![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#541 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale z tekstu nic nie wynika, że telekomuna ma dostać po dupie, wprost przeciwnie, bo w wielu miejscach nie ma po prostu alternatywy, a Netia, lub coś innego na łączu TP może okazać się porażką, lub można czekać miesiącami na podłączenie, bo TP nie ma możliwości technicznych, ale tego się nie dowiesz od Netii np..
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#542 |
|
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
wlasnie. brak innej opcji niz TP lub cos na kablach TP jest wielką przeszkodą dla odbiorcy. ceny za net na laczach TP nie moga byc nizsze niz pewna granica bo TP na to nie pozwoli. aczkolwiek 20mb za 150zl na kabelkach TP to juz jakas alternatywa ;]
|
|
|
#543 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
O ile cokolwiek bazującego na łączach TP można nazwać jakąkolwiek alternatywą... Obecnie płacę niecałe 70 zł za 8 Mb internet w UPC, a szybszego nie brałem tylko i wyłącznie dlatego, że nie jest mi do nieczego potrzebny. Rodzice mają 1 Mb za niemal 80 zł na łączu telefonicznym i to jest podobno bardzo dobra oferta.
To zrozumiałe, że rozbudowanie infrastruktury na wsi czy w małych miastach to koszt kilkukrotnie większy niż w milionowej metropolii, co jest wynikiem mniejszej koncentracji przestrzennej. Ale utrzymywanie wysokich cen wolnych łącz po to, żeby mieć fundusze na kładzenie kabli i oferowanie szybszegointernetu za niewiele większe wsumie pieniądze, to jest dla mnie coś niezrozumiałego...
|
|
|
#544 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Sieci kablowe nie chcą wchodzić nawet na osiedla domków jednorodzinnych w Warszawie, gdzie jeszcze niedawno większość by się podłączyła, bo im się nie opłaca...
Rozmawiałem raz dłużej z gościem i mi tłumaczył, że nie mają którędy tych kabli puścić, bo słupy należą do elektryczności i telefonii, a oni nie pozwolą (przynajmniej nie tanio) zawiesić na nich coś obcego. Było to wiele lat temu, TP została sprzedana Francuzom, STOEN Niemcom, sieci kablowe też są mocno zagraniczne, syf jest jeszcze gorszy. Traktują nas jak niewolników. Po cholerę inwestować w jakąkolwiek infrastrukturę, jak wystarczy wysokie ceny trzymać i wyjdzie na to samo. To jest ta polska wolność wypracowana przy Okrągłym Stole, wolność dla układów, esbeków i innego zaropiałego moralnie gówna. |
|
|
|
|
|
#545 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No dobra ed a jakieś dobra radiówka jakiś draft N czy coś
|
|
|
#546 | |
|
Horror Fan
Cytat:
nie mieszkam w takim i dla mnie UPC nie istnieje. wiec uwierz, ze wszystko poza TP na laczach TP jest alternatywą dla wszystkiego innego, wlacznie z TP
|
|
|
|
#547 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z dostawców ADSL na łączach TP szczerze polecam Multimo. Dla klientów, znajomych etc zamówiłem sporo łącz od nich.
Od pierwszego kontaktu byłem aż zdziwiony poziomem BOK. Konsultanci ogólni nie ściemniają, nie kłamią, np. przy przenosinach usługi z TP szczerze mówią ile to może trwać (3 miesiące). Konsultanci techniczni mają wiedzę, nie klepią wyuczonych porad. Było mi bardzo miło, gdy okazało się, że konsultant wie więcej ode mnie i może coś sensownego poradzić. Kiedyś, gdy dzwoniłem w zawiłej sprawie, zawsze mnie łączyło do tej samej konsultanki. Zresztą przeszliśmy na Ty, samo tak wyszło A sprawa była ciekawa: TP twierdziła, że nie ma możliwości technicznych na ADSL i zrobiliśmy taki numer, że zamówiliśmy neostradę a potem anulowaliśmy zamówienie - okazało się, zgodnie z przewidywaniami, że cudownie pojawiły się możliwości techniczne ![]() Same łącza też mają dobre, świetne trasy, pingi. Szkielet GTS Energis. Od nikogo ze znajomych nie słyszałem skarg, zresztą do większości modemów mam wejście przez dyndns, co pół roku sprawdzam i widzę, że jest OK I podobno są najtańsi. |
|
|
|
|
|
#548 |
|
Horror Fan
to sie zgadza. sam na tym siedze. jednka doszly mnie sluchy ze multimo zostalo sprzedane juz jakis czas temu. a tym samym jakosc uslug spadla. ostatnio mialem 2 ok godzinne przerwy w dostepie do netu. co wczesniej nigdy sie nie zdarzalo. moze to zbieg okolicznosci, ale dwie to jak na multimo o dwie za duzo. teraz maja naprawde fajne oferty dla klientow. szkoda ze nie stalych ;(
|
|
|
#549 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
wszystko fajnie, niech sobie neostrada przyspiesza.. ale co z tego , jesli nie ma warunkow technicznych do przyspieszenia...
u mnie mialem miec 16 Mb z netii... pozniej okazalo sie ze sie nie da, ale mozna zrobic 8 Mb z tpsa.. pozniej obnizyli to do 6,a skonczylo sie na 4, bo wiecej sie nie da ... i oto cala nasza telekomunikacja. |
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
) - jednak wada to to, że przez dwa lata będę związany nie tylko z TP i neo ale przede wszystkim z opcją i ceną ...Kiedyś już miałem raz umowę na 2 lata, ale wtedy była niezła promocja i mi się to bardzo opłaciło (a cena po zakończeniu umowy była wyższa) - a teraz z tego co piszą to mogą się pojawić obniżki - choć też trochę wątpię aby w przypadku tańszych opcji były tak znaczne ... Ostatnio zmieniany przez ro29 : 09.11.2009 o godz. 12:19 |
|
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
- jak to mówi mój Ojciec - "z pocałowaniem w rękę "Powiem Wam tak - mam od prawie 3 lat 512 (historycznie: najpierw dial-up, później krótko 512, następnie 128 i 256) - i jeszcze do niedawna nie narzekałem - aczkolwiek od kilku miesięcy coraz wyraźniej chciałbym mieć trochę szybsze - bo niestety - strony internetowe mocno "urosły" w wielkość i niestety otwierają się w większości coraz wolniej - aczkolwiek 1 mb to już niezła prędkość (jak na moje wymagania) i chyba na rok-dwa mi wystarczy (jeśli taką wezmę)
|
|
|
|
|
|
|
#553 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2009
![]() |
Neostrada w ciagu osatatnich dwoch miesiecy bardzo poszla do przodu. Wprowadzili nowe przepustowosci (10 i 20 Mb/s), podpisali ugode z UKE na inwestycje, zmniejszyli oplate za utrzymanie lacza, no i przede wszystkim zapowiedzieli kolejne obnizki w przyszlym roku. Ja sam mam w domu neo i nie narzekam, bo dziala bez przerwy. Jakosc polaczenia jest dobra. No i nikt inny neta mi zalozyc nie chcial.
|
|
|
|
|
|
#554 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta i sporo osob siedzi jeszcze z umowa i laczem 512
Ja w kablowce co jakis czas mam zwiekszona predkosc i place wciaz 49 zl (w tym miesiacu bedzie 16/1 mbita
|
|
|
|
|
|
#555 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Mnie już szlag trafia z moim internetem . Netia na kablach TP . internet rozłącza się co około 1-2 min ... na 1-4 min
****ica mnie już chwyta . Pierwszego neta miałem neo 640 kb potem 2 mbit przez 2 lata a następnie net z netii 6 mbit przez 3 lata . Tak duże problemy zaczęły się dopiero teraz na początku roku ... Dzwonię do netii co jest grane ... a ci do mnie, że wg. TP mogę mieć u siebie max 1 mbit !! SIC !bo jestem za daleko od centrali i stąd te problemy ... To ja się qwa pytam jak to jest, że przez tyle czasu jest okay ! BA ! w dzień jest trochę lepiej bo w nocy to masakra ... posta piszę średnio 5 min a wysyłam 20 !! Przez 5 lat wszytko super i nagle po 5 latach centrala mi się oddaliła ?! i już za daleko jest ?!A teraz najlepsze sąsiad też ma netię na kablach tpsa ... 1 mbit i ma to samo ... a żeby było jeszcze lepiej znajomy 3 ulice dalej też ma 1 mbit i też ma to samo ... Dzwonię na info netii i mówię co jest grane i niech mi nie wciskają, że za daleko jestem, ale to tylko netiia i kobiety w popłochu powtarzają tą samą kwestię tpsa twierdzi i tpsa twierdzi ... Internet a przede wszystkim szybki internet potrzebny mi jest do pracy ... Wychodzi na to, że jestem w czarnej dupie a mamy XXI w. śmiech na sali . Co mogłem zrobić to złożyłem zamówienie na neo 6 mbit bo to max dla mojego komunistycznego kabla naziemnego choć 30 m ode mnie jest studzienka dialogu oraz tpsa ze światłowodem ![]() Zobaczymy co tpsa odpiszę ... może być tak, ze tylko dla netii jest za daleko dla centrali a nagle tpsa skraca odległości i już będzie dobrze ... Generalnie to już sam nie wiem co mam zrobić
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
![]() |
|
|