![]() |
Czy sluszny to sie okaze. Zaraz go sobie porownam z mirka, bo ma to co mi potrzebne czyli tlen+gg(raczej mi zbedne)+sprawdzanie poczty na gmail:)
Niech mi ktos napisze gdzie jest to powiadomianie gmail, jak dla mnie to calkiem zje...any. Jego menu opcje jest idiotyczne, a najbardzie wlaczanie wtyczek, skoro zainstalwoalem gg,tlena i xmpp to znaczy ze ma byc wlaczone a nie ze chce to wlaczyc. Pamieci zre tez kilka razy tyle co miranda. |
Cytat:
|
WTW - jedyny słuszny ;-).
|
wiem, że jest już 100 stron, ale jestem strasznie wybredny i przez zapytam tutaj "mistrzów" ;) ano używałem wieki konnekta, a że już mi dawno głowę suszyli, że on stary, że już go nie aktualizują, bla bla bla, przesiadłem się na AQQ i się "zakochałem", potrzeba mi gg, gmail, jakieś tam wtyczki co były w AQQ, ale tutaj problem, bo nowe gg zrobiło jakiś problem i AQQ się wysypuje, coś polecicie w zamian ? :)
|
Cytat:
Cytat:
Kontakty masz zawsze trzymana na serwerze, więc nie ważne skąd, nie ważne czym, i nie ważne jak, zawsze będziesz miał je aktualne. Hmmm, może GTalk? Historia po stronie serwera, komunikator jest dostępny również przez www. Obsługuje Jingle (głos i obraz). |
Sprawdzę tego WTW, to w sumie jeden z niewielu, których nigdy nie testowałem. Może akurat przypadnie mi do gustu. Chociaż też jedna osoba to zarazem zaleta i wada. Bo fajnie, że pewnie kontakt jest bardziej bezpośredni i jest szansa na zrealizowanie bardziej zindywidualizowanych oczekiwań, ale co jeśli twórcy praca nad programem się znudzi? Co prawda dla mnie instalacja programu i używanie go bez częstych aktualizacji to zdecydowanie bardziej zaleta niż wada, ale w przypadku komunikatorów trzeba też mieć na uwadze ich kompatybilność, a gg i inne pewnie dalej będą się ukazywać w nowych wersjach co kilka dni..
W każdym razie z ciekawości sprawdzę, może faktycznie będzie to dobre rozwiązanie. @ Andy Co do tej archiwizacji w Jaberze - to działa też przy innych programach korzystających z tej sieci? IM History chyba kiedyś sprawdzałem, ale rzucę jeszcze raz okiem. A jeśli chodzi o programy zewnętrzne do archiwizacji, to oczywiście jest to jakieś rozwiązanie, ale mi chodzi też o bezpośrednią dostępność do tych danych - typu, że instaluję, czy nawet tylko uruchamiam z pendrive'a dany program na dowolnym komputerze, loguję się do swojego profilu i mam dostępne wszystkie kontakty, wiadomości itp. (ale jednocześnie są one również zachowywane offline). |
Cytat:
W przypadku innych protokołów polecam IM History. Jeśli chodzi o dane/ustawienia komunikatora to można używać DropBox'a(lub podobnych). Profil komunikatora trzymasz w folderze, który jest synchronizowany. |
Była jakaś strona, na której można było się zarejestrować i ją "zespolić" z komunikatorem, ale chyba nie każdym, u mnie działało to bodajże z Mirandą. Wtedy całe archiwum rozmów na bieżąco było uzupełniane na serwerze.
W takim razie, jeśli przeszkadza Ci drogi Andrzeju kobylastość tych wszystkich komunikatorów, to zainteresuj się koniecznie WTW. Jest bardzo mały, czytelny, prosty, a przy tym stabilny i aktualizowany średnio raz na tydzień, a tworzony jedynie przez jedną osobę (Kaworu)! :-) Jak czegoś potrzebujesz, to piszesz o tym na forum k2t.eu i istnieje duża szansa, że funkcja zostanie dodana za jakiś czas, ja już tak wybłagałem kilka takich opcji, m.in. bota antyspamowego znanego ze starego Konnekta. Z WTW korzystam już od ponad roku, zaczynając od pierwszych wersji beta, gdzie komunikator potrafił wykrzaczyć się kilka razy dziennie, od dłuższego czasu już mu się nie zdarza. Generalnie ma bardzo dużo użytkowników dzięki temu, że funkcjonalnością i wyglądem przypomina lekko Konnekta i wydaje mi się, że jego użytkowników pochłonął w zdecydowanej większości. |
No właśnie te 'alternatywy' już wszystkie sprawdzałem (prawie.. poza WTW2 po raz pierwszy słyszę.. sprawdzę) i jakoś nie mogę się do żadnego przekonać. Wszystkie to teraz kobyły, w których cud, że jeszcze jest możliwość zwykłej rozmowy (coś jak w telefonach komórkowych). A z kolei niektórych funkcji mi brakuje.. Pomyślałem o Mirandzie, ale to nie czas na dokładne wgryzanie się w program. Może kiedyś.
To może zapytam inaczej - jest jakiś program, który umożliwia przechowywanie na serwerze wszystkich danych, w tym także kopii rozmów? To byłoby dla mnie idealne rozwiązanie i pewnie przełknąłbym jakieś dodatkowe funkcje/reklamy itp. |
NeoFighter dobrze mówi. Takie gotowe packi istnieją, jednak jak Ci się coś "zesra" lub będziesz chciał zmienić to w życiu nie dojdziesz co do czego.
Albo ma się dużooo czasu i wybieramy Mirandę albo...jest alternatywa - AQQ2, Tlen7(beta), WTW2 itp. |
na Mirande trzeba miec i czas i ochote
to nie jest program na jedno klikniecie |
A propo Mirandy. Czy są jakieś gotowe tematy, jak do Foobara? Że instaluję jeden plik i mam podstawową funkcjonalność? Bo przyznam, że zainstalowałem po raz pierwszy program i jednak trochę za surowy dla mnie, a z kolei na poznawanie go od podstaw nie mam teraz czasu ani ochoty..
|
Cytat:
|
Witam! Widzę bardzo duże zainteresowanie moim problemem i dlatego dziękuję za to zainteresowanie. POZDRAWIAM.
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:46. |