![]() |
W najnowszym Komputer Świecie jest test kilku tańszych drukarek laserowych. Dwie zostały ocenione nieźle, natomiast poozstałe 4 źle lub bardzo źle ze względu na znaczną zawartość w tonerze szkodliwych substancji (TVOC. CMR, styren, benzen, związki cynoorganiczne, DBT, TBT, barwniki azotowe) oraz ich emisję do powietrza. W najgorszym przypadku efekt był porównywalny (i gorszy) od składu powietrza przy głównej drodze w dużym mieście.
Przyznam, że do tej pory nie myślałem o tym czynniki i zastanawiam się teraz, czy rzeczywiście jest tak źle? Co prawda na razie nie planuję kupna laserówki, ale chciałbym to wiedzieć na przyszłość. |
Musisz poczekać do poniedziałku.
Romanesco poleci coś z Lidla... |
Szukaj Xerox 3117. Jest taka promocja 249zl, kurier gratis. Tonery bez chipow.
Byla w agito.pl Kupilem juz w sumie 5 sztuk :) |
Moje biedne HP850 wyzionęło ducha :(. Potrzebuję taniej drukarki laserowej (BW). Co polecacie?
|
Witam !
Potrzebuję dobrą drukarkę i żeby tusz był też tani mam 200 zł. Mało drukuję wie chcę żeby zawsze dobrze drukowała. |
Dwoch ojcow??
http://www.youtube.com/watch?v=c0fXMnIfA2Q |
Cytat:
|
co kupić na teraz miło było by ja by miał nadruk [na płytach] i coś taniego z zamienników ...
ale wymagania .... || |
to problem z glowy , mozna olowkiem pisac
|
W mojej drukarce każdy kolor jest tanio. <20zł za ~1000 stron. Może być na niebiesko... ||
Na tańszych zamiennikach może być jeszcze o 50% taniej, ale nie chce eksperymentować. Niestety papier oszczędza ręcznie, tzn najpierw lecą strony nieparzyste a potem parzyste... |
no bez jaj, dwie strony każdy może drukować, jak akurat pasuje
a nie zawsze każdemu pasuje... więc? tanio, to tylko b/w :czytaj: |
Bez jaj , b&w i kolor -tania byla bo 160$ a i na papierze gdy drukuje dwie strony czyli 50% oszczednosci papieru.
|
A jak na czarno to z dwuch stron.
A jak z dwuch stron to tanio. Sunna jest jakiś przez tą/tę pralke niekumaty. |
Jeśli tanio, to na czarno :taktak:
|
Jak drukuje ? :>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24. |