![]() |
czy istnieje gdzieś wykaz procesorów które obsłuży dana płyta główna?
Dokładniej rzecz biorąc chodzi mi o to co najmocniejszego łyknie płyta główna ASUS P7P55D-E Premium. Obecnie mam I7 860 2,8 ghz Znalazłem coś takiego... http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P...E_Premium.html dzięki za rady |
Cytat:
|
Cytat:
Dobrze wnioskuję że najmocniejszy jest i7 880? |
Cytat:
|
z tego co pamiętam platforma 1156 była mega awaryjna dlatego kupiłem 1366
bardzo szybko ją zastąpili 1155 jeśli coś działa do dziś sa duże szanse że pochodzi jeszcze :-) ta MBO na owe czasy full wypas ;-) wady to brak natywnego USB 3.0 i SATA 3 |
Tak, ta płyta to wypas był. Ciągle to słyszę :)
I7 880 nie ma żadnych używek a na Allegro nowy kosztuje 700 zł. To się chyba nie opłaca.... Wkurza mnie ze wentyl od procka raz się rozpędza, raz hamuje w zależności od użycia i to tak ostro. |
Cytat:
|
Cytat:
Mam podkręcony do 3.2 GHZ więc to wina tego. Wszystkim BIOS reguluje, a jak montuję video to mam takie skoki, raz procek jest męczony raz nie. |
Ilość załączników: 1
temat ogólny ale Panowie przedobrzyłem
po prawie 10latach zmieniłem Samsunga T240HD czyli 1920x1200 i zaszalałem i kupiłem Dell U2718Q i co nic na nim nie widzę :( 4K zabija rozdzielczością tu się zgodzę mówili matryca IPS jest rewelacyjna kolory itp. jak dla mnie szału nie ma:( żeby cokolwiek widzieć ustawiłem domyślnie jak zaleca Win10 skalowanie na 150% to cześć tekstu jest rozmytego restart kompa zrobiony po zmianie no i to co mnie dobiło smuży gram sobie Starcraft 2 i standard jak na LCD z przed 10lat smuży żałuje że nie kupiłem matrycy VA i 144hz i 1080p. Załącznik 109028 |
Wygląda na to, że dopadło Cię to, co w krajach anglosaskich nazywają "first world problems". :glaszcze:
:mruga: |
Cytat:
No to w czym problem oddaj badziewie i kup inny ot proste :P |
Tu jest Polska, tu nie oddajemy z powodu ânie podoba mi sięâ ;-)
A co do skalowania - jak to robi Windows? macOS zaklada przestrzeń roboczą wyrażoną w calach i ikona ma taki sam rozmiar wyrażony w calach/centymetrach, tylko inną gęstość pikseli na ekranach zwykłych i Retina. |
W10 fatalnie skaluje obraz, miałem 125% przy poprzednim monitorze 22" bo był zwyczajnie za mały. Jedne rzeczy wychodziły ok, inne wyglądały beznadziejnie, darowałem sobie i kupiłem 24" ;)
Z innej beczki, miałem ogromny problem przy przesiadce z VA na IPS-a. Osobiście wolę VA, opinia o jakości IPS-ów jest mocno przesadzona. |
Cytat:
|
Tylko jeśli kupowałeś na odległość.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:18. |