![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak znajde chwilke to zobacze wszystko, teraz mam tlena i wszystko chodzi. Ale zrobie update'a. Ja wiem ze tlen od jakiegos czasu sie nie rozwija. Z xmpp tez moge sprobowac - konto na gmail'u mam.
Zreszta juz pobralem te wtyczki i zaraz zobacze co i jak. Jak widac crashuje tlen.dll przy odbiorze wiadomosci. Kod:
Miranda Crash Report from 2010-09-03 11:07:31+0100. Crash Dumper v.0.0.4.18 |
@loki ostatnio na forum Mirki często można czytać, że komuś nie działa to i tamto w tlenie. Cóż wtyczka nie jest prężnie rozwijana więc nie spodziewaj się cudów w najbliższym czasie.
Aby problem obejść możesz skorzystać z konta na serwerze Jabberowym. Od pewnego czasu Tlen.pl umożliwia komunikację Tlen <--> Sieć Jabber. Protokół XMPP w mirce stoi na bardzo wysokim poziomie oraz ma stałych deweloperów, więc w razie czego możesz liczyć na szybkiego fiksa. Podsumowując załóż sobie konto na serwerze Jabbera np. Jabbim, Jid, Google i przez takie konto kontaktuj się z osobami z sieci Tlen.pl. Jeszcze odnośnie twojego raportu to skorzystaj z tej strony aby znaleźć nowsze wersje dla wtyk. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ale ja ja mam od kilku lat i do cierpliwych raczej naleze, ale nie wtedy kiedy pisze z dziewczyna a te wiadomosci nie dochodza albo dochodza na nastepny dzien;) Zobaczymy co z ta wtyczka, usune te podwojne konta i wtedy sie zobaczy. W miedzyczasie chyba sprawdze nowego tlena.
Cytat:
Zainstalowanie wtw czy aqq - oba mi nie podeszly nie jest rozwiazaniem:) Prostsze rozwiazanie nie znaczy lepsze. W sumie z tym tlenem to mecze sie juz jakis czas, ale na dobre zaczelo sie po aktualizacji do 0.9 No coz, przeszedlem na tlena 7 - ramu zajmuje 35mb(wylaczone avatary i inne *******y, 2 protokoly:gg i tlen). Brak jedynie wtyczki do gmail, ale reszta dziala tak jak bym chcial. Mozna blokowac widocznosc dla pojedynczych kontaktow i jest super. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fakt, że co jakiś czas zmieni się coś tu i ówdzie bo z czasem trzeba spróbować nowych rozwiązań ale nie trzeba nad nią non stop siedzieć jeśli się nie chce. Dziwie się, że skoro takie programy Cię przerastają to ich używasz. Popieram NeoFighter'a, że powinieneś zainstalować sobie coś prostego ala AQQ czy WTW, praktycznie zero klikania. |
Cytat:
Podczas budowania Mirandy obowiazuje podstawowa i najwazniejsza zasada. Nerwy na bok. Na poczatku trzeba sie sporo nadlubac i przetrzepywac siec w poszukiwaniu roznych rozwiazan, ale za to na koncu otrzymujemy komunikator maksymalnie dostosowany do naszych potrzeb. Ja od kilku lat juz tylko aktualizuje Mirande i pluginy. Na poczatku ustawilem to co mi pasuje, a teraz juz tylko uzywam :) Jezeli kogos denerwuje ustawianie Mirandy powinien na starcie wybrac GG, lub inny oryginalny komunikator. Miranda nie jest dla wszystkich ;) Juz raz o tym pisalem. |
Miala pojsc reputa, bo chcialem odciazyc laptopa matki, ale 8 MB RAM w 2010 roku wydawalo mi sie zbyt piekne i... niestety mialem racje :-(. Przy starcie - CrashReporter...
|
Ja tam polecam GG :D zajmuje mi 8MB RAMu, fakt jak włączysz archiwum aby coś poszukać to trochę muli ale poza tym chodzi żwawo ... build 10102
Reklam legalnie można się pozbyć modyfikując plik hosts: Kod:
127.0.0.1 adserver.gadu-gadu.plMnie takie wynalazki jak miranda/konnekt itp etc zaczęły męczyć ciągłe dłubanie zawracanie łba a tu instaluje i jest. A oryginalny Tlen zły ?! |
Dzis po raz ostatni wkur...la mnie miranda z obsluga tlena:nie dochodza wiadomosci, tworzy mi podwojne kontakty (login@tlen.pl i login@tlen.pl\tlen). Wtyczka stara jak diabli bo z 2007r(1.1.0.0). Jest jakas nowsza?
Pytanko, cos malego, prostego do gg i tlena, bez reklam - w sumie jutro zobacze nowego tlena, szkoda ze nie obsluguje poczty na gmail'u ale od tego bede mial juz thunderbirda. Miranda najnowsza. |
Miranda IM v0.9.0 Released
Cytat:
|
|
Gadu Gadu od środka.
|
Szukalem komunikatora na OS X. Popularny Adium nie potrafil niestety sciagnac moich kontaktow z serwera GG i podzielic ich na grupy. Zostaje raczej przy Kadu - obsluguje powiadomienia przez Growla, ma system zakladek jaki lubie (karty, zamiast wszedobylskich ostatnio rozwijanych belek, ktorych zdzierzyc nie moge - dlatego odpuscilem Mirande pod Windows i wrocilem do Konnekta) i dziala bardzo szybko. Mam tylko jedno pytanie - wie ktos jak ustawic w nim przezroczystosc?
|
Cytat:
http://forums.miranda-im.org/showthr...red-skins-quot dziala na pewno, bo mialem ustawione kiedy uzywalem my details trzeba tylko poprobowac ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:03. |