Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Jaka drukarka? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/jaka-drukarka-64348/)

mensir67pl 11.11.2009 10:19

Cytat:

Napisany przez marynarz (Post 1058301)
Glowice mozna probowac odtykac za pomoca goracej wody. Wtedy niby te kanaliki sie rozszerzaja. Kiedys probowalem z glowica w HP690 ale nie pomoglo.

ciepła woda jest dobra na kamienie nerkowe i nie tylko .............;)

marynarz 11.11.2009 09:34

Glowice mozna probowac odtykac za pomoca goracej wody. Wtedy niby te kanaliki sie rozszerzaja. Kiedys probowalem z glowica w HP690 ale nie pomoglo.

superrrmario 10.11.2009 18:36

Xeroxa będę miał (mam nadzieję) w czwartek. Jak "odetkać" dysze w atramentówce? Ktoś mi powiedział, żeby włożyć kartridż do wody + płyn do mycia naczyń. Samą końcówkę z dyszami oczywiście. Prawda li to? Czy polecacie inne patenty?

marynarz 10.11.2009 18:24

Tonery sie generalnie nie starzeja. Ja ostatnio regenerowalem do Minolty w specjalizujacej sie firmie. Nawet jest gwarancja jakosci, z ktorej skorzystalem :)

mgit 10.11.2009 17:45

Ja mam Samsung 2010 PR na oryginalnym tonerze wydrukowałem 1500 kartek, po nabiciu proszkiem zastępczym koszt 16 zł wystarcza na 500 kartek (w sumie to na 1000 gdyż za 16 zł jest aż dwa nabicia) i działa po dziś dzień, a drukuje się dużo średnio 500 kartek starcza na dwa miesiące czasem nawet na miesiąc, i jakoś druku nic nie spadła i działa idealnie ... w Xeroxa pewnie jest podobnie lepiej zainwestować w proszek aniżeli w całe tonery

Co do wydajności nie licz na 3500 tyś stron, będzie mniej, ale i tak się opłaci ...

Matefusz 10.11.2009 17:12

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1058221)
Rzadko bywam w restauracjach. Ale jeśli już to raczej nie wydurniałbym się dochodząc, czy na pewno mięso, z którego zrobiony był kotlet pochodziło z odpowiedniej hodowli. Bez przesady.

I tego byłem ciekaw.

Do przyszłych/obecnych użytkowników Xeroxa, znalazłem na allegro tonery (proszek) od 10PLN. Jak myślicie, po ilu ładowaniach toner padnie? W ogóle bawić się w napełnianie "domowym sposobem" czy inwestować w tonery (najtańszy 60PLN)

Kolejne pytanie. Powiedzmy, że kupię tego Xeroxa i dodatkowy toner do niego. Jeżeli za rok toner się wykończy i zainstaluję ten kupiony (po roku czasu) to czy jest jakaś możliwość, że nie będzie działał "ze starości" i "przeleżenia"?

andrzejj9 10.11.2009 13:37

Rzadko bywam w restauracjach. Ale jeśli już to raczej nie wydurniałbym się dochodząc, czy na pewno mięso, z którego zrobiony był kotlet pochodziło z odpowiedniej hodowli. Bez przesady.

Matefusz 10.11.2009 12:52

@andrzeju, nie chodzi mi o "graniczne ekstrema" Mnie tylko zaskoczył sposób, w jaki to napisałeś. Dlatego zapytałem, czy konsultujesz się z kelnerem.

andrzejj9 10.11.2009 08:04

Cytat:

Napisany przez Matefusz (Post 1058143)
Taka dygresja: idąc z dziewczyną/narzeczoną do restauracji czy gdziekolwiek, pytasz się kelnera o skład potrawy czy od razu prosisz o konsultację z kucharzem?

I widzisz, znowu - podobnie jak kilka osób wcześniej - wychodzisz z założenia, że są tylko graniczne ekstrema i nic pomiędzy nimi. Tak jakby były tylko dwa wyjścia - albo trujesz swój organizm czym popadnie, albo wkraczasz wręcz w ascezę (i tak rzeczywiście zdrowe odżywianie bywa przez niektórych postrzegane - mimo, że to bardzo mylące pozory) i żywisz się.. nie wiem, tylko korzonkami.

Prawda jak zawsze leży pośrodku. Dodatkowo, kiedy zmieniasz nawyki (bo kwestią jest tu tylko zmiana nawyków - zdrowe żywienie zwykle nie jest też wcale droższe od trucia się), wzmacniasz organizm i nie ma w tym momencie problemu, że raz na jakiś czas pozwolisz sobie na coś powiedzmy mniej odpowiedzialnego. Wszystko jest dla ludzi tylko w odpowiedniej ilości. To wszystko.

superrrmario 10.11.2009 01:42

Z pokryciem sobie poradzimy...

marynarz 10.11.2009 00:56

Wiem ile to ryza, i wiem ze te 1000 stron odnosi sie do 5% pokrycia, a z tym jest roznie.

superrrmario 10.11.2009 00:31

Jak startowy jest na 1000, to na ryzę lub dwie :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ryza

marynarz 09.11.2009 23:53

Oryginaly w cenie drukarki jak to zwykle bywa, za to zamienniki od 60zl!!! (cala kaseta nie samo sypanie) do ~150zl na 4000 stron.
Startowy jest na ok. 1000 wiec w domowych warunkach wydrukowanie 1,5 ryzy troche zajmie.

Matefusz 09.11.2009 23:30

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1057624)
Nie piję kolorowych napoi ze względu na słodziki, barwniki, cukier i inne trujące świństwa do nich dodawane. Piję zieloną herbatę, dobrej jakości wodę, świeżo robione soki owocowe i ewentualne inne zdrowe rzeczy.

Nie jem, a przynajmniej staram się nie jeść konserwowanej żywności. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio zdarzyło mi się kupić jakąś szynkę czy ser bez dokładnego zapoznania się ze składem i miejscem produkcji. O innych spożywczych rzeczach nie wspomnę, bo albo kupuję to, czego skład znam, albo bez dokładnej jego analizy nie kupuję.

Chemicznych kosmetyków owszem używam, ale też wybieram te ziołowe, których skład jest dla mnie akceptowalny.

Tak więc jak widzisz azyl jest. A nawet i dla przeciętnej osoby jedzącej niektóre puszkowane odpadki i popijające to butelkowanymi ściekami, dodatkowa trucizna nie będzie obojętna. Traktowałbym to bardziej jako gwóźdź do trumny...

Taka dygresja: idąc z dziewczyną/narzeczoną do restauracji czy gdziekolwiek, pytasz się kelnera o skład potrawy czy od razu prosisz o konsultację z kucharzem?

@Marynarzu, ja jak wygląda sprawa z tonerami/ładowaniem? Drogo?

marynarz 09.11.2009 20:43

Apeluje do Was ludzie! Kupujcie Xeroxa 3117 poki jest bo nastala era chipowania tonerow i bedzie tylko gorzej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:23.