![]() |
Format nic nie pomoże - system jest stosunkowo świeżo postawiony - poza tym potrafię zadbać, żeby w systemie nie było śmieci.
Spadek wydajności szczególnie zauważam w przeglądarce - a to wszystko przez te ***ane flashe i reklamy na stronach - po otwarciu paru okien staje się to w****iające. To jak - ma ktoś jakiś pomysł? |
|
Wiem, że też dołączę się do zniechęcania, zamiast odpowiedzi na pytanie, ale jeśli taki sprzęt się dzisiaj wymienia, po to żeby używać internetu i oglądać filmy to ja czegoś nie rozumiem. Jeszcze jeśli mówimy o Full HD lub ripowaniu to ok, wtedy większa wydajność rzeczywiście się przyda, ale upgrade do czynności, na które wystarczy komputer wielokrotnie wolniejszy od obecnego? Nie przesadzajmy... (choć oczywiście każdy samemu o tym decyduje).
|
Cytat:
|
Jezeli uzywa sie nowej przegladarki z szybkim silnikiem Java, nowego Flasha 10 i wyczki na blokowanie syfu (np. Flashblock) to nie ma zadnej mozliwosci zeby na takim komputerze zle sie przegladalo internet.
Wymiana procka to bedzie tylko latanie objawow a nie szukanie przyczyny. Zawsze mozna sie pokusic o male podkrecenie. Athlony X2 maja troche potencjalu. |
Ale po co podkrecac. Na duzo slabszych piecach mozna komfortowo po necie lazic.
Standardowe pytania same sie nasuwają ale mi sie nie chce ich po raz kolejny zadawac. |
Faktycznie, taki sprzet powinien zdecydowanie starczyc do wszystkiego oprocz grania i lub wiekszych obrobek audio-video. Sam nawet taki mialem heh ;) Ale to bylo " Ze 2 komputery temu" ;)
|
1000pln:
-bez dysku, napedow, monitora, klawiatury, myszki, glosnikow Dwie opcje, budzetowa buda i jakis fortron lub cos podobnego, druga opcja bez budy i zasilki. Zintegrowana grafika. Przeznaczenie: zabawa ze zdjeciami. Co tam nasi specjalisci powymyslaja :) |
Cytat:
AMD Athlon II X4 620 - około 350zł 2GB GoodRam 1600MHZ za 150zł lub 2x2GB za 300zł Razem ~ 800zł (2GB Ram) lub 950zł (4GB Ram - polecane szczególnie do zabawy ze zdjeciami Do tego jako że grafa zintegrowana brałbym tak jak napisałes jakiegoś Fortrona lub Modecoma MC 350ATX. Chyba że bedziesz planować w przyszłości jakąś lepsza grafe to brałbym BeQuite Pure Power 530W |
Asrock to szmelc a goodramów jak absolutnie nie musi to niech nie bierze (inwestując 1k zdecydowanie nie musi).
Na miejscu Asrocka brałbym Asusa lub Gigabyte a zamiast Goodramów Kingston lub Geil. Nie znam "BeQuite" ale znam "Be quiet" w dzisiejszych czasach podróbek to ważna sprawa :> |
Cytat:
Może poczytasz kilka testów? Sam nie przepadam za tą firmą, ale to nie znaczy, że nigdy nic dobrego nie wypuszczą. Gigabyte czy Asus nie ma szans kupić za tą cenę z takimi parametrami jak ten Asrock. Zresztą od GoodRamów tez nie wiem co chcesz - to że "tylko Kingston" to się chyba skończyło w latach 90:> A co do tego Asrocka i ogólnie do składania kompów - zajrzyjcie tutaj http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Zes...r-t247005.html Asrock ten jest polecany nawet w zestawie za 3000zł z Radeonem 5850!!! No i jeszcze może dodam że ma 3 sloty PCI-E x16! I ogólnie cieszy się bardzo dobra opinią. Ale jak ktoś nie mógł by przeżyć że na mobo ma napis "Asrock" a nie np. "Asus" to niech bierze jakiegoś Gigabyte z integrą (przypomnę że płyta miała być z integrą) za około 250zł, który oczywiście bedzie gorszy od tego Asrocka, ale to nie ważne, przecież ważne bedzie że to "GIGABYTE" ps. Może tylko dodam że sam mam Gigabyte (P31-DS3L) którego i żeby zaraz nie było że mam jakiegoś Asrocka i bronię swojego. |
Patrix - konkrety kolego. Rownie dobrze moglbys napisac: bierz cos szybszego. Co bys bral, co polecal :>
Mialbym czas i ochote to bym sobie poszperal sam :) |
Cytat:
Do rzeczy, druga opcja bez budy i zasilki: Asus M4N78 PRO GeForce 8300 http://www.komputronik.pl/index.php/...orce_8300.html 315,- AMD Phenom II X2 545 BOX http://www.komputronik.pl/index.php/...2_545_BOX.html 339,- Kingston HyperX DDR2 2GB 1066MHz CL5 http://www.komputronik.pl/index.php/...66MHz_CL5.html 224,- Cytat:
Może być (tzn. "pisać") i Gigabyte :P |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlatego myślę ze 4GB będzie lepszym wyjściem i już na pewno szybsze DDR3 się lepiej spiszą Co do mobo które zaoferowałeś to szczerze mówiąc nie znam tego modelu bo bardziej się znam na płytach Intela, ale z tego co jest napisane na stronce komputronika to nie wejdą na nią DDR3. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzeba pamiętać, że komp ma być do "zabawy ze zdjęciami" a nie do profesjonalnej obróbki, składu i ładu. Ty chcesz zbudować monstera a on może ma aparat z kilkoma megapikselami tylko ? ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:02. |