![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1381 | ||||
DraganFly'er
Data rejestracji: 16.08.2005
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ramy: czemu 1333? Nie za bardzo w samych ramach siedzę więc prosiłbym o jakieś argumentowanie takiego wyboru. Zasiłka: Chieftec to już w moim przypadku przyzwyczajenie, tyle lat na tym składam i nigdy mnie nie zawiodło. Dużo do gadania ma też fakt że mój chieftec chodził ponad pół roku bez wiatraczka, jako, że przypadkiem przeciąłem zasilanie do niego w trakcie czyszczenia ^^ Zauważyłem przypadkiem przy kolejnym czyszczeniu, bo dotknąwszy obudowy się praktycznie sparzyłem. Lutowanie i po problemie, działa do dziś. Chociaż zastanawiam się nad wymianą, bo cały sprzęt mam w miarę nowy, a zasilacz już swoje lata ma.. Buda: Cm elite'a akurat nie ma w sklepie w którym zamawiam, a chciałbym zrobić pojedyncze zamówienie, zamiast ganiać po sklepach za tym. Ibox to syf, wiem doskonale, ale jest to produkt budżetowy i chyba tym na stanie. Dzięki za wszelkie rady czy komentarze, proszę o więcej.
NEC 3500AG poszedł w niepamięć. Czas na Pioneer DVR-215D@DVR-215L ![]() Ostatnio zmieniany przez Creew : 04.12.2010 o godz. 19:05 |
||||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1382 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli to wiesz na pewno to ok. Bo ja rzuciłem okiem na pierwszy przykładowy test i tam różnica dochodziła do 30-50%. Ale jak mówię nie upieram się, bo teraz nie siedzę w temacie. Jak wybierałem kartę na zmianę ATI 4870 to trochę testów przeglądałem.
![]() |
#1383 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Procesory AMD nie obsluguja oficjalnie pamieci powyzej 1333 i generalnie nie robia tez z tego uzytku.
Lepiej zostawic 1333 a podkrecic NB i HT na 2600.
![]() |
#1384 | ||
DraganFly'er
Data rejestracji: 16.08.2005
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko jedno pytanie, co oznacza "oficjalnie"? // Przeglądnąłem sobie dokumenty techniczne amd, faktycznie masz rację - do 1333. Nie fajnie... Swoją drogą zacytuje ten tekst: 144-bit DDR3 SDRAM controller operating at frequencies up to 1333 MT/s (667 MHz) Może mi to ktoś wytłumaczyć? Skąd się tam pojawia 667 MHz?
NEC 3500AG poszedł w niepamięć. Czas na Pioneer DVR-215D@DVR-215L ![]() Ostatnio zmieniany przez Creew : 05.12.2010 o godz. 14:00 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Czestotliwosc zegara to 667MHz a pamiec jest typu DDR - Double Data Rate czyli wyzwalana dwa razy w kazdym takcie stad taki skrot myslowy ze dziala jak 1333 SDR. A 1333 wyglada lepiej na papierze.
Co w tym niefajnego? Taka przepustowosc jest z nadmiarem dla procerosa. Tylko syntetyki sa na to wrazliwe. Jest sporo innych waskich gardel.
![]() |
#1386 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.03.2010
![]() |
Słuchajcie, a pasowała by jakaś płyta Asusa z socket AM3 do starej obudowy ATX 300W ? miałem tam płytę MSI KT4AV
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 | |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1388 |
Bywalec
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Nawet kondensatorów jeszcze nie wymieniałem. Po zasilaniu coś poszło brzydkiego?
Na jakim procesorze pracowałeś?
![]() |
#1390 | |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
nie tylko AMD nie potrafi wykorzystać pamięci szybszych jak DDR3 1333mhz to samo tyczy się podstawki Intela LGA 1156 i chipsetu P55 i pochodnych na ustawieniach stock max co można uzyskać to właśnie 667 czyli efektywne 1333mhz
Cytat:
taki dzielnik dla pamięci i efektywne ich wykorzystanie gwarantuje tylko obecnie Intel z podstawka LGA 1366 i chipsetem X58 ![]() http://www.youtube.com/watch?v=JgJsp...eature=related AMD jeśli nie zmieni polityki zawsze będzie o generacje technologiczna za Intelem
![]() |
![]() |
#1391 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
widzialem juz na niektorych plytach 1600 w amd bez oc
to samo na intelu
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
Bywalec
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Poszukaj procka. Za jakieś grosze to kupisz. Chyba, że planowałeś zmienić sprzęt.
![]() |
#1394 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
@demek
jak przypadkiem trafisz na model w którym to widziałeś daj znać wymieniając sprzęt w listopadzie szukałem i szukałem i już byłem skłony kupić i7 na LGA 1156 ale nie kupiłem przez to że nie obsługuje szybszych pamięci. sprawdzałem płyty pod LGA1156 z high end i budżetowe produkty i żadna nie radzi sobie. według mnie po stronie Intela kwestia leży w kiepskim chipsecie P55
![]() |
#1395 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sprawdze jutro plyty co sa na stanie
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
cpu, dyski ssd, gpu, nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, procesor, ram, sprzęt |
|
|