![]() |
a ja mam zupełnie inne pytanie. Nie doczytałem nigdzie na temat upgrade/upgrade z win7 na win 10 - dokłądniej jak ma się to odbywać.
Czy: - po pojawieniu się systemu, ściągnięciu go na dysk nastąpi automatyczna instalacja wiążąca się z "automatycznym zaoraniem" systemu do ZERA - czy może jak w przypadku "service packów" nastąpi update ? moim zdaniem pierwsza opcja powinna być bardziej logiczna, ale wtedy czeka nas instalacja wszystkiego od początku, a nie update/upgrade. dzięki za info |
Z tego co ja czytałem to trzeba zrobić upgrade przez tą ikonkę (któryś KB to dodaje). Dopiero potem będzie można zainstalować na czysto Windows 10 z obrazu (jeśli będziesz chciał od razu to nie przyjmie klucza). Pewnie przeżuci programy, users i rejestr do nowego, a siódemkę nazwie windows.old.
Tak czytałem, wszystko się okaże w dniu premiery, a raczej tydzień po jak łącza ostygną od "hurra testerów". ;p |
Ja zabiłem tę ikonkę na dobre i nie myślę. :D
Trzeba usunąć aktualizację KB3035583 a później sprawdzić dostępne aktualizacje i ukryć tę. |
Dziwne. Dzisiaj aktualizowałem preinstalowany Windows 7 HP SP1 na Vaio PCG-71211M i miałem jakieś 80MB aktualizacji, w tym brak tej odpowiedzialnej "za rezerwację". Na swoim komputerze z kolei też HP z SP1, aktualizacji mam z 350MB, włączając w to KB3035583. Tyle że Box.
Czyli właściciele OEMów w laptopach nie dostaną free upd? |
oni pisali, że będzie to falami, widać nie jesteś w pierwszej fali...
|
Mój stary ultrabook z Windows 8 już dawno krzyczał, żeby rezerwować update do 10
|
Cytat:
|
Ale te fale to mają się tyczyć "rezerwacji", a nie aktualizacji z tą "ikonką żniwiarzem".
@Szczuru To o co tutaj chodzi? :hmm: |
a nie lepiej poczekać na pełną , piracką wersję 10-tki,
pobrać z jakiegoś torrenta jak pan bóg przykazał :spoko::taktak: |
moje spostrzeżenia z wersji testowej:
- nie dało się zainstalować jako clean installation, wywalało błąd braku dysku - musiałem zainstalować win7 na nowo - czysty dysk - po odpaleniu instalacji win10 (na zainstalowane win7) spytał jak ma wyglądać instalacja - clean, zachować pliki, zachować pliki i aplikacje wybrałem czystą instalację, na Dell Vostro 3550 zainstalował większość softu i sterowników (reszta ze strony dell pod Win8.1 poszła bezproblemowo). W sumie śmiga to dość przyjemnie, dość szybko zero przycięć. P.S. na asusie pc eee z Win7 starter też mam monit o "zapisach na wersję ostateczną". Wg MS dostanę Win10 Home. |
Cytat:
Spróbuj dograć ręcznie sobie tą aktualizację (ewentualnie usunąć ją i wgrać jeszcze raz). Wymuszenie ikonki na maszynie wirtualnej zrobiłem tym: http://www.cnet.com/how-to/how-to-ge...f-its-missing/ |
W10 nadchodzi!
:D |
Wróci Menu Start?
Podobno ma być darmowa aktualizacja z Windows 7. Prawda to? |
Jak zarezerwowales to dostaniesz. :czytaj:
|
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:28. |