![]() |
Cytat:
|
Cynamon rządzi. ;p
|
Cytat:
Gnome rządzi :taktak: |
Apropo KDE. Używam od kilku dobrych miesięcy na pod sidem i nie wrócę do GNOMA. Jednak KDE to o wiele większe możliwości...
|
Często też tak mam. Choć teraz staram się wyłączać. U mnie Debian od prawie 3 lat bez przeszło 2 miesięcy. Przy czym była to wersja testowa, później aktualizowana do Sida i w międzyczasie skundlona z Siduction (KDE). Obecnie prawie całkowicie czysty "rasowo" Debian.
|
Cytat:
No i przede wszystkim wygoda - podnoszę klapę od lapa i już - gotowe, okienko do wpisania hasła i mam to co zostawiłem np. rano przed pracą. U siebie na Debianie kompletnie nie odczuwam tego że mam system uruchomiony od X czasu. Miałem przypadki, że był usypiany przez ponad miesiąc :) Niestety usypianie komputera jest mniej bezpieczne niż jego wyłączanie, więc staram się tego nie stosować kiedy wybieram się gdzieś z laptopem. Wracając jeszcze do czasu bez ponownej instalacji. W Windzie mi się to nigdy nie udawało - zawsze coś zwolniło, rozwaliło się (ostatni windows prywatnie to xp). Tutaj? Nie mam takich problemów chyba, że rozwalę sobie przez aktualizację bo jednak przy sid trzeba czytać przy dist-upgrade czy czegoś ważnego w danej chwili nie chce wyrzucić z systemu. |
Wygoda. Ja zamykam klape o 17.00 i o 17.02 jestem juz w samochodzie, zamiast o 17.05 ;-).
|
Nie rozumiem jak można nie wyłączać komputera. Co daje usypianie oprócz tego, że masz gotowy system w kilka sekund zamiast w kilkanaście? Przecież to bez sensu.
|
2 lata i dwa miesiące. Tyle ma mój Debian sid na lapku (: Obecny uptime to 14 dni. Zamiast wyłączać usypiam.
|
|
Hmm to ciekawe jak będę oglądał telewizję przez internet.
Berion, czy w linuksie da się zarządzać grupami i użytkownikami jak w windows? OK widzę, że jest taka opcja. |
Na Windowsie też mi działa. :D
PS: To nie jest furtka, tak wyglądają właśnie ustawienia Firefoksa. PPS: I lepiej mieć domyślnie blokowanie flasha z pytaniem po kliknięciu weń - bezpieczniej. Flash może wykonywać skrypty bez wiedzy przeglądarki. |
To masz szczęście, bo na windowsie jest ten sam problem.
Im nowszy FF tym gorszy, tak jak Opera :) Ale jest bardzo proste rozwiazanie. Wyłączenie blokady w about:config Dobrze, że Firefox zostawił taką furtkę :P |
U mnie działa...
Mint 17.3 i Lis 43. |
Niewiedza, czy kłopoty ze wzrokiem? :P
"Zawsze aktywuj" Hmm, szkoda tylko, że ta opcja jest niektywna. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:27. |