![]() |
Ponieważ niezmiennie od Windows 8 wygląda ohydnie. :) Win10 jest odrobinę spójniejsza, ale niewiele jej to pomogło. Nie mógłbym używać systemu, który mnie odrzuca wyglądem. Nie dlatego że nie lubię minimalizmu - bo lubię. Ten zastosowany przez MS jest po prostu tragiczny.
|
a nadal w sobie ma tyle szpiegującego oprogramowania co pierwsze jego wersje, czy jest już używalny pomijając gusta graficzne itd.
|
Nie było premiery, to są wciąż Technical Preview, więc są.
Ale coś mi się wydaje że treść tej licencji przejdzie do retaila... ;) |
to już wiemy dlaczego dadzą darmowy upgrade......
|
Ale ja nie rozumiem w czym macie problem po to jest firewall , i zawsze mozecie wrocic do XP .
|
Dlatego lepiej zostać przy starym dobrym Windows 7 albo XP, przynajmniej w nich nie ma szpiegującego syfu :taktak:
|
Jakby dotychczasowe Windowsy nie szpiegowały... W W10 pewnie będzie to bardziej skumulowane :D
|
Cytat:
|
Cytat:
I co Ci da firewall jak nie wiesz z czym system chce się łączyć (no ok, można zesnifować) lub w jaki sposób MS może odszukać i połączyć się zdalnie? I jak zwykle najgorzej mają legalni użytkownicy. Wystarczy, że policja zwróci się do MS z nakazem, a Ci grzecznie poszukają do kogo należy użytkownik o kluczu takim, a takim i wyciągną co trzeba bez Twojej wiedzy. @DarkSlide97 Jest... Na jakim Ty świecie żyjesz? :P Rzecz w tym, że Windows 10 wnosi nową jakość w temacie zamiatania danych użytkownika... Albo może inaczej: robi to w białych rękawiczkach bo przecież się zgodziłeś na warunki licencyjne instalując. |
Cytat:
Śmiem twierdzić że gdyby nie instalowanie 8/8.1 na laptopach ludzie nadal używaliby XP i 7 bo kto zmieniałby system w którym wszystko działa (może poza DX11). Dodatkowo panuje moda na kupowanie laptopów z i5/i7 i 8GB RAM do... internetu. To tak jakby kupować Mercedesa by dojeżdżać nim do pracy... Kowalski przeglądający Facebooka, oglądający filmy i wykonujący inne nieskomplikowane czynności nie wykorzysta nawet 1/4 tego co taka maszyna oferuje. A przecież wystarczy 500 zł by kupić przyzwoitego używanego laptopa z Core2Duo i 2GB RAM. Jeśli zobaczymy SMART dysku i temperatury taki zakup nie jest przecież bardzo ryzykowny. Ale Kowalski i tak pobiegnie do supermarketu po najnowszy model... A niby tacy biedni jesteśmy :ysz: Oczywiście chodzi mi o typowego Kowalskiego - bo ktoś kupujący taką maszynę np. do renderowania, czy nawet do wymagających gier ma uzasadnienie. Ludzie dzielą się na 3 typy: Niekumaty (Kowalski) - kupuje w sklepie dla idiotów najnowszy model z najnowszym Windowsem i masą crapu w sobie. Po czym narzeka że wszystko mu się przycina :> Rozgarnięty - kupuje laptopa nowego w MM, ale dostosowanego do swoich potrzeb i jeśli system mu się nie podoba zmienia go na inny. Kumaty - kupuje laptopa na Allegro tudzież innym miejscu z używaną elektroniką bez systemu, instaluje system i soft taki jaki jemu odpowiada. Kumaty zazwyczaj nie wydaje więcej niż 500-600 zł, podczas gdy Kowalski ponad 2500. Ale taka cena za niewiedzę :> |
Cytat:
Natomiast ilość RAMu (8GB) na dzień dzisiejszy przyzwoita. Cytat:
|
Eee... niby dla czego 2gb ram jest smieszne wszystkie tablety obecnie na win8.1 maja przcietnie 1gb i dzialaja bezproblemowo :P
|
@Patrix
2GB RAM zupełnie wystarcza do domowych zastosowań. U mnie na 1GB jest odpalona przeglądarka z 3 kartami, Winamp, eMule, IDM, GG, PeerBlock i nadal komputer działa szybko. O ile nie masz odpalonych 30 kart w przeglądarce i nie uruchamiasz renderowania i gry na raz to 2GB starcza bezproblemowo. Z tym, że ja mam XP, on trochę mniej zżera :taktak: Lecz na 7 przy 2GB RAM nie było problemów. @mgit Core 2 Duo to rzęch? Rzęchem może być P4... Ale na C2D uruchomisz przeglądarkę, film, pograsz w starsze gierki. To nie jest bieda tylko zaradność i dopasowanie produktu do swoich potrzeb :taktak: Potrzebuję komputera do gier, renderingu tudzież innych zaawansowanych zadań? Kupuję nówkę z i5/i7. Potrzebuję komputera tylko do internetu i pooglądania filmów? Kupuję używkę z C2D i 2GB RAM (które można rozbudować do 4GB, ceny RAM są śmieszne - 20zł/1GB). Dodatkowo można kupić bez dysku a to kolejna oszczędność. Dla Ciebie to bieda - dla mnie to po prostu zaradność i umiejętność oszczędzenia kasy. Jestem ok. 1000 zł do przodu i mogę kupić za te zaoszczędzone pieniądze coś, co mi się naprawdę przyda ( w sumie teraz odłożyłbym na fundusz ucieczkowy :D) |
Cytat:
Ja miałem jakiś czas laptopa z W7 i 2GB w nim, tragedia, pamięć wirtualna non stop dysk wiercił. Laptop jest już sprzedany, generalnie lepszy jest desktop. Wtedy potrzebowałem sprzęt np na uczelnie zabrać. Cytat:
|
To nie wiem co Wy robicie na tych laptopach że 2GB RAM nie wystarcza... 10-15 kart i na co tak dużo skoro skupiamy się na jednej... No chyba że macie nawały informacji które trzeba sprawdzać już, teraz ale to już Wasz problem :]
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:20. |