Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Od dziś darmowy Internet w całym kraju (https://forum.cdrinfo.pl/f113/od-dzis-darmowy-internet-calym-kraju-88503/)

M@X 02.07.2011 08:42

Podziel sie wrazeniami jak juz potestujesz :-)!

Patrix 02.07.2011 13:10

Cieszę się, że ktoś się zdecydował przetestować to,
póki co tylko Warszawa/wysyłkowo tego nie robią,
ale UKE już nad tym pracuje :)

Co ciekawe nie reklamują się z tym zajadle, że tak powiem, wcale się nie reklamują... :)

Gadzina18 02.07.2011 13:23

Dziwisz się dlaczego nie reklamują? Bo ja nie ||

pali 02.07.2011 13:41

Spróbuję zdjąć smoka z modemu Play i pewnie zamówię.

Z tego co czytam, wynika że można pełnomocnika ustanowić dla odbioru karty w Warszawie. Jeśli ktoś potrzebuje, to proszę pisać, podam swoje dane i mogę odebrać, przesłać.

pali 04.07.2011 12:36

Pewien kolega z forum już poprosił o odbiór karty, właśnie dokumenta są przesyłane. Postaramy się ustalić dokładną procedurę z pełnomocnikiem.

Gadzina18 06.07.2011 13:20

Zastanawiam się ile czasu mam czekać na odzew z firmy aero2. Pieniążki wpłaciłem jakiś czas temu, potiwerdzenie bankowe wysłałem wraz z wypełnionym formularzem..zgodnie z ich wytycznymi. Do tej pory nikt ze mną się nie kontaktował..

chris996 06.07.2011 15:41

Kolejna firma "krzak"? Coś myślę, że zawita do niej policja lub prokuratura.

Patrix 06.07.2011 16:34

@chris996, krzak to nie, popatrz kto za tym stoi...

Cytat:

Wątpliwości wokół dystrybucji karty SIM: internet Aero2 przez Cyfrowy Polsat
Karty SIM do korzystania z darmowego internetu dostarczanego przez spółkę Aero2 mogą być dystrybuowane przez Cyfrowy Polsat (CP) ***8211; zapowiada właściciel obu podmiotów Zygmunt Solarz-Żak.
Aero2 uruchomiło darmowe usługi dostępu do sieci, na razie na terenie Warszawy i okolic, bo zobowiązuje ją do tego decyzja o rezerwacji częstotliwości 2500 MHz, jaką uzyskała w 2009 r. Spółka musi przeznaczyć na potrzeby darmowego dostępu do sieci 20 proc. dwóch posiadanych pasm: 2500 Mhz i 900 Mhz.

Usługa ruszyła w maju bez promocji, ale zdaniem Aero2 zainteresowanie jest bardzo duże ***8211; zamówienia na nią złożyło ponad 300 osób. Urząd Komunikacji Elektronicznej został jednak zasypany skargami, że Aero2 może łamać zasady koncesji. Okazuje się, że aby korzystać za darmo z sieci, trzeba odebrać w warszawskiej siedzibie Aero2 kartę SIM i wpłacić za nią 55 zł kaucji zwrotnej.
Więcej na http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...wy_polsat.html

chris996 06.07.2011 17:13

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1169892)
Urząd Komunikacji Elektronicznej został jednak zasypany skargami, że Aero2 może łamać zasady koncesji. Okazuje się, że aby korzystać za darmo z sieci, trzeba odebrać w warszawskiej siedzibie Aero2 kartę SIM i wpłacić za nią 55 zł kaucji zwrotnej.

No to rzeczywiście darmowy :rotfl: Taka renomowana firma, a każe sobie płacić :rotfl:

Patrix 06.07.2011 17:20

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1169896)
No to rzeczywiście darmowy:rotfl:Może to i nie jest jakaś lewa niszowa firma, ale jakby nie było wyciągają niezła kasę z tej kaucji.

A co? mają dopłacać? No i parz co cytujesz bo ja nic takiego nie napisałem, tylko też cytowałem!
Pytanie, czy z tego faktycznie coś im zostaje.... :P

Cytat:

Warunkiem przetargu było zaoferowanie za darmo części pasma. I to zrobiliśmy. Nie ma zaś w warunkach zastrzeżenia, że powinniśmy dawać za darmo karty SIM czy modemy, bo musielibyśmy do tego dopłacać ***8211; mówił w czwartek Zygmunt Solorz-Żak.

chris996 06.07.2011 17:28

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1169897)
A co? mają dopłacać? No i parz co cytujesz bo ja nic takiego nie napisałem, tylko też cytowałem!
Pytanie, czy z tego faktycznie coś im zostaje.... :P

To po co się pisze takie tematy, że sieć za darmo? A potem się okazuje po fakcie, że trzeba jednak płacić :rotfl:
Więc darmowy internet na stałe może między bajki włożyć. To prawdobodobnie nigdy nie nastąpi.

Patrix 06.07.2011 18:01

Jaki Ci nawet jednorazowego koszta szkoda na ten cel to ja już nie wiem :P Jeszcze modem musisz kupić, za darmo nie rozdają.
Czekamy co @Gadzina18 poczyni w tej sprawie :)

chris996 06.07.2011 23:14

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1169902)
Jaki Ci nawet jednorazowego koszta szkoda na ten cel to ja już nie wiem :P Jeszcze modem musisz kupić, za darmo nie rozdają.

Podkreśliłem tylko, że poraz n-ty updał mit, że coś takiego jak internet może być darmowy.
Dobre w tym wszystkim jest to, że przyspiesza i to znacznie. Standard VDSL2. W TP będzie 40 i 80 Mb/s :)
Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1169902)
Czekamy co @Gadzina18 poczyni w tej sprawie :)

No sam jest ciekaw co dalej z tego wyjdzie, także poczekajmy, zobaczymy :)

Patrix 09.07.2011 23:03

Cytat:

Internet za darmo? Protestujemy
Zakładanie przez gminy darmowego internetu dla mieszkańców operatorzy telekomunikacyjni uznają za łamanie zasad wolnego rynku - pisze "Dziennik Gazeta Prawna".
Coraz więcej miast i gmin oferuje swoim mieszkańcom bezpłatny internet. Nie jest szybki, ale - jak każda rzecz za darmo - cieszy zwykłego zjadacza chleba. To nie podoba się operatorom telekomunikacyjnym, którzy oskarżają władze samorządowe o nieuczciwą konkurencję. Ostrzegają nawet, że wstrzymają inwestycje w infrastrukturę i mobilny internet tam, gdzie będzie dostępna darmowa sieć - czytamy w gazecie.
Klik: http://biznes.interia.pl/biznes.inte...tujemy,1665413

TO takie ludzkie, w stylu
"wykupmy ten patent i zamknijmy w sejfie, bo nasz biznes musi się kręcić".

DejaVu 10.07.2011 12:23

A we ''wschodniej Polsce'' to płaci się za gówno w oszołamiającej prędkości :buu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30.