![]() |
2 zł mniej... naprawdę nie ma się czym chwalić ||
|
Czy możecie mi polecić jakąś płytę główną pod procesor Core Quad ze zintegrowaną kartą grafiki i wyjściem HDMI ? Czy musi to być najlepiej coś z chipsetem Nvidii (do odtwarzania filmów HD) ? Chodzi mi też o to aby po HDMI oprócz wizji wychodził także dźwięk (podpinam się do TV LCD po HDMI i mam wizję i dźwięk na TV). Cena koło 600 - 700 zł powiedzmy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam takie ustrojstwo z Lidla do pomiaru, sam jestem ciekaw ile wyjdzie ;) |
Netbooka tez mam, ale skoro rozmawiamy o "skladanych komputerach" to podalem jego dane ;-). Zotac ION - wersja N330.
|
@M@X Twój sprzęt to, że tak powiem z góry uprzedzając fakty - to nie jest moja klasa wagowa :szczerb: :)
Takie coś ? Wypas :) W sam raz na jakiś NAS do P2P, storage etc. Pikuś a możliwości spore. I to właśnie jest sprzęt a nie szmelc Apple'a. http://www.purepc.pl/files/Image/new...IONITX-A_1.jpg ale naprawdę nie ma się czym chwalić |||| |
Komputer mial byc maly... I jest maly... Ba, musialem wywalic wiatrak na CPU, bo nie zmiescilby mi sie naped optyczny. W szczycie podchodzi pod 90 stopni, ale nieraz moja PS3 tyle miala i dziala do dzis, wiec nie ma sie czym martwic IMO, zwlaszcza ze tolerancja temepraturowa Atoma to 110 stopni deklarowana przez Intela...
...a i tak dalbym wiele by byl ceramicznie bialy, mial jablko na gorze i wazyl polowe mniej ;-P! |
Cytat:
|
Patrz - wyzej. Ja u siebie go w ogole nie zalozylem. Bloga cisza ;-). W instrukcji pisze, ze wentylator jest mocno zalecany. A wystarczy umiec czytac ze zrozumieniem by wiedziec, ze nie oznacza to "wymagany"...
|
Cytat:
Cytat:
|
a jaj mam takie pytanie. Jakie polecacie chlodzenie na CPU AMD (AM2+) Pheonm 9850. Bo mnie wycie tego org. do szalu doprowadzi ! Cenowo fajnie by bylo do 100zl albo i taniej jak sie da. No i zeby pasowalo wrazie W przyszlosciowo na AM3 jesli jest bo juz sie teraz nie orientuje ;)
|
Cytat:
Niesłyszalny w idle kręci się na poziomie 950 rpm, moc ma potrafi piekło skuć lodem ||. |
Cytat:
Wentylator zdjąłem - z tyłu na radiator dmucha 12cm, spowolniony do 600-700 obrotów Acutake i temperatura tylko mocnym stresie przekracza 40* (ale ja mam najsłabszego możliwego procka na AM2). Polecam - za duużo większe pieniądze można kupić niewiele lepsze chłodzenie. |
Rozglądam się za jakimś upgradem kompa - coś już za bardzo zaczyna mulić w jakichś działaniach typu przeglądarka/odtwarzanie filmów.
Mój sprzęt to: Athlon X2 4200+ MSI K9N Platinum 4x 512mb ram (2 x dual) GF 9600gt Dysk 250gb samsung sp2504c Najlepiej by było gdybym mógł wymienić tylko procek ale niestety płyta ma podstawkę am2 - a teraz jakoś ciężko dostać jakieś lepsze procesory na am2 - najlepszy jaki widziałem na allegro to 6000+ - w testach niby 30% wydajniejszy od 4200+ ale jak już robić upgrade to wolałbym jakiś mocniejszy procek kupić. Niby widziałem, że są w testach jakieś procki x3 na am2 ale nie mogę ich znaleźć w sprzedaży - jeśli ktoś wie gdzie taki kupić to bardzo proszę o info. Dokupiłem właśnie drugi dysk twardy i jak przyjdzie to zrobię sobie RAID 0 - mam nadzieję, że to trochę poprawi odtwarzanie wideo. Tak ogólnie to chodzi mi o poradę czy da się jakoś sensownie zmodernizować ten zestaw - w rachubę wchodzi tylko wymiana procka, ewentualnie ramu - jeśli miałbym zmieniać płytę główną albo coś więcej to wtedy bym już kupił coś porządniejszego - ale na razie interesuje mnie tylko modernizacja. |
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:57. |