![]() |
Widzisz M@X, tylko że ja nie chcę poznawać nowych ludzi za pomocą szpiegujących usług. Ja chcę co najwyżej się kontaktować z już poznanymi z zachowaniem jako takiej prywatności.
|
Cytat:
PS Tak w ogóle to elo, dawno tu nie byłem. |
Nie zaprzeczę, bo nie wiem ;-)
Za to faktem jest, że media społecznościowe dały możliwość banalnej komunikacji z całym światem i to jest przeogromna zaleta! W maju spotkałemfajną dziewczynę z Czech, szybko dogadaliśmy się na WhatsAppie, umówiliśmy się, spędziliśmy bardzo fajny weekend. Meritum jest zrozumienie, że technologia jest narzędziem dla usprawniania ludziom prawdziwego życia, a nie sensem sama w sobie ;-) Fakty mówią niestety same za siebie - numer zaczynający się od +48, XMPP, Gadu-Gadu czy wiele innych to, w kwestii poznawania nowych ludzi, fatalne i nieskuteczne rozwiązania, których warto się pozbyć - tak, określenie celowe, byś utwierdził się w przekonaniu, że masz rację w przywiązaniu do bezsensownej przeszłości - "by żyło się lepiej" :-) |
Facebook'a można nie lubić - ale nikt nie zaprzeczy, że jest wygodny...
|
Tak, zmieni, połączą ćwierkacza z mordoksiążką. :rotfl:
|
Ze mną jedyny kontakt to teraz e-mail i sms. Cóż...
Także łączę się w bólu, może jeszcze kiedyś to się zmieni. |
Masz racje z około 50 znajomych na GG to teraz może z 3 mam kontakt , jeden był fanem Tlena i tylko z nim na tlenia pisałem. No ale i Tlen poległ .
A, że jestem starej daty to nie mam pejsbuka , twitera czy jak to sie zwie , i innych współczesnych komunikatorów. |
I stało się. Z komunikatorów wykruszyło mi się na przestrzeni ostatnich 15 lat większość osób. Dla tych słownie czterech odpowiadających po tygodniu, nie warto nawet odpalać klienta. GG, ICQ, no w mordę jeża nawet XMPP. Koniec pewnej epoki, dla wielu już pewnie od bardzo dawna, ja jednak miałem jeszcze jakąś stałą grupę. Niestety i ta się wykruszyła na rzecz mordoksiążki i ćwierkacza.
Zrobiłem więc na pamiątkę sobie najnowszą Mirandę IM, wyczyściłem z historii, sprawdziłem czy nie ma błędów baza, zamknąłem w archiwum 7Z w backupie i zgasiłem światło. I powiem szczerze, że jakoś jest mi z tego powodu przykro. Zdecentralizowane protokoły, możliwe szyfrowanie i piękne idee przegrały z pozorowaną wygodą, szpiegostwem i komercją. ;p |
XMPP chyba w końcu dostał prostego klienta, który spodoba się dzisiejszym człowiekom ZOM!
|
Jak wiemy Facebook Messenger, to nic innego jak XMPP z wy***322;***261;czon***261; komunikacj***261; z innymi serwerami Jabbera.
Do FB cz***281;sto ***322;***261;cz***281; si***281; z xabber'a. Mam jednak problem, bo komunikator nie pobiera wiadomo***347;ci offline - odbiera tylko te, które s***261; wys***322;ane gdy jestem po***322;***261;czony. Nie jest to problem tego konkretnego komunikatora, bo np. na pidginie mam to samo. Czy kto***347; wie mo***380;e dlaczego tak si***281; dzieje? |
Czy tylko ja mam problem z podłączeniem się pod Facebookowy Chat z poziomu PSI+?
Cytat:
PSI+ Cytat:
|
Uzywa ktos mirandy NG?U mnie po instalacji zniknal porblem z procesem pozostajacym w pamieci po zamknieciu mirki. Aktualizuje sie z plugin'u i zostaje wszystko jak bylo(u mnie, zalezy kto co ma:).
http://miranda-ng.org/pl/ |
Cytat:
Ok, są darmowe programy, u siebie w telefonie w zasadzie większość mam darmową, ale po pierwsze nie wszystkie bo się nie da. Po drugie, część z darmowych które mam działałaby znacznie lepiej w wersji pro, płatnej. Po trzecie, jeśli nawet nie ma wersji pro, to często są dodatkowe funkcje do dokupienia osobno, czyli tzw. mikropłatności (które w dodatku czasem 'mikro" są tylko w nazwie). Po czwarte, nawet jeśli nie ma żadnej z wyżej wymienionych form odpłatności bezpośredniej, to są reklamy. A apek całkiem darmowych, jak na przykład Opera, jest promil. |
Niestety na Androida większość programów jest pozornie darmowa (reklamy) i to się pewnie nie zmieni dopóki Google nie zamknie systemu i/lub nie uwiąże programów do planowanego frameworka.
|
Na Android w przeciwieństwie do innych platform przeważają wersje darmowe. często te wersje mają też otwarty kod źródłowy więc nie zgodzę się z opinią wyżej :P
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:04. |