![]() |
a co jak zabiorą cały komputer do zabawy?
|
Zamykasz dom na klucz. Musisz poszukać klucza. Oni stoją przed drzwiami (nie wyważą ich po upływie 3 minut przecież). Wymieniasz dysk i mogą sobie zabierać cały komputer i tak nic nie znajdą :P
|
ale rozmawianie przez drzwi jest bardzo nie kulturalne...
|
Ale przynajmniej nie wsadzą Cię na dołek za piraty... Tzn. mnie bo Wy to pewnie wszyscy legalni w 100% :>
|
czemu na dołek? grzywna jak coś xD duża grzywna....
|
Niestety k... ekhem, policja zabierają czasami na dołek... Za głupiego Windowsa, co za kraj... :ysz:
Powinno być dwukrotność wartości programu do zapłacenia i tyle... A nie więzienie za takie bzdury :sciana: |
ale za udostępnianie, za posiadanie była grzywna...
|
Cytat:
Bo kradzieży Windows'a niczym się nie różni od kradzieży samochodu czy kradzieży w sklepie... :sciana: |
pytanie czy kradnie się tego Windowsa ze sklepu...
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawe czy byłbyś taki zadowolony - jak byś napisał program.... pracowałbyś nad nim wiele tygodni.... i chciałbyś za niego kasę - w końcu włożyłeś w jego stworzenie wiele pracy... program byłby hiutem -> mega wypas, wszyscy chcieli by go mieć. A ty nie zarobiłbyś ani zł... wszyscy mieli by pirata... ciekawe czy byś się cieszył z tego? |
Cytat:
I wreszcie trzecie, za pierwszym razem kradnie się człowiekowi zarabiającemu może 2000 zł a w drugim wielkiej firmie która ma przychody rzędu milionów $ miesięcznie... Czujesz różnicę? Cytat:
Większość słynnych / bardzo dobrych gier to samo - piracone na potęgę a producent się dorobił. Tak naprawdę piractwo trafia głównie w małe firmy i producentów - wielkich korpo to nie rusza bo i tak mają rzekę zielonych :] |
Czy ja napisałem, że to usprawiedliwia kradzież?
Odniosłem się tylko do tylko do fragmentu w którym stawiasz tezę, że kradzież samochodu nie różni się od kradzieży oprogramowania. Czytaj ze zrozumieniem. |
Cytat:
W myśl twojej ideologi... nie stać mię na BMW to sobie ukradnę od firmy BMW - w końcu duża firma to co za różnica... stać ich... A może by tak podejść do tego inaczej nie stać mię na Windows to mam Linux'a. Nie stać mię na grę to jej nie mam. Nie jest to produkt pierwszej potrzeby... i nie mam obowiązku jego posiadania... Cytat:
|
Wiesz jak kiedyś będą takie technologie bym mógł klonować każdy obiekt jaki napotkam to chętnie sobie spiracę takie BMW, a co może mi się podoba :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:51. |