![]() |
na zachodzie orginalne czesci sa tansze...nie chce mi sie szukac drugiego linku gdzie byly podane nr od htc, cena byla podobna.
|
Ja akurat patrzylem na digitizer do xperii go - miala byc niezniszczalna....
|
Do mojego htc touch cruise w byle jakim serwisie chcieli 200zl za digi z wymiana (bez wymiany tyle samo i bez potwierdzenia,ze to orginal). kupilem za granica orginal za 70zl z przesylka...
|
Niezniszczalna? Powtórzę to co napisałem w poprzednim poście - telefony marki Sonim jako tako można nazwać niezniszczalnymi. Na pewno nie smartfony.
Być może telefon Beara Gryllsa rzeczywiście jest wytrzymały, ale jest jeden maluteńki szczegół - gdzie on go ze sobą nosi. Bo nie pamiętam dobrze, dawno nie byłem np. w lesie tropikalnym, ale tam chyba bywa różnie z zasięgiem - w każdym razie ja jak idę do otaczających Włodawę lasów na grzyby, to zasięg tracę tak gdzieś w 1/3 drogi do Suchawy. Suchawa to takie the middle of nowhere, ale posiada własny nadajnik GSM (nie mojej sieci, ale nie mam zasięgu żadnej). Te dwie miejscowości są położone w linii prostej 10 km od siebie, a Grylls na swoich wyprawach bywa w miejscach gdzie do najbliższej osady (bez pokrycia GSM) jest po 100 i więcej km - no to po co mu smartfon zamiast telefonu satelitarnego? Ja to odbieram jako zwykły marketingowy bull shit i tyle. Równie przekonywujące, co Wojewódzki sugerujący w reklamie, że ma dla niego jakiekolwiek znaczenie ile miesięcznie płaci za rozmowy. |
Jarsonu, nie wiem kto zacz ów Bear, ale jeśli on gdzieś w Ameryce, Rosji czy Afryce rozmawiał na pustkowiu przez telefon, to pewnikiem był to NMT450 (jak nasz dawny Centertel) czy któraś z odmian CDMA.
Zasięg komórki NMT to nawet ponad 200 km. W latach 1995-1997 w Beskidzie Niskim był zasięg Centertela w miejscach gdzie do dziś żadnego zasięgu nie ma. |
To gość, który prowadzi program Ultimate Survival na Discovery. Widziałem kilka razy przypadkiem urywki, nie interesują mnie takie rzeczy. Wyglądał, jakby chciał się popisać, że je robaki. Być może to taki Lance Armstrong survivalu, a być może rzeczywisty bohater - nie wiem tego.
W każdym razie ostatnio pochwalił się (a gdzie tam - Kyocera się pochwaliła), że używa modelu Kyocera Torque. Nie mogąc zresztą nawet znać jego rzeczywistej wytrzymałości, bo słuchawka pojawiła się na rynku w tym roku. To jest zresztą zapewne wytrzymały smartfon, ale nie uwierzę że nadaje się na survivalowe wyprawy. To tak jak Skoda Yeti może sobie być reklamowana jako samochód "do miasta i na bezdroża", ale tak naprawdę po prostu bardzo dobrze nadaje się jedynie do miasta i pod miasto - czyli polne drogi ok, bezdroża tak sobie. Chciałbym zobaczyć Hołowczyca jak w Yeti do Dakaru przystępuje... |
Programy Beara Gryllsa nie są nagrywane "100% real". Zawsze czuwa nad nim ekipa. Z resztą niektóre rzeczy które wykonuje celowo dla przykładu są zbyt niebezpieczne nawet dla niego.
Tym niemniej jako były komandos SAS, najmłodszy brytyjczyk który zdobył Everest oraz najmłodszy naczelnik Scout Association (i pare innych dokonań) na pewno zna się na survivalu. A co do napraw to ja każdą naprawę realizuje przez sklep, gdzie towar kupiłem. Ktoś kto przyjmuje sprzęt ogląda go i spisuje uszkodzenia - a ze sklepem Renergesis inaczej pewnie musi gadać. Mnie w ogóle nie interesuje kto to serwisuje. Oczywiście nie wiem czy to jest 100% skuteczne, bo za często z tego nie korzystam na szczęście. Ale nie próbowałbym nawet wysyłać coś bezpośrednio do tych oszustów. |
Cytat:
tzn nawet nie on tylko ekipa, która w przerwach między nagraniami częstuje go kawą ;) tak wygląda survival w wersji show. |
O tym to wszyscy wiedza, ktorzy to ogladali:)
|
Ale robale to jednak na serio wcinał ;)
|
No coz, cos na serio musialo byc:)
|
On ma telefon z Regenersis? No widzicie, a wy tu tak biadolicie.
|
Jak survival, to po całości. :szczerb:
|
Wszystkim, ktorzy tak duzo tutaj krzycza wklejam post z MyApple majac nadzieje ze nie okaza sie tylko "mocni w gebie":
Cytat:
|
Na forum nikoniarzy jeden użytkownik wpadł na pomysł postawienia strony traktującej o serwisie Nikona: http://zoltyserwisfotograficzny.info/
Pomogło. :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:17. |