![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam neo 640 i tak samo rozlacza sie po uplywie 24h polaczenia. Twoi kumple pewnie maja ustawione zeby laczylo sie na nowo, sam tez tak mam i w sumie nawet sie tego nie zauwaza (no jak wszystko chodzi tak jak trzeba).
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
neo 640 rozłącza się jak każda neo (zmiana IP)
a cały dynks do łączenia jest prawym na ikonę połączenia>właściwości>opcje>wybierz ponownie numer... mam tylko stery do modemu a reszte ma xp |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.05.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
ile max można ściągnąć na 128 a ile na 512 i co jak się to przekroczy??
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Po pierwsze - odpowiedź na powyższe pytanie (troszkę rozszerzona): Po pobraniu przez użytkownika 7 GB danych z Internetu w opcji 128, 15 GB danych - w opcji 512 25 GB danych - w opcji 1024 35 GB danych - w opcji 2048 prędkość transmisji z Sieci do jego komputera spada do 32 kb/s, w kierunku przeciwnym natomiast nie zmienia się. Po rozpoczęciu nowego okresu rozliczeniowego (w tym przypadku - miesiąca) licznik się zeruje i znowu można korzystać z Internetu z maksymalną prędkością dla tej opcji usługi. Źródło: http://www.tp.pl/dom/internet/neostrada/ W kwestii pytania o ponawianie połączenia to jest taki programik: AutoConnect, mający właśnie opcję ponownego łączenia. Można go pobrać np. ze strony: http://shider.net/AutoConnect/ Programik ten może na przydać się, jeśli np. chcemy autoamtycznie łączyć się i wznawiać połączenie itd. Widzę @Burak_123, że jesteś kolejną osobą, która skorzystała tak jak ja z promocji TP na neo512 (tylko, że ja chyba pod koniec lipca oddam niestety neo )A emule - czy to w ogóle chce działać na Neostradzie ? Bo z Kazaą się chwilę bawiłem i działała, a z emule niewiele co dało się ściągnąć - wiem, że w przypadku braku stałego IP, w emule trafia się na koniec kolejki, ale ile można czekać. Pozdrawiam i mam nadzieję, że coś pomogłem ro29 EDIT: widzę, że w między czasie dostałeś już jakieś rady I oczywiście zgadzam się z opinią, że z tego softu TP nie warto korzystać - potrafi tak namieszać w komputerze...... Ostatnio zmieniany przez ro29 : 20.06.2005 o godz. 22:20 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
witam mam jeszcze jedno pytanie odnosnie neo czy da się jakoś sprawdzić ile się ściągneło juz??
|
|
|
#7 | |
|
Gość
|
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 25.06.2005 o godz. 01:20 |
|
|
|
|
#8 | |
|
Guru
![]() |
Cytat:
Co do możliwości sprawdzenia w TP - są takie - ale niestety nie są zawsze wiarygodne, a do tego niezbyt świeże. Metoda pierwsza (odświeżana czasem co kilka dni !!!) - najprostsza - wchodzisz na stronę www.neostrada.pl - i jako użytkownikowi Neostrady pojawić się powinna strona tzw. Serwisu Multimedialnego (czyżbyś jeszcze tam nie był ) i po lewej stronie powinna pojawić się informacja o ilości pobranych danych do dnia .... (czasem się jednak nie pojawia - lub dane są sprzed kilku dni - jak już napisałem).Jest też druga opcja - którą odkryłem dzisiaj - ale to jest chyba ten sam licznik, tylko w innym miejscu choć dane jakby dokładniejsze - wchodzisz do swojego panelu poprzez stronę www.panel.neostrada.pl i po lewej masz do wyboru jedną z opcji: Transfer i masz dane - chyba dokładniejsze - ale tam dopiero raz byłem. No to wiesz już chyba wszystko ? Pomogłem może ? Jeśli tak, to napisz parę słów, jak się udało ściąganie przez emule na Neostradzie lub innym klientem - bo ja jakoś z emule miałem problemy, jak chciałem się pobawić ! Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
wcodząc na strone http://www.neostrada.pl/ z lewej strony mamy licznik ściagniętych danych (oczywiście po zalogowaniu się na tej stronie) lub za pomocą takiego małego sprytnego programiku o nazwie NeoT - polecam http://qba.neostrada.pl/neot/
|
|
|
|
#10 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
witam mam pytanko tyle bylo tych tematow o Neostradzie ze nie bede tworzyl nowego tylko pod ten sie podlacze...teraz jest wielka promocaj neostrady ze ze 128 podwajaja predkosc, no i ja wlasnie mam 128 kiedy wlacza mi sie net wyskakuje taka chmurka z boku i jest napisane 192Kb/s no i ostatnio wlaczam i mam juz 392,2Kb/s czyli rozumiem ze mi podwoili ta predkosc, lecz jednak wszytko zostalo po satreemu strony otwieraja sie tak samo, przy sciagniu z neta tez pozostaje ta sama predkosc...i nie wiem co mam zrobic
cos moze w ustawieniach sie zmienia.. ?prosze o pomoc
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
jesli masz na chmurce wieksza predkosc a strony sciagaja sie po staremu to znaczy ze jeszcze masz blokade na loginie @ 128kb/s i dopoki nieprzypisza ci predkosci 256kb/s bedzeisz mial 16kb/s zamiastr 32kb/s
|
|
|
#12 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
aha dzieki za informacje
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Znalazlem bardzo ciekawy text o TPSA:
TPSA- Teraz Podwyższymy Sku****lom Abonament |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
![]() |
Witam !
Mam pytanie do użytkowników modemu do Neostrady Thompson speed touch 330 (od TP). Sprawa jest następująca. Dziś wymieniałem Wujowi dysk (stary z 2000 roku niestety zaczął mieć bad'y). Wszystko jakoś szło do momentu instalacji Neostrady. Ponieważ oczywiście nie instalowałem programu od TP - więc znalazłem stery na płytce i ...niby się zainstalowały, ale bez prośby o podłączenie modemu. Co prawda jak go podłączyłem to się zainstalował - ale był następnie problem z połączeniem - nie było tej ikonki na pulpicie. Ostatecznie musiałem zainstalować jakieś sterowniku z netu (dobrze, że miałem przy sobie) - na nich wszystko było ok - ale odrzucało hasło !! Zmiana hasła - nie pomogła. Dopiero kolejna reinstalacja sterowników. I zadziałało !!! Ale jest jedna dziwna rzecz - otóż poprzednio zawsze było tak, że po kliknięciu w tą ikonę połączenia - otwierało się okienko - i dopiero po naciśnięciu Connect - się łączył. Teraz wystarczy kliknąć ikonę - i już wyskakuje okienko i się łączy !!! Mam więc dwa pytania - czemu te oryginalne sterowniki nie dawały się zainstalować na tym nowym dysku ?? I po drugie - czy ktoś ma taką samą sytuację, że mu się zaraz łączy, po kliknięciu na tą ikonę (jest to trochę denerwujące i dziwne) ?? Dla informacji - płyta Abit ST6, Celeron 900, 384 RAM, dysk Seagate 40 GB ATA100, Windows98 SE Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 03.03.2006 o godz. 00:21 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cos tam od jutra TAńIEJ dla nowo przystepujacych do NOE
podobno usredniajac 20 % cos tam wsluszalem w TV24 oficjalna strona TP milczy |