![]() |
To wszystko co mam teraz na malinie + kopia zapasowa z wykorzystaniem BackupPC. Może będzie na tym biegało ownCloud.
|
No nie wiem, a co tam będziesz uruchamiał?
|
Na laptopie to ja mam i7 4 rdzeniowe :-P
OK skoro już jesteśmy po mierzeniu *****ów, to niedługo postaram się wrzucić jakieś ciekawe numerki. Co Was konkretnie interesuje? |
Cytat:
|
hehe mój też :P Bezgłośne 200W.
http://www.adapterstore.org/images/ZVC220HD12S1.jpg Ale Andy takiego nie chciał. Czy jak się zasilacz rozgrzeje to obroty wzrastają? |
Uprzejmie zawiadamiam ze moj jest bezglosny...
http://cdn.arstechnica.net/wp-conten...wer-supply.jpg :spoko: |
Zazdrość przez Was przemawia :P ;)
|
Cytat:
|
Mocy to taki zasilacz ma az nadto. O to sie nie martwie.
Ale jakosc wykonania, glosnosc, stabilnosc napiec i ilosc zabezpieczen... Na pewno nie jest taka sama jak w drozszym. Trwalosc tez, nie wiadomo ile taki wiatrak wytrzyma nim zacznie wyć |
andy, to niewiele lepiej te i3 :) Jeśli to ma być komp na 24h to bym się jednak ciut martwił, jeśli będzie mieć złe parametry to w dupę dostanie elektronika, na szczęście teraz montują kondensatory polimerowe, ale one są tylko trochę wytrzymalsze :)
|
Intel i3 4130T (TDP 35W) :-)
Ten model zasilacza powinien mieć możliwość automatycznej regulacji obrotów. Myślę, że tutaj problemem jest odległość wiatraka od płyty na której jest płyta główna. |
Cytat:
|
Wiesz po zasilaczu za 50zł to nie bardzo można spodziewać się cichej pracy :ysz:
|
Na razie nie mam jak zmierzyć poboru mocy.
Sam serwer nie jest też jeszcze ruszony - może dopiero w weekend się nim zajmę. Jak tylko wszystko będzie na nim uruchomione, to podzielę się numerkami. Martwi mnie trochę głośność zestawu. Wydaje mi się że problem jest Pu stronie tego jak zamontowany jest zasilacz a raczej jego wiatrak względem płyty na której jest płyta główna. Odległość między wiatrakiem a płyta to ok 2 cm. W wolnej chwili sprawdzę jak to wygląda. Aha zamiast Debiana w wersji stable mam testa bo jajko 3.2 nie ma sterowników do karty sieciowej :-D Miałem skorzystać z jajka z backportów, ale :-D |
Nie gadaj tylko daj jakieś testy :P
Niekoniecznie szyfrowania. Jak SMB i to coś co tam będziesz jeszcze uruchamiać? I pobór mocy :taktak: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:28. |