![]() |
Najczęściej najlepszy komunikator to ten który
- działa - inni też z niego korzystają (trzeba mieć do kogo zadzwonić :P) Próbowałem różne, ale nie póki co Skype nie ma sobie równych. |
Witam,podkleję się pod temat,chciałem się zapytać jaki komunikator audio-video mogę zainstalować chodzi mi tu np. czy skype lub podobny?ponieważ nie chcę zbyt obciążać komputera:
-Windows Vista Home Premium,Service Pack 2, -Procesor: Intel(R)Pentium(R) Dual CPU T 2390@ 1.86Ghz -Pamięć RAM - 3,00 GB -Typ Systemu-32 bitowy Pozdrawiam. |
Nie.. jak mam powiedzmy 4 letni komputer z kupioną Vistą OEM, to jest on niewiele wart.
I nie warto kupować upgrade do 7 do starego Core2 - lepiej wymienić cały komputer na taki z preinstalowanym 7. Bo inwestowanie w starą platformę się nie opłaca. |
Cytat:
Cytat:
|
Dokładnie tak. Bardzo chciałbym wymienić system na 64-bit, ale też noszę się z zamiarem wymiany płyty i procesora na i5/i7, więc na razie sobie pracuję na Vista 32-bit do czasu uzbierania kasy na lepszy sprzęt. :)
|
Jest lepszy, ale nie jest za darmo.
Kupowanie do starego komputera z Vistą siódemki jest nieopłacalne. |
Mam Vistę również od 2007 i nie mam zamiaru niczego jej zarzucać. W odróżnieniu od wielu "znawców" uważam, że Vista, odpowiednio skonfigurowana i wyczyszczona ze śmieci, podparta paroma narzędziami, jest całkiem dobrym systemem, z którym nigdy nie miałem większych problemów.
Nie mówię, że Vista jest zła, mówię tylko, że Win 7 jest po prostu lepszy. |
Napisz jak długo miałeś Vistę i na podstawie czego masz takie wnioski.
Mam Vistę od 2007, pełno softu i nie mogę jej nic zarzucić. Po wyłączeniu paru rzeczy system jest stabilny i od momentu instalacji nie miałem żadnej zwiechy, żadnego BSODa itp. A komputer chodzi co najmniej 5h dziennie, czasem nawet 2 dni non-stop. |
Na pytanie "Jakie polecacie programy do Visty?", mogę najszczerzej odpowiedzieć: polecam zainstalować Windows 7 :-)
|
Wcześniej pisałem że nie chcę już Nero,ale niedawno zakupiłem nagrywarki Plextora z pakietem Nero10,jednak wypróbowałem najpierw pakiet Nero6 i wszystko działa idealnie,więc jednak Nero6 działa na systemie Vista.ImgBurn oraz BurnAware zdeinstalowałem,jednak Nero to Nero - i żadnych trzasków płyt po wypaleniu a filmy dvd zrobione pięknie się odtwarzają na dvd.Pozdrawiam.:)
|
Zainstaluję ImgBurn lub BurnAware Free,jak wspominałem ważne aby program dobrze wypalał płyty,przed formatem miałem jednak Nero6 i również Nero7 Essentiales nawet bardzo dobrze wypalał ale po kilku miesiącach ciągle występował komunikat aby zakupić ten program,a reszta pakietu nie działała wogóle oraz Nero przestał już tak dobrze wypalać płyty tylko narobił mi dużo błędów w sytemie.
|
Nero 6 nie zainstalujesz na Vista. Musi być 7 w górę.
Zresztą Nero poszło w numerki i nic ciekawego już nie wnosi. Dodatkowo trzeba bulić. Więc instaluj ImgBurn lub Ashampoo Burning Studio i Elements, wszystkie darmowe. Linki do ashampoo są tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/f57/ashampoo...a-darmo-87549/ |
ImgBurn i żadnego Nero nie trzeba, za mało potrafi.
|
Mam już AQQ oraz VLC media player,teraz Nero czy programy które mi polecacie?co sądzicie o Nero6 ?
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:06. |