![]() |
Ciegnij powoli i delektuj sie tym;)
|
Taa... a ja mam internet 1MB/s, no 1,1 jak jest sucho, więc ciągnięcie gry chwile trwa. :]
|
Cytat:
|
Tylko po co pobierać grę z sieci jak mamy ją na płycie, chyba tylko wtedy jak nie mamy właśnie napędu. Uszkodzenia płyt tłoczonych zdarzają się rzadko ...
|
Ależ kupując grę na płycie wystarczy wpisać jej kod w Steam czy Origin (mało która gra nie "współpracuje" z którąś z tych platform) i już, mając fizyczny nośnik w pudełku, można instalować grę z netu. Wad nie ma to żadnych (w końcu i tam mamy nośnik, więc w każdej chwili możemy działać "po staremu"), a zalety ujawnią się w przypadku gdy okaże się, że płyta jest uszkodzona.
|
Ooo wlasnie , no to M@Xsiu przyznawaj sie ile torentow zes natargal lol2
|
Jak ktoś kupuje komputer do gier, to z pewnością ma już jakąś kolekcję tytułów, z których większość raczej jest na płytach. Chyba, że wszystko zasysał z torrentów ;) Życie w obecnych czasach nie wyklucza korzystania z nośników dostępnych wcześniej. Zresztą nawet obecnie gry są wydawane na płytach.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pewnie, że się przyda :taktak: Gry na płytach są fajniejsze niż pobierane cyfrowo. Do tego przecież czasem trzeba komuś dać jakiś plik czy zdjęcia, to nie dasz na HDD albo pendrive ;) Audio do samochodu czy wieży też się zdarzy wypalić, jakiś film. Własne stare kopie danych lub coś z gazet też na płytach. No i komputer potrafi przy instalacji systemu mieć problem z pendrive, to płyta z Windows jak znalazł. Mógłbym wymieniać dalej, ale płyty nagrywa i używa się zwyczajnie przyjemnie, dlatego polecam :)
|
No to ja juz nie wiem jak ide do sklepu to oni sprzedaja gry na plytach przecie :hmm: wnioskuje ze sie jednak przyda naped czy ja cos nie rozumiem ? :ysz:
|
Miałe szpindel 25 DVD-R, ostatnią zużyłem chyba 2 lata temu na zewnętrznej navrywarce podłączonej do laptopa cieńszego od najcieńszego napędu. Zewnętrzny od złej biedy warto mieć, ale raczej już niewiele nagrasz ;-).
|
Ja po niedawnej wymianie sprzętu po raz pierwszy nie podłączyłem napędu optycznego. Owszem, jest w obudowie bo nie było przyczyny go z niej wyjmować, tyle że kabelki już nie zajmują przestrzeni i nie blokują przewiewu.
Jeszcze trochę płyt mi zostało, w tym sporo gier do których mam sentyment, więc myślę, że przez lata napęd jak był tak będzie na podorędziu. Natomiast odnoszę wrażenie, że mogę już nigdy nie nagrać żadnej płyty - choć jeszcze z 50 czystych posiadam. |
Dzieki ;)
|
misiozol, jak wyżej, zbędny, gdyż generalnie większość gierek pobierasz tak czy inaczej via Steam i temu podobne czy zakupujesz w wersji "Download" ale w chwili obecnej napęd (nagrywarka DVD) oscyluje cenowo w granicy 50/60 zł, więc nie jest to jakiś ogromny wydatek przy porządnym zestawie do gier, a może się przydać.
Póki co, my montujemy nagrywarki DVD, nie było zlecenia, ani też zalecenia, jakoby nie montować, ewentualnie BD w zamian DVD. Zewnętrzny być może również jest dobrym wyjściem, niestety zwykle bardziej kosztownym, przy czym z ich jakością i działaniem bywa różnie. ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:22. |