Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Linux (https://forum.cdrinfo.pl/f113/linux-91587/)

Berion 27.11.2016 14:04

Już płacisz, tylko o tym nie wiesz. ;)

Smartek 27.11.2016 13:53

Jest na to prostsze rozwiązanie - multiplatformowa aplikacja Telegram. Odkąd go używam przekonałem do niego pół rodziny i nie używam już w telefonie natywnej apki od smsów - messengera tym bardziej, bo jest za wolny. Telegram jest genialny i synchronizuje się błyskawicznie, mam w pracy na PC, w domu na PC i w telefonie. Jeszcze mnie nie zawiódł od ponad 2 lat, a wiadomości głosowe ostatnio są przeze mnie wykorzystywane przeze mnie równie często co te tekstowe - szczególnie w trakcie prowadzenia samochodu. To najlepsza aplikacja ever i byłbym w stanie za nią nawet zapłacić.

andy 27.11.2016 09:53

Cytat:

Napisany przez Berion
A widzisz, nie mam kanapy, potrzeby siedzenia na niej z laptopem, ani nawet potrzeby odpisywania na SMSy w innym terminie niż na wszystkie raz dziennie (albo wcale jak mam dosyć ludzi). :D

Widzisz są ludzie którzy pracują zupełnie inaczej niż Ty. Na SMSy np. odpisuję wtedy kiedy to konieczne. Czasami od razu, czasami nie. Dla Ciebie ta aplikacja może wydawać się zbędą ale dla wielu osób już nie.

Cytat:

Napisany przez mgit
To samo ma AirDroid i nie ogranicza się do sieci WiFi :P

Używałem jej kiedy ty na telefon z Androidem mówiłeś kupa. Niestety teraz nie wiadomo przez co przechodzi połączenie, kto ma nasze dane itp... więc jej już nie używam.

joujoujou 27.11.2016 06:44

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1372341)
[...] Zyskujesz czas :)

I brzuch. :P

Berion 27.11.2016 02:31

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1372341)
Powiedzmy siedzisz sobie na kanapce z laptopkiem na kolankach i coś tam działasz. Telefon sobie leży na biureczku i przychodzi SMS. Można ruszyć dupsko i zobaczyć co tam, ja tam...
Można też z poziomu laptopa odczytać i ewentualnie odpisać. Zyskujesz czas :)

A widzisz, nie mam kanapy, potrzeby siedzenia na niej z laptopem, ani nawet potrzeby odpisywania na SMSy w innym terminie niż na wszystkie raz dziennie (albo wcale jak mam dosyć ludzi). :D

mgit 26.11.2016 23:25

To samo ma AirDroid i nie ogranicza się do sieci WiFi :P

andy 26.11.2016 23:09

Tylko tutaj masz to lokalnie... Połączenie jest w tej samej sieci WiFi i nie przechodzi przez NSA.

M@X 26.11.2016 23:02

Mówię na to "Wiadomości w iCloud". Od dawna. :spoko:

andy 26.11.2016 22:57

Powiedzmy siedzisz sobie na kanapce z laptopkiem na kolankach i coś tam działasz. Telefon sobie leży na biureczku i przychodzi SMS. Można ruszyć dupsko i zobaczyć co tam, ja tam...
Można też z poziomu laptopa odczytać i ewentualnie odpisać. Zyskujesz czas :)

Berion 26.11.2016 22:52

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1372283)
Kontrolowanie telefonu z Linuksa ;)

Tylko po co? Może jeszcze kontrolowanie spłuczki sedesu z poziomu komputera, a może lodówki na ile ma mrozić i czy nie dokupić czegoś? To taka sama filozofia.

andy 26.11.2016 19:47

Raczej nie powinno być problemów. kdeconnect wymaga bibiotek kde a nie całego środowiska.
Cytat:

Non-KDE Users such as GNOME, Cinnamon, Unity, MATE, etc

You will need to use an indicator applet for KDE Connect in order to connect your preferred DE to the KDE Connect daemon. This isn’t hard to do but it does add a couple extra steps to get KDE Connect setup. As an overview, you will need to add the indicator ppa, then install indicator-kdeconnect (which installs kdeconnect automatically), and finally you will need to use the indicator to request pairing for your device.

Smartek 26.11.2016 15:56

Szkoda, że do raspbiana czegoś takiego nie ma :(

andy 26.11.2016 08:48

KDE Connect
http://www.dobreprogramy.pl/KDE-Conn...log,77524.html

Polecam świetna sprawa. Kontrolowanie telefonu z Linuksa ;)Aplikacja już jest na tyle dojrzała w podstawowe funkcje, że w końcu można jej zacząć używać.

Berion 12.10.2016 12:33

pewnie że nie jest zły, jest najlepszy. "Gnomowca wal z gumowca!"

;}

Kogoro 12.10.2016 08:42

Cynamon nie jest zły, choć wolę KDE, obok którego mam zainstalowane również XFCE.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:10.