![]() |
Ja się przesiadam właśnie z Air ;-). Po 5 latach (sic!) zaczyna go brakować - przy montażu 4K leży i kwiczy. Jak potrzebujesz zastosowań Pro to nie bierz Aira. Poza tym trzymają go chyba tylko ze względu na wyniki sprzedaży - to najtańszy laptop Apple, ale pamiętaj że kupując go godzisz się na brak Retiny w 2017 roku za Twoje ciężko zarobione pieniądze.
Na formacie CAD się nie znam, ale AutoCAD na Maca jest. Jak działa to niestety nie wiem, bo to nie moja działka :-( |
Cytat:
Aktualnie myślę nad jakimś AIR... aktualny ultrabook samsung wyzionął ducha... po 5 latach pracy |
Daje radę do 9 godzin. Od Haswelli czas pracy na baterii skoczył znacznie - jest coraz lepiej.
iWork jest niekompatybilny z niczym, odradzam. Ja zostawiłem tylko Keynote, bo prezentacje w nim są obłędne a i tak zawsze puszczasz je ze swojego laptopa. Mam Office dla celów zawodowych, ale i tak najlepiej pisać wszystko w Markdownie :-) |
Cytat:
Przejściówka do przejściówki - ale nie powiem ładnie wygląda... daj znać jak się sprawuje... ostatnio sam zaczynam myśleć nad jakim MAC tylko do pracy w terenie czyli tylko internet i jakieś pakiet biurowy może iWorks :) W pierwszej kolejności praca na baterii jak i waga :) |
Decyzja zapadła. Czekam na odświeżenie i biorę MB Pro z Touchbarem w najwyższej wersji. Przejściówki z wszystkiego na USB-C już kupiłem :spoko:
|
Nie nie, ostatnio rajcuje mnie tęcza ***55357;***56847;
|
Cytat:
|
:taktak: mam tego krakena i pięknie do tego swieci :>
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Na twoim miejsc celował bym w Nzxt Kraken X62 v.2 który nie dość, że wygląda lepiej, to ma lepszą wydajność. |
rozumie dzięki za twój pogląd na zakup M.2
mój 850 PRO 128GB w końcu na 7700K idzie pełna szybkością tylko kwestia pojemności zaczyna brakować miejsca obecnie jeszcze Win7 i GTX750Ti ale po przesiadce na Win10 jak kupie M.2 wymontuje GPU i zostaje na samym iGPU w to co gram wszystko działa na MAX detalach :-) a liczy sie dla mnie wydajność przy całkowitej ciszy. 7700K na nominalnych ustawieniach po 6-8h. grania w Starcrafta 2 na chłodzeniu pasywnym Noctuna NDH 14 miał max w te upały 70stopni obstawiam że na iGPU temp. może ciutkę zrosnąć ale to i tak dalej w granicach normy mgit co powiesz na temat gotowych zestawów wodnych na samo CPU np. be quiet! Silent Loop jest to coś warte ? |
Cytat:
Nie twierdzę, oczywiście że jest to zły wybór... sam kując sprzęt komputerowy nie zawsze kieruję się zdrowym rozsądkiem... np. po co komu 2 x GTX 1080, no ale mimo to mam... i teraz się zastanawiam jak po taniości zbić temperaturę z pierwszego GTX (w obciążeniu 80-87st) drugi GTX zawsze 15st mniej ma... coś czuję, że bez wodowania się nie obejdzie... No a może przerzucenie PhysX na drugiego GTX rozwiąże problem... temperatury... się okaże :) |
mgit czym się kierowałeś kupując tego Samsunga myślałeś nad wersja PRO ?
czy po porostu taki był taki kupiłeś ? nie wiem czego się spodziewać po przesiadce z kiedyś jednego z najlepszych 850PRO na M.2 na pewno nie ma sensu kupowania czegoś słabego wiec celuje tylko w najlepsze konstrukcje |
WD to SanDisk, głośno było w branży o tym przejęciu - $18 000 000 000 chyba za nich dali.
|
Ja mam na M2 - Dysk SSD Samsung 960 Evo 500GB M.2
|
Ilość załączników: 1
Panowie temat wiadomo wiekowy minęło pół roku od przesiadki na 7700K i nadal mam Smasunga 850PRO 128GB
myślę i myślę co kupić kreci mnie 960 PRO 512GB na kontorze Polaris lub widzę nowego gracza WD https://www.wdc.com/products/solid-s...-pcie-ssd.html Załącznik 100598 jakieś uwagi rady ktoś coś ma na M.2 ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:22. |