![]() |
Wyłącz usługę windowsupdate. Być może nie włączy jej po ponownym uruchomieniu komputera. ;)
|
Berion, może i wyglądam na cepa (nikt mnie nie widział), ale bez przesady. Nie da się wyłączyć tej usługi, nawet jak ją wyłączyłem "sposobem" to i tak pobierają się aktualizacje.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Nie interesuje mnie "opóźnienie", bo takie sprawy robię od ręki. Da się wyłączyć, jak wy nie wiecie, to ja chyba źle trafiłem.......... :(
|
Możesz wyłączyć usługę, lub zrobić skrypt co ją będzie wyłączać... innych opcji nie ma
|
Proszę o bliższe informacje. Dokładne, dla cepa. Niestety nie zapłacę za nie.
|
Cytat:
Kod:
net stop "Nazwa usługi" Potem ten plik do autostartu i po problemie :fiu: Przynajmniej teoretycznie... tylko nie kopiuj bezmyślnie tego kodu, tylko wpisz sobie swoją nazwę usługi, którą chcesz zatrzymać... |
"services.msc" >> ppm na "windowsupdate" >> "zatrzymaj" i potem "wyłącz". Ale Windows 8 na Intelopatyku mi ją włącza po restarcie, więc nie wiem czy Windows 10 też tego nie zrobi... Podobno to anomalia, ale ja sk*m z MS nie wierzę. ;)
Możesz też zrobić jak Mgit napisał, ale wtedy zawsze przy starcie lekko zamuli bo wyłączenie trwa kilka sekund. |
Biedron, a w gpedit.msc wchodził? Być może polityka Ci to włącza ;)
|
To jest wersja with Bing, nie ma gpedit, trzeba w rejestrze się przekopywać. Ale zupełnie mam to gdzieś, tego Windowsa odpaliłem kilka razy może - czekam aż Linux będzie wspierać ten procesor i ktoś napisze sterowniki do WiFi... To taki gadżet na "w razie W", więc szczególnie mi jakoś na tym nie zależało.
|
Jak wyłączyć działanie klawisza "windows" na klawiaturze ?
|
Strzykawką z klejem. :szczerb:
|
Kurde, mam wstać ? :)
|
A co, przewróciłeś się? :D
|
Hehe, dobra koniec pitolenia. Jest ponoć jakaś metoda na wyłączenie tego pieroństwa. Na Win 7 miałem taką małą poprawkę ze strony Windowsa, do Win 10 nie potrafię tego znaleźć.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11. |