![]() |
Cytat:
Interface może być ładny przy jednoczesnym zachowaniu funkcjonalności. Po prostu jest moda na idiotyzację UI, dopasowując się do poziomu przeciętnego użytkownika (który i tak jest za głupi aby tego używać, ale to już wątek poboczny ;p). Po prostu zbiegło się to w czasie z długo oczekiwanym przynajmniej przeze mnie, trendem na upiększanie, animacje itd. |
No ma być - GNOME takie teraz jest. Szkoda, że przy tym często lecą przyjemne funkcje.
Tak czy inaczej nie zamieniłbym GNOME 3.14 na to z linii 2.x ;) |
Wygląd, wygląd i raz jeszcze wygląd.
Skoro to się uruchamia, i ma się na tym pracować, ma być przyjemne dla oka, a nie na wzór Windows 95 |
To nie tak. Po prostu przez długi czas programiści różnych elementów dla dystrybucji mieli gdzieś wygląd - liczyła się tylko funkcjonalność :)
Teraz za bardzo idzie to w drugą stronę - w stronę ciekawego wyglądu. Powinno się to zatrzymać w połowie: Wygląd |-----------------------------|--------------------------------| Użyteczność |
Cytat:
|
Nadrabia możliwościami ;)
|
KDE jest paskudne...
|
Na razie zostanę przy KDE, ale faktycznie Gnome coraz ciekawiej wygląda.
|
A nie wiem ;)
Wczoraj wieczorem robiłem distro-updejt i dopiero dzisiaj włączyłem go z najnowszym Gnomem btw, lista zmian: https://help.gnome.org/misc/release-notes/3.14/ |
Aha, a co tym razem wycieli? :D
|
GNOME 3.14 ma piękne animacje (:
|
To już prościej będzie użyć portabla via Wine, skoro ten FM i tak się nie integruje z Linuksowymi managerami. :(
|
@Berion nie ma tego w paczkomatach Debiana. Spróbuj skompilować ze źródeł.
|
Cytat:
|
Dlaczego nie mogę załadować governora userspace?
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:40. |