![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#676 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Epson D88 Plus i laser Xerox 3117. Nie zauwazylem zeby epson jakos specjalnie zasychal.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#677 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
a ejscze zapytam a tak z ciekawości na dzien dzisiejszy jakie modele urządzen wielofunkcyjnych byscie polecali do ceny 200 (250) zł tak zeby też były ekonomiczne w eksploatacji ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja polecam Brothery, są bardzo tanie w eksploatacji i nie mają żadnych zabezpieczeń tuszu (tzn nie ma żadnych chipów i innych przeszkadzajek).
Kończy sie tusz, wsadzamy nowy (tylko ten kolor który sie skończył) i tyle. 20 sekund roboty. Na minus - mój DCP 357C ma słaby skaner, podejrzewam że reszta Brotherów też. Jest szybki i jako ksero starcza, ale porównanie jakości z 10-letnim skanerem Artec 1236 wypada słabo. Z drugiej strony kosztował 299 i jestem z niego poza skanerem super zadowolony. Wydrukowałem 3 zbiorniczki czarnego po 37ml każdy, kolorowych niestety nie potrafie zużyć i poszła dopiero połowa od października 2008 ![]() Najdroższe zamienniki ok 20zł za kolor, innych nie używam. Co do modelu to po prostu musisz zerknąć co kazdy producent ma w swojej ofercie w tej cenie i z bajerami które Ci odpowiadają (wyświetlacz, wifi itd). Wielkiego szału nie będzie, podejrzewam że 1-2 modele od każdego producenta (Canon, Epson, Brother) ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 31.05.2010 o godz. 10:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Od początku kupuję tusze u jednego sprzedawcy >>TU<< Komplet tuszy + dodatkowy czarny w cenie jednego oryginalnego ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Epson Stylus Photo PX710W
Witam!
Z racji tego, że zamontowałem CISS'a w R265 to zostały mi dumpery wielokrotnego napełniania. Do druku B&W mam Xerox'a 3117, którego bardzo sobie chwalę (był często eksploatowany na studiach) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
Witam
Poszukuje drukarki lub kombainu z tanimi zamiennikami ewentualnie systemem CISS, zastanawiam sie nad epsonem 510w albo brotherem 315 lub 515. Wymagania to wifi, mozliwosc druku z karty pamieci i ewentualnie jakis przyzwoity ekran. Cena to max 400zl. Sklepy lokalne lub wysylkowe allegro lub agito.
![]() |
![]() |
#682 | |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak chcesz Epsona, to jak napisał Matefusz. Aby był z serii PX... wówczas ma bebechy jak P50 i jakość druku powoduje opad szczęki miejscowych fotolabów.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fabrycznie nowy zamiennik za 75 złotych, na którym można wydrukować 1500 stron, to przerażająca cena?
![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 07.12.2010 o godz. 20:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
W pierwszej chwili pomyslalem ze moze to jakis post napisany pare lat temu.
![]() |
#686 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sam toner do samodzielnego nabicia za 8 zł starcza średnio na 1000 stron, strasznie to drogie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanie czy autor wątku pyta o laser kolor czy cz-b.
Jak do dokumentów cz-b, to laser jest niezastąpiony. Mam w domu starego HP LJ 6L i jest nie do zaj....nia. Toner wystarcza na ok. 2000 stron (nawet więcej wg. producenta). |
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
Zamowilem ten model co polecasz w lokalnym sklepie za niecale 440 zl. Zobaczymy co jest wart, opinie ma dobre.
![]() |
![]() |
#689 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2010
![]() |
Od kilku tygodni używam Epson Stylus Photo PX710W i muszę przyznać, że jak na razie spisuje się bardzo dobrze. Drukuję w miarę sporo i jak na razie nie piszczy, żeby zmienić toner, zobaczymy jak będzie dalej.
![]() |
#690 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2010
![]() |
Osobiście używam HP Ink Advantage. Ładnie drukuje w czerni jak i w kolorze. A największą zaletą tej drukarki to tanie tusze (jak sama nazwa wskazuje).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
drukarka, kupno, zakup drukarki |
|
|