Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Neostrada once again... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/neostrada-once-again-53057/)

IceManSpy 07.06.2005 22:48

Cytat:

Napisany przez Burak_123
tak tylko juz sam nie wiem

to ty tylko raz zostawiasz ją na noc włączoną?? a co z tym autoponawianiem na oprogreamowaniu Tpsy??

Przez noc komp is off :)

.::piotrek::. 07.06.2005 22:34

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Ja mowie za siebie!!!!

Ja mam TPsowski oprogramowanie i rzadko mnie rozlacza (szczerze ok 6 razy od 10 miesiecy). Nalezy tylko trzymac modem w odpowiednich warunkach. Tzn nie za zimno , nie za goraca , odpowiednia wilgotnosci i te sprawy. Ja kiedys zostawilem na noc i nie rozlaczylo :)

Moze dajcie spokuj Neo na jedna noc i bedzie dobrze :>

Heh, zatkalo mnie ;) ja skoro decyduje sie na Neo i dostaje d nich modem, to wymagam zeby on dzialal u mnie dobrze, a nie ktos mi powie ze "Bardzo mi przykro, ale ma pan za wilgotne powietrze i jest u pana za goraco" :|

grzeniu 07.06.2005 22:21

Cytat:

Napisany przez Burak_123

to ty tylko raz zostawiasz ją na noc włączoną?? a co z tym autoponawianiem na oprogreamowaniu Tpsy??

Poczytaj http://neostrada.info i sam sobie odpowiesz na swoje pytanie.

PS U mnie komp chodzi praktycznie non stop, co 24 godziny laczy sie po zmianie IP. Pelna kultura, zadnych restartow.

Burak_PL 07.06.2005 20:21

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
A czytałeś ten topic od początku? :idea:

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Ja mowie za siebie!!!!

Ja mam TPsowski oprogramowanie i rzadko mnie rozlacza (szczerze ok 6 razy od 10 miesiecy). Nalezy tylko trzymac modem w odpowiednich warunkach. Tzn nie za zimno , nie za goraca , odpowiednia wilgotnosci i te sprawy. Ja kiedys zostawilem na noc i nie rozlaczylo

Moze dajcie spokuj Neo na jedna noc i bedzie dobrze

IceManSpy 07.06.2005 20:15

Cytat:

Napisany przez Burak_123
m
..... i mam pytanie czy instalować ich oprogramowanie czy własne?? jak zrobic by po rozerwaniu połączenia je ponowił np. jak o 3 w nocy mi rozłaczy przy ściaganiu by to na marne nei poszło?

Ja mowie za siebie!!!!

Ja mam TPsowski oprogramowanie i rzadko mnie rozlacza (szczerze ok 6 razy od 10 miesiecy). Nalezy tylko trzymac modem w odpowiednich warunkach. Tzn nie za zimno , nie za goraca , odpowiednia wilgotnosci i te sprawy. Ja kiedys zostawilem na noc i nie rozlaczylo :)

Moze dajcie spokuj Neo na jedna noc i bedzie dobrze :>

legion 07.06.2005 20:12

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Trochę mnie przestraszyłeś - mam neostradę w promocji na dwa miesiące i jakby coś padło, to wydatek znacznie ponad 200 zł (tyle wynosi kara za nie oddanie sprzętu sprawnego - jeśli oczywiście rezygnujesz).

A masz jakieś doświadczenia z tymi modemami - szczególnie Sagem - kiedy może się on "spalić" - mi się nasuwa, że może się tak stać podczas burzy (więc profilaktycznie trzeba wyłączyć), albo jakby się przegrzał (mój się dość mocno grzeje, więc może ?), albo jakby poszło za wysokie napięcie z USB.

Jeśli masz jakąś wiedzę w tym temacie - to podziel się nią - zawsze lepiej wiedzieć więcej i się jakoś zabezpeczyć (jeśli oczywiście istnieje taka możliwość). Z góry dziękuję :)
Pozdrawiam
ro29

Mysle ze doswiatczenie niema nic do tego tylko wystarczy zobaczyc ile oddano wadliwych lub uszkodonych modemow(sam bylem swiatkiem jak pracownik tpsy pokazywal mi sterte modemow uszkodzonych ) do tpsy ale nie mowie ze twoj moze siasc :).
Jedyna wada tych modemow jest to ze sa na usb i czesto sie cos z nimi dzieje zwlaszcza przy oprogramowaniu wanado(czy jakos tak) a przy routerku nie musisz miec zadnego oprogramowania tylko karte sieciowa i nie musisz sie martwic ze sie zmieni ip bo masz autoreconnect w routerku :D
Cytat:

Napisany przez Predi
jak sie spali modem (ktory i tak mam za darmo) to wtedy kupie router
poza tym nie przesadzajmy ze np. do neostrady 128 - walne router bo to bedzie przerost formy nad trescia ;)

w takiej opcji neo moze router nie potrzebny ale jaka wygoda i na przyszlosc moze umozliwic ci podlaczenie dwoch kompow :) oraz masz wieksza kontrole nad laczem niz przy modemie :D

*Vojtas* 07.06.2005 20:07

Cytat:

Napisany przez Burak_123
... a potem biorę neo 128 i mam pytanie czy instalować ich oprogramowanie czy własne?? jak zrobic by po rozerwaniu połączenia je ponowił np. jak o 3 w nocy mi rozłaczy przy ściaganiu by to na marne nei poszło?

A czytałeś ten topic od początku? :idea:

Burak_PL 07.06.2005 20:02

witam
mam pakiet internetowy i już mi się parę razy zadrzyło by mnie rozłączył a jak ponawiałem to pisałę że nie mam modemu dopiero ponowne uruchomienie pomogło

niedługo oddaję isdna (do dwóch tygodni przyjdą odłączyć (( ) a potem biorę neo 128 i mam pytanie czy instalować ich oprogramowanie czy własne?? jak zrobic by po rozerwaniu połączenia je ponowił np. jak o 3 w nocy mi rozłaczy przy ściaganiu by to na marne nei poszło?

IceManSpy 07.06.2005 19:55

teraz mi nie rozlacza tzn nigdy mi nie rozlaczalo oprocz wtedy gdy trzymalem sagem-a na zimnym parapecie chcac ostudzic zapal naszej kochanej TPsowskiej Neostrady

robert_d 07.06.2005 18:31

Mam neostrade i jakoś mi nie zrywa połączeń. Może to problem ze sprzętem?
Miałem kiedyś coś takiego i wszystko wskazuje na to że winien był zasilacz. Sprzęt był z lekka podkręcony i napięcia czasami na granicach specyfikacji, po zmianie zasilacza (w trosce o kompa) problemy ze zrywaniem połączeń zniknęły.:)

Predi 07.06.2005 17:59

Cytat:

Napisany przez legion
no wiesz to prawda 1,22 to prawie darmowka ale potem ile problemow a zwlaszcza jak sie spali modem.
Router to wydatek prawie 200 zl(chyba ze jakis uzywany mozna taniej dostac) ale sie oplaca :)

jak sie spali modem (ktory i tak mam za darmo) to wtedy kupie router
poza tym nie przesadzajmy ze np. do neostrady 128 - walne router bo to bedzie przerost formy nad trescia ;)

ManDragon 07.06.2005 17:28

U mnie neo rozłączała sie nawet kilkanaście razy na godzine, a miałem tylko najnowsze sterowniki sagema i program autoconnect (bez tepsowej aplikacji).
Dodatkwo zaistalowałem programik cFosspeed (nie jest darmowy ale do kupienia w torrentshopie:D) i jak ręką odjął. Trzyma juz 13h połaczenie
Pozdro ;)

ed hunter 07.06.2005 16:39

tak trochę dla ogólnej wiadomości:

Neostrada rozłącza się po 24 godzinach - zmiana IP

gdy się jest dalej od centrali (tu można podawać różne liczby, ale wszystko zależy od linii) warto w domu sprawdzić stan kabli, wtyczek etc.

.::piotrek::. 07.06.2005 16:25

Heh, Tepsa syf wywalony, teraz sobie zainstaluje jakies nowe stery do mojego Sagemika i powinno byc good ;) Thx 4 all ;p

ro29 07.06.2005 16:15

Cytat:

Napisany przez legion
no wiesz to prawda 1,22 to prawie darmowka ale potem ile problemow a zwlaszcza jak sie spali modem.
Router to wydatek prawie 200 zl(chyba ze jakis uzywany mozna taniej dostac) ale sie oplaca :)

Witam !
Trochę mnie przestraszyłeś - mam neostradę w promocji na dwa miesiące i jakby coś padło, to wydatek znacznie ponad 200 zł (tyle wynosi kara za nie oddanie sprzętu sprawnego - jeśli oczywiście rezygnujesz).

A masz jakieś doświadczenia z tymi modemami - szczególnie Sagem - kiedy może się on "spalić" - mi się nasuwa, że może się tak stać podczas burzy (więc profilaktycznie trzeba wyłączyć), albo jakby się przegrzał (mój się dość mocno grzeje, więc może ?), albo jakby poszło za wysokie napięcie z USB.

Jeśli masz jakąś wiedzę w tym temacie - to podziel się nią - zawsze lepiej wiedzieć więcej i się jakoś zabezpeczyć (jeśli oczywiście istnieje taka możliwość). Z góry dziękuję :)
Pozdrawiam
ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:56.