![]() |
Co do czcionek polecam jeszcze doinstalowanie pakietu libfreetype6, ale w wersji plf, ktora omija ograniczenia licencyjne.
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak na marginesie, defragmentacja hdd nie zajmuje znów zbyt wiele czasu (mówię oczywiście o innych defragmentatorach niż Windows'owy), więc lepiej nawet dla lepszego "samopoczucia" wykonać ten proces. Cytat:
|
smartek masz moze karte ati ?! :D
Jezeli tak to masz jakis dobry sposob na zainstalowanie ster***243;w pod to ?! kozystalem z kilkunastu text***243;w ale skonczy***322;o sie to na reinstalce sus***322;a :D |
Stery instaluj z trybu tekstowego (nie myli***263; z konsol***261;) :D a nu***380; si***281; uda :D
|
Cytat:
a - i instalowalem z gotowego rpma, bo ten --builpkg z runa zle sie instalowal.. @mgit - tryb tekstowy to inaczej 'init 3', a graficzny 'init 5' pozdro ;) |
no wlasnie o OpenGLa sie wszystko rozchodzi ...
Moje dotychczasowe walki z OpenGLem na ATI wygaldaja nastepujaco: MDK 10.0 Official - udalo sie w miare bezbolesnie. Madriva 2006 - jakos sie udalo, chociaz nie umiem odtworzyc procesu :) - w rozpaczy wykonywalem chaotyczne dzialania. Kubuntu - nie udalo sie. |
ATI wypina si***281; na ***347;rodowisko Open Source i nie dziwota ***380;e s***261; z tymi kartami problemy
|
A czy Linux Suse ma sterownik do drukarki Canon ip1500?
Bo do i450 sterownik***243;w nie mia***322; :\ |
instalowa***322;em wg. opisu na susek.info i dupa dalej mam te strowniki mesy :(
Zainstalowa***322;em z rpm-a i nic sie nie dzieje ... :| cos chyba bede musia***322; kare wymieni***263; widze :D |
Cytat:
jesli probowales z rpma - to sprobuj sposob z run'em :) moze Ci przejdzie, bo u mnie tylko 3D nie smiga [najwazniejsza rzecz w sterach w sumie] i nie mam pojecia jak to wlaczyc ;( mozesz sprawdzic jakie masz w konsoli wpisujac: fglrxinfo i tescik [jesli sie wlaczy - masz 3D]: fgl_glxgears pozdro ;) |
ee nie smiga wlacza sie i wylacza :(... na starym susku to chodzi***322;o bo sprawdza***322;em ale i tak jak chcia***322;em sobie gre 3d wlaczyc to dar***322;o ryja ze nie ma 3 D ati sobie leci w ***** z userami pingwin***243;w co mnie bardzo drazni :|
No nic zaraz sprobuje zainstalowac z bina ...moze to cos pomoze ;/ |
Wlasnie udalo mi sie zainstalowac - w sumie instalacja tego cuda jest BARDZO prosta.. i sam sie dziwie, ze wczesniej na to nie wpadlem - trzeba zrobic maly trick..
moze znowu napisze poradnik? :) pozdro ;) |
Cytat:
|
Ja stery do ATI ***347;ci***261;gn***261;***322;em przez YOU i dzia***322;a. W sumie i tak mi nie potrzebne...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:55. |