![]() |
No i mam KDE 5 Plasma.
KDE zawsze różniło się od GNOME pod względem funkcjonalności - KDE pozwala na zdecydowanie więcej. Miałem już drobne wysypki niektórych programów pod KDE, efekty graficzne mają błędy - tzn. np. przy przełączaniu ekranu sam ekran tak dziwnie miga. Może kwestia sterowników? Ustawienia gładzika są tak wielkie, że nie wiem od czego zacząć :D Konsola ma w końcu przeźroczystość - jakoś się dało to zrobić i nie wpływa negatywnie na działanie systemu ;) Możliwoiści KDE vs GNOME można porównać do możliwości iOS vs Android, Windows vs Linux. KDE oferuje ZNACZNIE więcej od swojego konkurenta. Tutaj do każdego ustawienia są ustawienia! :D Jeżeli jesteś osobą, która nie ma wymagań co do działania systemu i przyjmuje to co daje GNOME na start zostań przy GNOME. Jeżeli natomiast lubisz mieć wpływ na działanie każdego elementu to zainteresuj się KDE. |
Czasami warto zostawić pliki konfiguracyjne...Nigdy nie wiesz kiedy dany program powróci zza światów.
|
Nie tylko. Rewolucja ma nie ominąć także API dodatków.
A apt-get remove nie usunie ci wszystkiego. ;) |
Doczytałem i chodzi o to że wyłączają interfejs NPAPI ze względu na coraz większy rozwój standardów webowych. Teraz rzeczy które robiły wtyczki powinny być możliwe natywnie przez stronę.
Zgadzam się z tym jednak zanim Flash i inne całkowicie zostaną usunięte z sieci trochę czasu minie... Zostaje mi zrobić tylko: sudo apt-get remove pipelight |
Działają tylko whitelistowane: Flash i Silvershit. Wkrótce nawet themy wyłączą... "bo nikt nie używa". Z kolei w tym roku ograniczą możliwości dodatkom i taki AdBlock przestanie być skuteczny.
Lis toczy się na dno. Pewnie za mało homo pedo femi gender wspierają... Do kompletu niech jeszcze jeden crapOS zaprojektują i mogą już odliczać czas do upadku. |
Wtyczki od pipelight nie są widoczne w FF 43. Czyżby Mozilla zmieniła API dla wtyczek? Same wtyczki dla pipelight instalują się ok ale w przeglądarce nie są widoczne. WTF?
|
Cytat:
|
U mnie od ok. 3 tygodni kde działa w miarę stabilnie. Z problemów - drobne upierdliwości przy pracy na 2 monitorach. U mnie występuje również problem z nadmiernym dręczeniem procka przy dużej ilości uruchomionych programów. Powodują je niektóre z nich, np. leciutki QuiteRSS. Choć wystarczy zminimalizować i problem znika.
KDE również mogłoby szybciej startować. Mam zainstalowane również xfce, więc problemów się nie obawiam, a one przecież czasem występują przy użytkowaniu SIDa. |
Cytat:
A swoją drogą, co cie naszło na KDE - ni to ładne... ni to szybkie... |
To pytanie nie było skierowane do Ciebie.
|
Cytat:
|
Z czym najbardziej jest problem? Wykrzacza się często? U mnie na lapie to test non stop :D (Debian sid)
|
Działa już całkiem znośnie, choć do ideału jeszcze daleko.
Testować zawsze można, bo to nic nie boli. |
Cytat:
Ale po godzinie przeprosiłem GNOME :fiu: |
Czy ktoś bawił się najnowszym KDE pod Debianem? Mam dużą chęć na przetestowanie tego środowiska.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:14. |