![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#526 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zelea@ niech ci dlugo swieci
![]() mensir67pl@ do wyswietlania grafiki czy okien systemu operacyjnego 1920x1200 na panelu 24" to fajnie gorzej z giercowaniem ... nawet mimo tego ze gateway posiada funkcje 'video scaling' (wide, zoom, 1:1) co daje oczywiscie mozliwosc kontroli nad skalowaniem mi jednak przy 21" z 1680x1050 daje wiecej elastycznosci w tej materii przy ogolnie dostepnych kartach graficznych ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#527 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2005
![]() |
Hej wszystkim
Przymierzam si***281; do tego Gatewaya - chc***281; kupi***263; go u dystrybutora czyli w FunTech-u. Mo***380;ecie wskaza***263; na co powinienem zwr***243;ci***263; uwag***281; ogl***261;daj***261;c go, bo z tego co doczyta***322;em to g***322;***243;wne wady na kt***243;re ludzie wskazuj***261; to: 1. BadPixele 2. Nier***243;wnomierne na***347;wietlenie 3. Krzywy piwot 4. Nie dzia***322;aj***261;ce DVI O czym***347; zapomnia***322;em? Jak***261; technik***281; przyj***261;***263; ***380;eby nie przeoczy***263; bad pixeli? |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
***8226; bad-pixel'e zobaczysz na bialym tle
***8226; sub-pixel'e sprawdzisz na kolorach - czerwony, zielony, niebieski ***8226; nierowne podswietlenie widac na czarnym co do krzywego pivota <- da sie go wyregulowac funtech.pl tak jak pisalem wczesniej nie jest glownym dystrybutorem tych modeli jest nim ckmediator.com.pl
![]() |
#529 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2005
![]() |
dzięki za info. we wtorek odbieram :-)
hura oby tylko mieli dobre egzemplarze - mówili że dwa modele mi przygotują do obejrzenia... |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#531 |
oczywiscie ze tak ... ale pod warunkiem ze sa to subpixele zapalone
![]() bo subpixele martwe moga byc zapalone lub zgaszone ![]()
![]() |
#532 |
Dziadek
Zlotowicz
***347;wieta prawda
![]()
![]() |
#533 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
inny problem Gatewaya 2185 to piszczenie przetwornicy napiecia przy jasnosci mniej niz 80%, bardzo denerwujaca rzecz, cierpia na nie wszytskie prawie modele dostepne w Polsce...
ja mam dwa obecnie Samsunga 2232BW i tego 2185... w typowych zastosowaniach Samsung wygrywa... wieksza powierzchnia robocza, wiekszy pixel oraz doskonala matryca samsunga TN 3 generacji, obok stoi Gateway i niestety smuzy... mimo, iz ma doskonale kolory i przejscia tonalne, traktuje go jako monitor pomocniczy... byloby fajnie polaczyc zalety matrycy PVA z TN
![]() |
#534 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja si***281; zawiod***322;em na Samsungu, pojawi***322; si***281; 1 bad piskel (czarny przygaszony) wprawdzie ***380;eby go zobaczy***263; cza si***281; dobrzej przyjrze***263;, ale sama ***347;wiadomo***347;***263;, ***380;e jest denerwuje powiem wi***281;cej wr***281;cz w*****a
![]() Niestety g***322;upia gwarancja jest od 3 piskeli ..... ![]()
![]() |
#535 |
Dziadek
Zlotowicz
wypatruj, na moim LG po 4 tygodnich posypa***322;a sie cala matryca, subpixele swieci***322;y stadami
![]()
![]() |
#536 | |
Cytat:
![]() pewnie na forum z postow czepialskich ktorzy za ta cene chcieli by miec lux panel ![]() z piszczeniem to jest tak ze przetwornica rzeczywiscie piszczy - ale 'na zimno' po 15 minutach przestaje ... ale czy jest to domena wszystkich monitorow dostepnych w polsce - uwazalbym za zbyt daleko idace ![]() jego zaleta jest niepodwazalna <- 21" z S-PVA za 1.200,- ![]()
![]() |
![]() |
#537 |
Komandor
Nie doczytales, ja mam gatewaya 2185, mam obecnie dwa monitory opisane jak wyzej... gatewaya wybieralem 3 razy, bo to sa refurbisze i trzeba trafic na ten w miare dobry model niestety wiekszosc to sa buble, moj ma matryce i produkcje sprzed roku (menu serwisowe), trafilem w miare porzadny egzemplarz, ale pisk przetwornicy napiecia ukazal sie pozniej dosc wyczuwalny, 4 moich kumpli tez kupilo ten monitor i rowniez im piszczy, stosuja rozne zabiegi, daja poziom jasnosci na 80%, obnizajac jasnosc w sterownikach karty graficznej... a ja jak nie jest mi potrzebny do pracy super obraz odwzorowujacy pelna palete kolorow, nie uzywam... w sumie moglbym zostawic sobie duzego CRT do tych celow, ale gatewaya kupilem za 950 zl, bezposrednio CMK Media, ktory jest najwazniejszym dystrybutorem a nie Sulejowek (w Sulejowku w garazu oni te monitory probuja skleic do kupy), i tak na marginesie dla tych co chca kupic ten monitor, lepiej wziasc od Proline albo Komputronik bo oni rowniez biora bezposrednio
![]() |
#538 |
najwidoczniej nie doczytalem ...
![]() skneruscompl <- funtech ... uzywane/sort/selekcja prosto z palet http://www.allegro.pl/item261736442_..._fv_gw36m.html xxMatek <- uzywane/sort/selekcja - w wiekszosci porysowane obudowy http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2939949 jedyna firma ktora sprzedaje nowe to CK MEDIATOR na allegro sprzedaje od nich basmar_pl http://www.allegro.pl/item261901318_...w_fv_gw36.html co do proline i komputronika biora nowe za posrednictwem funtechu od CK MEDIATOR co do sortow - jak uslyszalem od 'przyjaciela' szefa ck mediator - jest okolo 6 najgorsze sa te z rosnacymi paskami ![]() oczywiscie nie ma co ukrywac - wszystkie te monitory znalazly sie w karaju ze wzgledu na wysokie koszty utylizacji ich w US moje oba panele sa z 7 tygodnia 2007 ![]()
![]() |
#539 | |
Komandor
Cytat:
dyskusji "dlugowatkowych" o tym monitorze jest malo - tylko na dwoch forach "mva.pl" i "forum.purepc.pl", szczatkowo na furum gazety wyborczej i usnecie na pl.comp.pecet, w kazdym razie jakie moga byc opinie o naprawionym uzywanym sprzecie?
![]() |
![]() |
#540 |
proces 'utylizacji' do polski idzie bardzo sprawnie
![]() na palecie od gateway'a ida nowe, uzywane i naprawiane widze Ormianin@ strasznie jestes rozzalony z zakupu tego monitora ale z tego wynika ze kupiles uzywany/naprawiany ja nie mialem takiego problemu pojechalem wybralem sobie co chcialem ... zero problemow powtarzam - za ta cene nic lepszego na ta chwile sie nie kupi ![]() a co do ruskich to slyszalem ze to polacy im sprzedaja palety ze sprzetem po 250 euro ktore kupil po 200 euro ![]()
![]() |
|
|