![]() |
Już płacisz, tylko o tym nie wiesz. ;)
|
Jest na to prostsze rozwiązanie - multiplatformowa aplikacja Telegram. Odkąd go używam przekonałem do niego pół rodziny i nie używam już w telefonie natywnej apki od smsów - messengera tym bardziej, bo jest za wolny. Telegram jest genialny i synchronizuje się błyskawicznie, mam w pracy na PC, w domu na PC i w telefonie. Jeszcze mnie nie zawiódł od ponad 2 lat, a wiadomości głosowe ostatnio są przeze mnie wykorzystywane przeze mnie równie często co te tekstowe - szczególnie w trakcie prowadzenia samochodu. To najlepsza aplikacja ever i byłbym w stanie za nią nawet zapłacić.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To samo ma AirDroid i nie ogranicza się do sieci WiFi :P
|
Tylko tutaj masz to lokalnie... Połączenie jest w tej samej sieci WiFi i nie przechodzi przez NSA.
|
Mówię na to "Wiadomości w iCloud". Od dawna. :spoko:
|
Powiedzmy siedzisz sobie na kanapce z laptopkiem na kolankach i coś tam działasz. Telefon sobie leży na biureczku i przychodzi SMS. Można ruszyć dupsko i zobaczyć co tam, ja tam...
Można też z poziomu laptopa odczytać i ewentualnie odpisać. Zyskujesz czas :) |
Cytat:
|
Raczej nie powinno być problemów. kdeconnect wymaga bibiotek kde a nie całego środowiska.
Cytat:
|
Szkoda, że do raspbiana czegoś takiego nie ma :(
|
KDE Connect
http://www.dobreprogramy.pl/KDE-Conn...log,77524.html Polecam świetna sprawa. Kontrolowanie telefonu z Linuksa ;)Aplikacja już jest na tyle dojrzała w podstawowe funkcje, że w końcu można jej zacząć używać. |
pewnie że nie jest zły, jest najlepszy. "Gnomowca wal z gumowca!"
;} |
Cynamon nie jest zły, choć wolę KDE, obok którego mam zainstalowane również XFCE.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:10. |