![]() |
Kup japko.
|
Japka som dupiate.
|
|
Nie znam języków obcych. Tylko Śląski. Gdzie mam kliknąć aby coś pobrać ?
Download i przenosi mnie na jakąś inną stronę. |
Kod:
To disable the Windows key, follow these steps: Kliknij Start, następnie kliknij Uruchom (tak naprawdę: wpisz z klawiatury uruchom i dopiero się pojawi - dopowiedział Jarsonu), następnie wpisz regedt32 a potem kliknij OK. W menu z lewej strony znajdź HKEY_LOCAL_ MACHINE. Dwukrotnie klikając (albo pojedynczo klikając na strzałki zresztą) otwórz kolejno System\CurrentControlSet\Control, a następnie kliknij (raz) na folder Keyboard Layout. W mendu Edycja (na górze, kiedy folder Keyboard Layout jest podświetlony) wybierz Nowy -> Wartość binarna. Po wybraniu w prawej części okna pojawi się nowa wartość, której należy nadać nazwę Scancode Map. Następnie klikasz dwukrotnie, pojawia się okno, w które musisz wpisać: 00000000000000000300000000005BE000005CE000000000 a następnie kliknąć OK. Zamknij edytor rejestru a następnie zrestartuj komputer. /A ponieważ narobiliśta bałaganu, a temat może się komuś przydać osobno, wydzieliłem część postów do nowego wątku :>/ |
Czy można zaktualizować Windows 10 Home do Pro (instalator z płyty DVD)?
Bo niestety nie mogę wybrać tej wersji. Czy jedyną opcją jest zmiana klucza i wtedy dopiero upgrade systemu? |
Wystarczy wpisać klucz produktu do wersji Pro... Windows sam sobie pobierze i odblokuje co trzeba...
|
Zainstalowałem sobie pod 10-tką Windows Live Mail i wszystko bardzo ładnie działa poza jednym szczegółem. Program uruchamia się przy starcie systemu. Nie da się tego wyłączyć w żaden sposób, bo nie ma go w żadnym autostarcie.
Sprawdziłem wszystko w: - Menedżer zadań uruchamianie, - shell:startup, shell common startup, - w rejestrze klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run. Pobrałem nawet program Autoruns i nie ma tam nic co mogłoby wyglądać na start tego programu. Sam WLM nie ma w opcjach uruchamiania przy starcie. Może ktoś ma pomysł, jakim cudem startuje on razem z systemem? |
Ilość załączników: 1
Witam
W każdym łindowłsie dało sie kastować menu. Czy może ktos wie gdzie znajduje się katalog odpowiedzialny za menu łindowsa 10 ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:32. |