Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 10 - pierwsza wersja testowa (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-10-pierwsza-wersja-testowa-93788/)

Patrix 12.02.2015 20:38

eee...:szczerb: te ikony to jakaś masakracja jest

mgit 12.02.2015 20:42

Te ikony są jak by to ująć - dla mniejszości seksualnej - co by im przykro nie było :P
Reszta osób się dostosuje - co by ich nie obrazić

misiozol 12.02.2015 21:09

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1314020)
Ja chcialem tylko zadac jedno proste pytanie.

Czy ikony komputera, sieci i poszczegolnych typow folderow sa prawdziwe i takie beda w Windows 10?

Nie , to nie sa natywne ikony .

DarkSlide97 12.02.2015 21:13

Windows 95 style :D Do nowego systemu raczej nie pasują...

Berion 12.02.2015 21:27

Owszem, są. To jest straszna prawda na temat Windows 10. Są nawet gorsze od tych w najnowszym OS X i iOS. Nie wiem jak im się to udało, ale jednak! :D Oczywiście pedalizacja postępuje, w końcu pozostały jeszcze z Aero Glass inne ikony jak np. na tym obrazku dysku twarde/sieciowe, płyta itd. MS jeszcze nas nie raz zaskoczy.

Szkoda tylko, że negatywnie...

Nie pojmuję jak korporacja z takimi dochodami może zrobić takie gówno? Kompletnie mi się to nie mieści w głowie! Nic w tym GUI nie trzyma się kupy, kolory, pola nawet symetrii nie ma (dlaczego ikony close/min/max są teraz dosunięte ku górze paska?).

mgit 12.02.2015 21:43

Tak się kończy łączenie na siłę interfejsu tabletów z interfejsem deskopu. Co raz bardziej żałuję... że komercyjnych programów CAD/CAM/CAE nie wydają na linux'a

Berion 12.02.2015 23:06

Wiesz, ja Ci powiem że to nie jest kwestia tego połączenia bo rozwiązania jakie zaprezentowali w Windows 10 tech previe mnie się podobają. Problem polega na tym, że to wszystko wygląda jak na zaliczenie w gimnazjum. Naprawdę, komplet ikon i całe GUI do systemu jestem w stanie zaprojektować w miesiąc (flat szybko się robi). Więc to jakaś kpina co wyprawia MS skoro byle czwartorzędny grafik jest w stanie zrobić to lepiej, krócej i taniej.

Pierwszy lepszy przykład z brzegu, a wygląda sto razy lepiej: :|
http://www.redmondpie.com/this-mocku...dows-8-images/

mgit 12.02.2015 23:09

Może ich graficy nie słyszeli o słowie symetria i estetyka - w końcu system mają obsługiwać też amerykanie i gimbaza...

M@X 12.02.2015 23:14

@mgit - Ty tez?

Jest na tym forum paru cymbalow piszacych, ze Amerykanie=idioci po tym jak zobaczyli pare filmow na YouTube, w tym z mapa i wskaznikiem. Sadze jednak ze zaden z nich nie byl nigdy w Stanach, ktore - zaznaczam - sa swiatowa potega w rozwoju technologii i nauki tuz obok Japonii. Europy, a zwlaszcza Polski, jakos w tym gronie nie ma...

Naprawde mam o Tobie dobre mniemanie. Nie baranuj. :szczerb:

Berion 12.02.2015 23:17

Przeciętny Amerykanin jest ciemny. I niestety nie tylko on...

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1314063)
Może ich graficy nie słyszeli o słowie symetria i estetyka - w końcu system mają obsługiwać też amerykanie i gimbaza...

Obawiam się, że to chodzi o coś innego. Zwróć uwagę że wszystkie te płaskie, "nowoczesne GUI" mają bardzo kontrastowe ikony, panele, przyciski. Wszystko się bardzo dobrze odznacza na tle reszty. Być może po to, aby przeciętnemu Johnowi Doe, który ma bardzo wąskie pole widzenia, łatwiej było znajdować, a więc poruszać się po interface'ie.

M@X 12.02.2015 23:21

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1314069)
Przeciętny Amerykanin jest ciemny. I niestety nie tylko on...

Rozumiem, ze byles w Stanach i obcowales z przecietnymi Amerykanami?

Gadasz jak taki inny na tym forum, co to nigdy nie mial na wlasnosc, a wie ze sprzet jest niedobry...

Patrix 12.02.2015 23:22

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1314069)
Przeciętny Amerykanin jest ciemny.

Dosłownie, przecież ktoś na Obamę głosował...

Berion 12.02.2015 23:25

Nie byłem, ale mam rodzinę w USA i Kanadzie. I jakoś wierzę w ich opowieści.

@Patrix
Twoja wypowiedź ma nawet drugie dno. :D

mgit 12.02.2015 23:27

Przeciętny Amerykanin jest tak samo ciemny jak przeciętny Polak. Czy się to komuś podoba, czy nie tak jest.

Przeciętny Amerykanin nie zna nazw krajów w europie, tak jak przeciętny Polak nie zna nazw poszczególnych stanów w USA. I nie ma co się oszukiwać, że jest inaczej.

szczuru 26.03.2015 00:12

Ktoś może już się połasił i testował build 10041?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:43.