![]() |
Używasz zapewne CDspeed. Ile napędów Ci widzi. Ja mam Z170 i zawsze widzi tylko jeden, który ma najdalszą literę.
|
Ilość załączników: 2
taka sprawa szukam sterownika do GPU do takiego starego servera pod Win 7 x64 lub Win XP Prof. x86
Załącznik 88755 Załącznik 88756 |
tylko 6 nie mam miejsca więcej w obudowie
|
Seku, ile masz podpiętych napędów?
|
Cytat:
|
kolejny dzień majsterkowania z nowym zestawem przynosi nowe doświadczenia i wiedzę
mianowicie założyłem z powrotem GTX 750Ti w pierwszy slot PCIe 16x bo tylko jeden obsługuje x16 przy pierwszym montażu obsadziłem PCI3 3.0 x8 kara Marvella 6G i PCIe 3.0 x4 karta dźwiękowa XFI i co się okazało GTX działał tylko x8 bo w użyciu były inne porty PCIe musiałem przepiąć obie karty w wolne sloty PCIe 3.0 x1 i wszystko działa w poprzednim zestawie na X58 nie było ograniczeń :-) no nic kolejne doniesienia w wkrótce :-) |
Ilość załączników: 5
|
Ilość załączników: 4
EDIT:
zrobiłem aktualizacje UEFI do 1.20 i co się okazało przechodzi test Win7 wykrywa jako Win8 server Załącznik 87513 Załącznik 87514 Załącznik 87515 Załącznik 87516 |
dobry wieczór
zacznę od złych wieści Intel HD Graphics 630 w procesorach 7gen Intela ma tylko oficjalne wsparcie przez Win 10 na stronie MSI jest sterownik BETA jakiś mod tak się mi wydaje niby iGPU zainstalowało ale np. nie ma Areo i nie przechodzi testu wydajności. a więc wraca na pokład GTX 750Ti pozytywne pełen sukces na fabrycznych ustawieniach 7700K + Noctuna NDH14 pasywnie (bez wentylatorów) pasta zalman STG1 temp. podczas instalacji oprogramowania sterowników aktualizacji Win 7 nie przekraczały 40c. w stanie spoczynku jest 33-35c obudowa Chieftec bigtower w pokoju około +22c szybkość pamięci max bez podkręcania na Z270 i 7700K to 2400mhz co mogę powiedzieć UEFI w wydaniu MSI M7 to ideał :-) BIOS w Gigabyte X58 UD7 to tysiące opcji i masa ustawień instaluje dalej jak ktoś ma jakieś pytania to odpowiem w miarę możliwości :-) |
rozumie dzięki za info ale obstawiam w to co gram to raczej zatrzymało się na DX9 :-)
|
Na 7 nie ma DX12, więc będziesz musiał przeskoczyć jeśli zależy Ci na pełnym graficznym wypasie.
|
hasztag #zazdroszcze !! ;)
|
szczerze tak jak trochę wcześniej głownie do tego i kilku gierek z przed kilku lat
przetestuje czy Noctuna NDH14 da rady pasywnie czy Intel HD Graphics 630 daje rady z moimi grami czy trzeba użyć zew. grafiki najważniejsze jest tam karta na PCIe 1x :-) 1x IDE na chipie Marvell 88SE9128 czyli ta co miałem obecnie wiec powinno być jak by natywne IDE jak na obecnej MBO zobaczymy jutro montuje póki co Win7 x64 jak nie da rady muszę kupić 10 zobaczymy |
Jest "GAMING" i ostre kształty a'la Lamborghini = jest szacun na dzielni :-P.
Ale mam nadzieję, że nie masz okna w obudowie i kolorowych świetlówek, więc gratuluję! 7700K to mocarz! |
O zesz ty w mor... , no to cos wiecej niz do pisania chyba :>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:37. |