![]() |
Nie twierdzę, że nie będzie darmowych programów, to by była przesada. Ale darmowego będzie coraz mniej. Już dziś ze świecą można szukać całkowicie darmowego programu na Androida. Są, ale pojedyncze. Inne to albo wersje free/pro, gdzie dopiero pro daje naprawdę dobrą funkcjonalność, albo mikropłatności. A najczęściej i to i to.
|
AQQ to akurat projekt troszeczkę inny niż inne komunikatory. Wyróżnia się i przyciągaa określoną grupę użytkowników.
AQQ straciło sponsora i albo będzie płatne, albo przestanie istnieć :) Cytat:
|
Teraz być może tak. Ale poczekaj kilka lat - nie ostaną się alternatywy, które pozostaną darmowe. To samo tyczy się innych przestrzeni wirtualnej przestrzeni, co już powoli zaczyna być widoczne.
|
Zastanawiam się jaki w tym sens przy tulu alternatywach. Darmowych i bardzo dobrych (Miranda IM/NG, WTW, Pidgin itd.). Padną.
|
Cytat:
|
@Berion kod jest bez komentarzy i przestarzały - ostatni raz coś przy nim dłubano jakieś 5 lat temu...
Z rok czasu by zajęło postawienie tego na nogi. |
Cytat:
Mamy mirande:) |
Chcialem zakomunikowac, ze najnowsza wersja oficjalnego klienta GG dziala bardzo dobrze na OS X 10.8.2!
|
Ja zmieniłem komunikator na WTW. Przypomina mi trochę Konnekta. Nie wiem, czy to nie ludzie z Konnekta zaczęli pracować nad WTW.
|
Nie jest rozwijany, ale mnie chodziło o to, że skoro jest teraz otwarty to ktoś może zrobić forka.
|
Konnekt w ma beznadziejne wsparcie większości protokołów. Ich rozwijanie zakończyło się 6 lat temu. Do tego dochodzi nowoczesny wygląd i wsparcie najnowszych systemów. Nie mam na myśli to że jakoś tam działają, ale o wykorzystanie atutów danej wersji systemu.
A pełnym dostosowaniu go pod siebie nie wspomnę. Na koniec dochodzi kwestia bezpieczeństwa. Obecnie kod został otworzony wiec znalezienie podatności nie powinno być trudne ;-) Projekt nie jest już rozwijany wiec nie będzie mial ich kto poprawić... |
Nie obsługuje protokołów, których używam i nie da się tego z nim zrobić co z Mirandą. ;)
|
;>
Ale co ma ubogiego program, którego jedyną funkcją ma być możliwość przesłania wiadomości tekstowej, co ten umożliwia? |
Wiedziałem, że się wpiszesz. :D
Na dzisiaj to jak dla mnie Konnekt jest zbyt ubogi i zbyt brzydki. Kwestię bezpieczeństwa przemilczę bo dla mnie też w tym przypadku nie jest specjalnie istotna. |
Używam do dzisiaj ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54. |