Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Program antywirusowy (https://forum.cdrinfo.pl/f113/program-antywirusowy-72446/)

chris996 10.02.2013 18:15

Andrzej mógłbyś zablokować zapisanie plików na pulpit. Tylko, że wtedy blokujesz zapis nie tylko skrótów do programów,
ale wszystkie inne pliki.

andy 10.02.2013 10:19

Jeżeli w ustawieniach nic nie ma to spróbuj przeinstalować antywirusa.

andrzejj9 09.02.2013 20:15

Pytanie częściowo w tym temacie. Mam Nortona 360 zainstalowanego na dwóch komputerach. Na jednym (z Win 7) jest wszystko ok. Na drugim (XP) po każdym restarcie na pulpicie pokazuje mi się skrót do programu (który nie jest mi kompletnie potrzebny..). Zarówno usuwanie, jak i robienie skrótu niewidocznym nic nie zmienia i po każdym uruchomieniu komputera ikona znowu jest. Można z tym coś zrobić..?

czary2mary 26.01.2013 13:05

Jak tak dalej pójdzie to będziesz potrzebował||Microsoft Security Essentials i Forefront Endpoint Protection drugi raz z rzędu nie uzyskały certyfikatów niemieckiego niezależnego instytutu AV-Test

http://www.av-test.org/en/tests/home...7/novdec-2012/

Yossi 26.01.2013 12:02

Jak pisałem wyżej - pod Win8 nie potrzebuję innego rozwiązania niż to, wbudowane w system, ale pod Win 7 testuję Nortona 360. Przez wiele lat unikałem rozwiązań Symanteca ze względu na to, że potwornie zamulaly system. W tym wypadku widzę bardzo dużą różnicę na korzyść. Nie wykluczone, że pod Win 7 zdecyduję się na zakup komercyjnej wersji.

gallus 25.01.2013 22:01

może jakiś proces odpowiedzialny za self protect nie startuje na czas....

Arepo 25.01.2013 09:27

Ilość załączników: 1
Właśnie nie wiem co jest powodem, najpierw pokazuje się komunikat, że prawidłowo połączył się z chmurą, a potem to :

Załącznik 61263

Gdy się wyloguje/zaloguje już jest ok. Znaczy nie pojawia się ta informacja ...

sobrus 24.01.2013 14:36

U mnie na żadnym komputerze to nie występuje. :hmm:.

Arepo 24.01.2013 13:18

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1238459)
Tak przy okazji: jeżeli ktoś potrzebuje czegoś wagi piórkowej, np. do kompa z 512MB RAM, to Immunet.

Używam teraz Immuneta, faktycznie jakby go nie było. Ma tylko jedną denerwującą cechę, często po starcie systemu pokazuje komunikat, że nie zostały załadowane jakieś kluczowe pliki i należy ponownie uruchomić system. Nie wiem z czego to wynika.

ro29 24.01.2013 13:10

Witam.
Ja kiedyś - na poprzednim komputerze - używałem starych wersji ESET ... ale jesienią do jego nowszych się zraziłem - miałem z czasopisma chyba wersję 5 ... i narobiła mi dziwnych problemów itd. Aktualnie mam G Data Internet Security 2013 jeszcze do początku marca ... w sumie to w ostatnim okresie najbardziej byłem zadowolony z Nortona co go miałem przed tym Esetem ...

sobrus 18.01.2013 21:45

Tak przy okazji: jeżeli ktoś potrzebuje czegoś wagi piórkowej, np. do kompa z 512MB RAM, to Immunet.

Yossi 18.01.2013 16:40

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1238347)
Zgadzam się z Tobą w 100%, ja też używam Microsoft Security Essentials (czy jak to się nazywa w Win8) i Windows Firewall i jestem zadowolony z pracy tego duetu.
Od czasów Windows XP/2003 nie miałem innego firewalla niż ten windowsowy :spoko:

Ale to moim zdaniem jest tradycyjne podejście AV+FW, tyle że autorstwa MS. Zasugerowałem się, że zrobili to w jakiś nowy sposób, stąd moje zaciekawienie.

Na głównej maszynie, o której mówiłem, jest zainstalowany Debian Testing. Firewalla nie mam, bo komputer i tak jest za routerem i nie jest widoczny z zewnątrz.
Ale go włącze, tak na wszelki wypadek. Nie włączałem, bo blokuje mi windowsowe gry sieciowe, a nie wiem z których portów korzystają :szczerb:

W Win 8 rolę "Microsoft Security Essentials" przejął Widows Defender, tym razem odzielony od firewalla "Windows Firewall".
Na moje potrzeby nie widzę konieczniości instalowania/kupowania innego softu. Oczywiście - zdaję sobie sprawę, że ten duet nie jest "Idealny" (takie rzeczy - tylko w Apple), ale jak na razie działa całkiem nieźle.
Generalną zaletą tego duetu jest to, że nie zamula systemu, tak jak "third-party-software" typu *** lub ***

sobrus 17.01.2013 15:48

Tak muszą napisać, że by urząd antymonopolowy i "związek producentów programów AV" nie narobił im bigosu.

A w praktyce co potrzebne to ma :)

czary2mary 17.01.2013 14:58

Ilość załączników: 1
Microsoft Security Essentials nie działa na Windows 8 z racji tego że jego rolę przejął i funkcje Defender:)ale sam MS podkreśla że jest to minimalna ochrona:)

http://windows.microsoft.com/pl-PL/w...efender#1TC=t1

Załącznik 61197

sobrus 17.01.2013 14:23

Zgadzam się z Tobą w 100%, ja też używam Microsoft Security Essentials (czy jak to się nazywa w Win8) i Windows Firewall i jestem zadowolony z pracy tego duetu.
Od czasów Windows XP/2003 nie miałem innego firewalla niż ten windowsowy :spoko:

Ale to moim zdaniem jest tradycyjne podejście AV+FW, tyle że autorstwa MS. Zasugerowałem się, że zrobili to w jakiś nowy sposób, stąd moje zaciekawienie.

Na głównej maszynie, o której mówiłem, jest zainstalowany Debian Testing. Firewalla nie mam, bo komputer i tak jest za routerem i nie jest widoczny z zewnątrz.
Ale go włącze, tak na wszelki wypadek. Nie włączałem, bo blokuje mi windowsowe gry sieciowe, a nie wiem z których portów korzystają :szczerb:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:29.