![]() |
Cytat:
Bo jak z praktycznego to instalujesz 7 aktywujesz i tyle |
Mnie "praktyczny" nie obchodzi... jak możesz zadawać takie pytania :sciana:
Na przykład mając licencję 8.1 chcę od MS klucz do 7 w ramach downgrade. |
Ilość załączników: 1
To z prawnego punktu widzenia zapomnij o 7
Chyba, że kupisz wersję BOX 8.1 w tedy tak... ale jest to bardzo problematyczne... Kupując teraz wersję BOX 8.1 dostaniesz coś takiego plus numer seryjny na e-maila z informacją, że jest to potwierdzenie legalności i że posiadasz numer seryjny w wersji BOX + faktura w pdf i to wszystko... tak jest przynajmniej w oficjalnym sklepie Microsoft |
A ja jestem ciekawy czy robiąc upg z siódemki do dziesiątki nie przepadnie mi licencja na siódemkę, czyli żeby nie było takiej sytuacji że wjadę na Win10, zwymiotuję, a na Win7 MS pokaże mi środkowy palec że klucz jest bla (lub że na wirtualce postawię siódemkę, zrobię upg i siódemka host przestanie być aktywowana).
PS: Serio? Tak teraz wyglądają BOXy? Jak u ruskich na bazarze... :rotfl: |
Cytat:
http://www.microsoft.com/oem/en/lice...de_rights.aspx Cytat:
|
Mogą jeśli taka będzie treść licencji. Mam BOX'a, więc niby w lepszej sytuacji jestem (przynajmniej w teorii :>).
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
@Berion Tak teraz to wygląda 2 płytki w papierowym opakowaniu i numer wraz z fakturą też na e-maila.... Ba można kupić BOX 40 zł taniej jak nie bierzesz płytek.... można również te płytki nabyć bez numeru seryjnego za około 40 zł... -> na oficjalnej stronie microsoftu Kiedyś to przynajmniej dawali ładne plastikowe pudełko... |
Brak słów po prostu... Nie dość, że płyty różowe (!) to jeszcze pożydzili na plastikowe pudełko. Tam to jeszcze pendraki powinni dorzucać z WIMami dla obu wersji (jak zresztą płyty, po co to dzielić na dwie?), ale lepiej zubażać, może w ogóle niedługo Windows as Service...
To pudełko co wkleiłeś już jest tandetne. Mam takie samo z Win7. Ale mam office'a też 2003 w BOX i tam jest naprawdę świetnej jakości. Grube, niemleczne, z porządnymi zatrzaskami i trzpieniem na płyty. |
Myślisz, że z 10 będzie inaczej... będzie to samo tylko kolor zmienią na błękitny :D
|
A czy dzwoniles kiedykolwiek ? najwyrazniej nie bo bajki opowiadasz to jest automat gdzie wklepujesz wygenerowany kod z klawiatury :P
Malo tego cztasz co tam pisze The following OEM versions of Windows software are eligible for downgrade rights. Windows 8.1 Windows 7 Windows 8.1 Pro includes downgrade rights to:
|
Cytat:
Jak przekroczyłem dozwoloną ilość formatów w Windows XP Home Automat z początku, potem niepowodzenie wygenerowania kodu i rozmowa z konsultantem. I ich genialne pytanie jaki był powód formatowania dysku... I jakże moja inteligenta odpowiedź... bo to windows :rotfl: |
Cytat:
|
Nie zapominaj, że w OEM jak zmienisz komputer to już go na nowym nie aktywujesz :D
|
@ Mgit
Ponoć w Win 8, zmienili to. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:36. |