski"

joujoujou 01.12.2005 16:21

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Zaznacz w opcjach adblocka "Pokaż Przyciski"

Dzięki, to było to, reputa poszła. :taktak:

MaciejT 01.12.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez @ndy
Instalacja na innym dysku nic Ci nie da. Wystarczy dopisać do skrótu parametr -p wtedy uruchomi sie menadżer profili. Wybierasz nowy profil i juz ;)

Po więcej informacji udaj się tutaj ;)

Rzeczywiscie, po utworzeniu nowego profilu da sie normalnie korzystac z FF 1.5.
Tylko co z tego, bo gdy uruchamiam FF 1.0x to on korzysta z profilu dla FF 1.5, czyli bledne kolo. Kto to wymyslil?

andy 01.12.2005 22:53

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Tylko co z tego, bo gdy uruchamiam FF 1.0x to on korzysta z profilu dla FF 1.5, czyli bledne kolo. Kto to wymyslil?

To teraz odpal FF 1.0.x z parametrem -p i w menadżerze profili wybierz stary profil;)
Proste prawda?

MaciejT 01.12.2005 23:28

Proste, jednak chodzi o to, ze gdy odpalam raz jednego Firefoxa a raz drugiego, musze zmieniac profil. A to moze i jest proste, ale jakie niewygodne...

andy 01.12.2005 23:39

Niestety nie znam innego sposobu...

joujoujou 03.12.2005 02:22

Im dłużej "siedzę na www" tym więcej lisek zżera mi ram-u, jest na to inne lekarstwo niż restart przeglądarki? :'(

BD 03.12.2005 09:41

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Im dłużej "siedzę na www" tym więcej lisek zżera mi ram-u, jest na to inne lekarstwo niż restart przeglądarki? :'(

Tez mam ten sam problem. Z tego co widzialem to opisywano go juz wiele razy i wersja 1.5 miala to poprawic. Niestety tak sie nie stalo bo u mnie 1.5 zjada srednio 120 MB RAMu.

Polsrodkiem jest jakis program do czyszczenia ramu ale chyba nie o to chodzi...

joujoujou 03.12.2005 11:48

Mnie strasznie denerwuje to, że w przeciwieństwie do 1.0.7, który zużywał stałą (mniej więcej) ilość ramu, 1.5 zjada coraz więcej aż do momentu, w którym niemal nie da się korzystać z komputera - cały ram zajęty, dysk chodzi non stop (plik wymiany) a lekarstwem jest jedynie zamknięcie wszystkich okien ff i odczekanie minuty. ((

BD 03.12.2005 12:10

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Mnie strasznie denerwuje to, że w przeciwieństwie do 1.0.7, który zużywał stałą (mniej więcej) ilość ramu, 1.5 zjada coraz więcej aż do momentu, w którym niemal nie da się korzystać z komputera - cały ram zajęty, dysk chodzi non stop (plik wymiany) a lekarstwem jest jedynie zamknięcie wszystkich okien ff i odczekanie minuty. ((

U mnie 1.0.7 zjadala ok 110 MB RAMu. Natomiast 1.5 zjada ok 120. To sa szczytowe wartosci. Faktycznie komputer z 1.5 zaczyna cos przymulac. U mnie FF jest wlaczony caly czas i schowany do traya i bylo juz kilka raz tak, ze komputer musialem restartowac bo stracilem kontrole. Nie wiem czy to wina FF czy cos innego ale to dziwne...

joujoujou 03.12.2005 13:02

Mam na pulpicie Statbara, pokazuje caly czas m.in. zużycie ramu, w tej chwili połowę zajętego ramu bierze mi ff (ok. 175 i wzrasta) :|

REi 03.12.2005 13:47

a operze mozna ustawic ile ma ramu wyzerac... i jeszcze w zyciu mi tak sie nie rozlazla... 30 do 50MB max :|

PS. i to o operze mowia ze to "za duza" przegladarka i zma za duzo bajerow......

Zetoxa 03.12.2005 17:34

... a u mnie Lisek nigdy nie zajął więcej niż 55 MB, w żadnej z dotychczasowych wersji, nie wiem w czym może być problem, może któreś rozszerzenia powodują takie pożeranie RAM-u, spróbujcie pracy na FF bez żadnych rozszerzeń.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:35.