Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Neostrada once again... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/neostrada-once-again-53057/)

Jarson 16.01.2010 21:33

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 1075176)
Jarsonie! Ty OŚLE!
Ty wiesz, ile jeszcze jechać trzeba na wschód od Moskwy żeby dotrzeć do Irlandii. Pamiętasz, jak wieźliśmy diedyś bimber do Irlandii przez Władywostok?
To jest koniec świata.

Pamiętam, jak mógłbym zapomnieć :) Grzeniu był maszynistą, Ty polewałeś, a ja byłem łącznikiem - nosiłem rozżarzony węgiel z lokomotywy do wagonów, żebyśmy nie zamarzli, a bimber i krewetki z wagonów do lokomotywy, żeby Grzeniu nie opadł z sił :spoko:

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1075182)
Irlandia ma za***iście szybki internet :taktak: w końcu jest w pierwszej 10 :czytaj: http://www.dobreprogramy.pl/Najszybc...osc,16124.html To tylko u nas od dawien dawna jesteśmy zawsze ze wszystkim 100 lat za murzynami :'(

A to Ty nie wiesz, że nie wolno wierzyć słowu pisanemu? :>

joujoujou 16.01.2010 21:40

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1075182)
Irlandia ma za***iście szybki internet :taktak: w końcu jest w pierwszej 10 [...]

Co ty nie powiesz? :D

Takie statystyki (na podstawie danych od ISP) można sobie ... wsadzić. :mruga:

Załącznik 53831

http://speedtest.net/global.php

kondziq 16.01.2010 21:48

Właśnie, zobaczmy przykład Litwy, niby kraj poruski a internet śmiga aż miło :)

Oktawian89 29.01.2010 12:40

Byłem w tpsa no przecież Pan może mieć 10 mbitów więc nie wiemy ocb ... ||

Wqurwić się idzie . Netii powiedziałem papa wczoraj przez fax . Wziąłem playonline 1 mbit 10 gb limitu na 18 miesięcy za 45 zł/mc . Netia się wynosi to biorę neościerwo 10mbit :D a play idzie do biura :D

Arepo 29.01.2010 13:41

Cytat:

Napisany przez Oktawian89 (Post 1078124)
Byłem w tpsa no przecież Pan może mieć 10 mbitów więc nie wiemy ocb ... ||

To co twierdzi TPSA a rzeczywistość to dwie różne rzeczy. Nie zdziw się jak nawet po podpisaniu umowy jednak stwierdzą, że się nie da. Taki numer zrobili kilka miesięcy temu mojemu szwagrowi, wydzwaniali do domu z promocjami, już nawet była podpisana umowa na 2 Mbps i okazało się, że da radę tylko 1 Mbps. Oczywiście wymaga to rozpoczęcia procedury od nowa, czyli nowej umowy itd. Jedyny realny zysko to dostał 2 razy jakiś szajsowaty prezent ;).

Cytat:

Napisany przez Oktawian89 (Post 1078124)
Wqurwić się idzie . Netii powiedziałem papa wczoraj przez fax . Wziąłem playonline 1 mbit 10 gb limitu na 18 miesięcy za 45 zł/mc . Netia się wynosi to biorę neościerwo 10mbit :D a play idzie do biura :D

Kończyła Ci się umowa w Netii ?, bo ja już bym się dawno od nich zabrał, ale przy groźbie zerwania umowy stale mi wyliczają jakieś kary umowne po kilka tysięcy zł.

pozdrawiam

Oktawian89 29.01.2010 13:51

umowa na czas nieokreślony od 2 lat ... tym bardziej, ze to brak możliwości technicznych z ich strony tak czy siak . Do wtorku już nie będę miał netii . Umowa rozwiązana ze skutkiem natychmiastowym .

Arepo 29.01.2010 13:56

Cytat:

Napisany przez Oktawian89 (Post 1078136)
umowa na czas nieokreślony od 2 lat ... tym bardziej, ze to brak możliwości technicznych z ich strony tak czy siak . Do wtorku już nie będę miał netii . Umowa rozwiązana ze skutkiem natychmiastowym .

Czas nieokreślony ?, przecież wtedy płaci się ze 2 razy tyle - tak miałeś ?. Nie znalazłem zapisu w umowie o możliwości jej rozwiązania ze skutkiem natychmiastowym, muszę jeszcze raz spojrzeć :ysz:.

pozdrawiam

Oktawian89 29.01.2010 14:12

pierwsza umowa na rok była 2007a potem przeszły na czas nieokreślony . Termin to chyba 10 dni ze strony tpsa na wycofanie umowy z netia .

Arepo 29.01.2010 14:16

Cytat:

Napisany przez Oktawian89 (Post 1078139)
pierwsza umowa na rok była 2007a potem przeszły na czas nieokreślony . Termin to chyba 10 dni ze strony tpsa na wycofanie umowy z netia .

To że przechodzi na czas nieokreślony to wiem, tylko automatycznie opłata za internet jest o wiele większa, dlatego się zdziwiłem że tak miałeś. Tak czy inaczej też muszę coś zmienić, bo obsługa (głównie fakturowanie i obsługa klienta) w Netii doprowadzi mnie do jakiejś choroby.

pozdrawiam

mensir67pl 29.01.2010 14:31

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1078135)

Kończyła Ci się umowa w Netii ?, bo ja już bym się dawno od nich zabrał, ale przy groźbie zerwania umowy stale mi wyliczają jakieś kary umowne po kilka tysięcy zł.

co wy macie do neti mam 4mb od nich ale nie po łączach TP.sa

max w tej chwil od nich 16mb

Załącznik 53937

Arepo 29.01.2010 14:44

Cytat:

Napisany przez mensir67pl (Post 1078145)
co wy macie do neti mam 4mb od nich ale nie po łączach TP.sa

max w tej chwil od nich 16mb

Załącznik 53937

Mi nie chodzi o jakość usługi samej w sobie, bo akurat sieć u mnie działa jak należy.

Mam do nich to, że brak już mi sił walczyć z naliczaniem na fakturach cudzych abonamentów, podawania sum z kosmosu oraz czekaniem godzinami na połączenie z biurem obsługi klienta, z którym i tak nie można nic załatwić. Tak być nie może. Nie jestem zadowolony i NIE MOGĘ rozwiązać umowy bo jestem zastraszany kwotami, które przechodzą ludzkie pojęcie i mają się nijak do dostarczanej usługi. To właśnie do nich mam.

pozdrawiam

Oktawian89 29.01.2010 15:01

Nie od zawsze płaciłem 130zł a jak przeszedłem na czas nieokreślony dostałem upust 1 zł :D i płaciłem 129zł miesięcznie :D

mensir67pl 29.01.2010 15:10

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1078147)
Mam do nich to, że brak już mi sił walczyć

a tu masz racje ...... z początku był zamieszanie niezłe ... teraz jakoś się uspokoiło ...

DejaVu 29.01.2010 17:01

Te wszystkie umowy itp.są tak skonstruowane aby maksymalnie ''obuć '' klienta ,wszystko pięknie działa na początku aby złapać klienta-a potem ''hulaj dusza'' :taktak: Ja mam CDMA od orange-u mnie na zadupiu jest to najlepsza opcja :spoko: wcześniej miałem superszybki net komórkowy w technologi EDGE :rotfl: teraz to bajka :D W umowie pisze ''DO'' 1Mb/s a że jest przeważnie mniej :haha: to nie jest to podstawą do zerwania umowy przez owo magiczne "DO" -zupełnie tak samo jak w aferze Agory gdzie ''potoczyły''się głowy przez niewinne słówko ''lub'' :haha: A w okresie próbnym miałem nieraz i 3Mb/s czyli ta technologia pozwala na takie prędkości-ale po co ??? bo drugim haczykiem tego netu jest limit 3GB :sciana:więc jak by się miało za szybki net-to ten limit wyczerpał by się przez dzień :taktak: A po limicie to internet jest ale 10Kb/s :'(

loki7777 29.01.2010 17:08

No tak, ale o limicie wiedziales, tu cie w konia nie zrobili. Kolega ma ostatni miesiac z ery i nawet tych 500mb limitu nie dostal:) Net chodzi jakby niemogl chodzic, tylko o kulach sie poruszal.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:20.