![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Bo TYLKO win8.1pro uprawnia do downgrade ;)
|
Cytat:
WIęc jak się już wszyscy nareszcie zrozumieliśmy, to ponawiam pytanie co jest dowodem legalności nabytego w ten sposób Windows 7... tylko pudełko Windows 8.1 i treść licencji? |
Cytat:
Ale w razie kontroli i tak jest jak byś miał pirata... bo nie masz czego? FAKTURY na tą wersję którą masz w kompie :czytaj: A co to oznacza dla ciebie? Sądzenie się i zmuszenie drugą stronę do przeczytania tejże umowy licencyjnej... |
Cytat:
|
Cytat:
To samo w przypadku Linux'a ma być faktura koniec kropka... |
Przeciez ma system aktywowany , i niby dlaczego ma przyjsc pan skoro ma legalnie i moze zrobic downgrade legalnie niech pan zadzwoni do ms i sie dopyta ;) malo tego ma mail z ms z kluczem i licencja
|
Bo to Polska?
|
Cytat:
|
Cytat:
2. Problem będzie miał Patrix 3. Pan nigdzie dzwonić nie będzie... bo to w interesie Patrixa będzie udowodnienie, że ma legalny system poprzez sprawę sądową... Chcesz dowodu absurdu polskiego? Był sobie pan A bez długów z ciągnikiem nówka sztuka, był sobie sąsiad - pan B z długami. Był sobie komornik który miał ściągnąć dług od pana B - ale pan B nie miał pieniędzy - więc ściągnął sobie dług pana B od pana A. Pan A musiał się sądzić, i ściągnąć telewizję by cokolwiek drgnęło w jego sprawie - odzyskania tego co mu zabrano nie słusznie :sciana: Licencje posiada na 8.1 i na 8.1 ma dowód... na 7 ma klucz od microsoftu ale nie ma na to dowodu w postaci faktury... a brak faktury = pirat... bo to Polska... niestety, ale takie są fakty... |
Cytat:
Jako osoba prywatna nie musimy mieć FV (osoba fizyczna). |
Cytat:
|
Chyba ze sobie potem sam tego windowsa sprzeda;)
|
nie musi nie znaczy nie powinna...
|
Cytat:
Potem to skomentuj... dla ułatwienia - post 168 |
Cytat:
Reporter zapytał się dosłownie tej osoby, co by było w przypadku gdyby on (dziennikarz) miał ściągany dług przez komornika, to czy zabraliby mu samochód TVP z kamerami gdyby stał na jego podwórku. Odpowiedział TAK. Odechciewa się być obywatelem tego kraju. Czy może to jest celowe aby zostali sami żydzi? |
Cytat:
|
Też to widziałem. Chyba w jakichś wiadomościach było, nie pamiętam programu, Ze 3 dni temu.
|
Ilość załączników: 2
Tutaj widać doskonale, że kadr ma gigantyczne znaczenie ;)
Tutaj pięknie PR'owo... choćby nie wiadomo jak pełne sale były... Załącznik 68884 a tutaj już sama prawda... znudzenie i kompy apple k***a Załącznik 68883 |
To było kręcone w Starbucks ! :szczena:
A tak poważnie to Apple chyba nie narzeka na słabą sprzedaż :D |
Cytat:
|
Panowie są w obecności panów w niebieskim i co wtedy? W najnowszym wydaniu 10 zostały usunięte elementy szpiegujące?
|
Cytat:
:P Chociaż TC już poległ to i tak nadal dobra opcja ;) |
a co jak zabiorą cały komputer do zabawy?
|
Zamykasz dom na klucz. Musisz poszukać klucza. Oni stoją przed drzwiami (nie wyważą ich po upływie 3 minut przecież). Wymieniasz dysk i mogą sobie zabierać cały komputer i tak nic nie znajdą :P
|
ale rozmawianie przez drzwi jest bardzo nie kulturalne...
|
Ale przynajmniej nie wsadzą Cię na dołek za piraty... Tzn. mnie bo Wy to pewnie wszyscy legalni w 100% :>
|
czemu na dołek? grzywna jak coś xD duża grzywna....
|
Niestety k... ekhem, policja zabierają czasami na dołek... Za głupiego Windowsa, co za kraj... :ysz:
Powinno być dwukrotność wartości programu do zapłacenia i tyle... A nie więzienie za takie bzdury :sciana: |
ale za udostępnianie, za posiadanie była grzywna...
|
Cytat:
Bo kradzieży Windows'a niczym się nie różni od kradzieży samochodu czy kradzieży w sklepie... :sciana: |
pytanie czy kradnie się tego Windowsa ze sklepu...
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawe czy byłbyś taki zadowolony - jak byś napisał program.... pracowałbyś nad nim wiele tygodni.... i chciałbyś za niego kasę - w końcu włożyłeś w jego stworzenie wiele pracy... program byłby hiutem -> mega wypas, wszyscy chcieli by go mieć. A ty nie zarobiłbyś ani zł... wszyscy mieli by pirata... ciekawe czy byś się cieszył z tego? |
Cytat:
I wreszcie trzecie, za pierwszym razem kradnie się człowiekowi zarabiającemu może 2000 zł a w drugim wielkiej firmie która ma przychody rzędu milionów $ miesięcznie... Czujesz różnicę? Cytat:
Większość słynnych / bardzo dobrych gier to samo - piracone na potęgę a producent się dorobił. Tak naprawdę piractwo trafia głównie w małe firmy i producentów - wielkich korpo to nie rusza bo i tak mają rzekę zielonych :] |
Czy ja napisałem, że to usprawiedliwia kradzież?
Odniosłem się tylko do tylko do fragmentu w którym stawiasz tezę, że kradzież samochodu nie różni się od kradzieży oprogramowania. Czytaj ze zrozumieniem. |
Cytat:
W myśl twojej ideologi... nie stać mię na BMW to sobie ukradnę od firmy BMW - w końcu duża firma to co za różnica... stać ich... A może by tak podejść do tego inaczej nie stać mię na Windows to mam Linux'a. Nie stać mię na grę to jej nie mam. Nie jest to produkt pierwszej potrzeby... i nie mam obowiązku jego posiadania... Cytat:
|
Wiesz jak kiedyś będą takie technologie bym mógł klonować każdy obiekt jaki napotkam to chętnie sobie spiracę takie BMW, a co może mi się podoba :>
|
Ponieważ niezmiennie od Windows 8 wygląda ohydnie. :) Win10 jest odrobinę spójniejsza, ale niewiele jej to pomogło. Nie mógłbym używać systemu, który mnie odrzuca wyglądem. Nie dlatego że nie lubię minimalizmu - bo lubię. Ten zastosowany przez MS jest po prostu tragiczny.
|
a nadal w sobie ma tyle szpiegującego oprogramowania co pierwsze jego wersje, czy jest już używalny pomijając gusta graficzne itd.
|
Nie było premiery, to są wciąż Technical Preview, więc są.
Ale coś mi się wydaje że treść tej licencji przejdzie do retaila... ;) |
to już wiemy dlaczego dadzą darmowy upgrade......
|
Ale ja nie rozumiem w czym macie problem po to jest firewall , i zawsze mozecie wrocic do XP .
|
Dlatego lepiej zostać przy starym dobrym Windows 7 albo XP, przynajmniej w nich nie ma szpiegującego syfu :taktak:
|
Jakby dotychczasowe Windowsy nie szpiegowały... W W10 pewnie będzie to bardziej skumulowane :D
|
Cytat:
|
Cytat:
I co Ci da firewall jak nie wiesz z czym system chce się łączyć (no ok, można zesnifować) lub w jaki sposób MS może odszukać i połączyć się zdalnie? I jak zwykle najgorzej mają legalni użytkownicy. Wystarczy, że policja zwróci się do MS z nakazem, a Ci grzecznie poszukają do kogo należy użytkownik o kluczu takim, a takim i wyciągną co trzeba bez Twojej wiedzy. @DarkSlide97 Jest... Na jakim Ty świecie żyjesz? :P Rzecz w tym, że Windows 10 wnosi nową jakość w temacie zamiatania danych użytkownika... Albo może inaczej: robi to w białych rękawiczkach bo przecież się zgodziłeś na warunki licencyjne instalując. |
Cytat:
Śmiem twierdzić że gdyby nie instalowanie 8/8.1 na laptopach ludzie nadal używaliby XP i 7 bo kto zmieniałby system w którym wszystko działa (może poza DX11). Dodatkowo panuje moda na kupowanie laptopów z i5/i7 i 8GB RAM do... internetu. To tak jakby kupować Mercedesa by dojeżdżać nim do pracy... Kowalski przeglądający Facebooka, oglądający filmy i wykonujący inne nieskomplikowane czynności nie wykorzysta nawet 1/4 tego co taka maszyna oferuje. A przecież wystarczy 500 zł by kupić przyzwoitego używanego laptopa z Core2Duo i 2GB RAM. Jeśli zobaczymy SMART dysku i temperatury taki zakup nie jest przecież bardzo ryzykowny. Ale Kowalski i tak pobiegnie do supermarketu po najnowszy model... A niby tacy biedni jesteśmy :ysz: Oczywiście chodzi mi o typowego Kowalskiego - bo ktoś kupujący taką maszynę np. do renderowania, czy nawet do wymagających gier ma uzasadnienie. Ludzie dzielą się na 3 typy: Niekumaty (Kowalski) - kupuje w sklepie dla idiotów najnowszy model z najnowszym Windowsem i masą crapu w sobie. Po czym narzeka że wszystko mu się przycina :> Rozgarnięty - kupuje laptopa nowego w MM, ale dostosowanego do swoich potrzeb i jeśli system mu się nie podoba zmienia go na inny. Kumaty - kupuje laptopa na Allegro tudzież innym miejscu z używaną elektroniką bez systemu, instaluje system i soft taki jaki jemu odpowiada. Kumaty zazwyczaj nie wydaje więcej niż 500-600 zł, podczas gdy Kowalski ponad 2500. Ale taka cena za niewiedzę :> |
Cytat:
Natomiast ilość RAMu (8GB) na dzień dzisiejszy przyzwoita. Cytat:
|
Eee... niby dla czego 2gb ram jest smieszne wszystkie tablety obecnie na win8.1 maja przcietnie 1gb i dzialaja bezproblemowo :P
|
@Patrix
2GB RAM zupełnie wystarcza do domowych zastosowań. U mnie na 1GB jest odpalona przeglądarka z 3 kartami, Winamp, eMule, IDM, GG, PeerBlock i nadal komputer działa szybko. O ile nie masz odpalonych 30 kart w przeglądarce i nie uruchamiasz renderowania i gry na raz to 2GB starcza bezproblemowo. Z tym, że ja mam XP, on trochę mniej zżera :taktak: Lecz na 7 przy 2GB RAM nie było problemów. @mgit Core 2 Duo to rzęch? Rzęchem może być P4... Ale na C2D uruchomisz przeglądarkę, film, pograsz w starsze gierki. To nie jest bieda tylko zaradność i dopasowanie produktu do swoich potrzeb :taktak: Potrzebuję komputera do gier, renderingu tudzież innych zaawansowanych zadań? Kupuję nówkę z i5/i7. Potrzebuję komputera tylko do internetu i pooglądania filmów? Kupuję używkę z C2D i 2GB RAM (które można rozbudować do 4GB, ceny RAM są śmieszne - 20zł/1GB). Dodatkowo można kupić bez dysku a to kolejna oszczędność. Dla Ciebie to bieda - dla mnie to po prostu zaradność i umiejętność oszczędzenia kasy. Jestem ok. 1000 zł do przodu i mogę kupić za te zaoszczędzone pieniądze coś, co mi się naprawdę przyda ( w sumie teraz odłożyłbym na fundusz ucieczkowy :D) |
Cytat:
Ja miałem jakiś czas laptopa z W7 i 2GB w nim, tragedia, pamięć wirtualna non stop dysk wiercił. Laptop jest już sprzedany, generalnie lepszy jest desktop. Wtedy potrzebowałem sprzęt np na uczelnie zabrać. Cytat:
|
To nie wiem co Wy robicie na tych laptopach że 2GB RAM nie wystarcza... 10-15 kart i na co tak dużo skoro skupiamy się na jednej... No chyba że macie nawały informacji które trzeba sprawdzać już, teraz ale to już Wasz problem :]
|
Ilość załączników: 1
Moje zwykłe przeglądanie internetu:
Załącznik 68908 Jak coś robię, to średnio 25GB RAMu mam zajęte... |
To co robisz?
|
Ja na służbowym średnio 30 GB - na start - przy jednej aplikacji :D
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
@DarkSlide97
Wybacz, ale Twój podział jest bez sensu. Powinieneś podzielić sobie na: biedny i rozrzutny. ;) Używając Twojej terminologii, kumaci są tylko i wyłącznie informatycy, programiści, serwisanci i tzw. power userzy. I Ci zawsze kupują wg. swoich potrzeb. Po za tym zapominasz, że Flash, HTML5, VP8 itd. są zasobożerne. Same przeglądarki to teraz małe OSy i żrą zasoby bez opamiętania. Dolicz do tego ciężkie środowiska graficzne jak to w Windows Vista/7, KDE4/5, Cinnamon, Unity itd. w 720p+ i masz kłopoty z wydajnością na tych rzęchach. Wiesz Darku, skromność, rozsądność i generalnie nie próbowanie żyć ponad stan to bardzo dobre i pożądane cechy. Ale takie "dziadowanie" to jest odpał w drugą stronę. :( - - - Cytat:
|
Cytat:
|
Pytałeś wcześniej jak udowodnić legalność Win10 w firmie. A skoro Ent będzie płatny to odpadają dylematy upgrade'owe.
|
Cytat:
|
Mniejsze czyli jakie? <200 licencji?
|
Cytat:
Dlatego w ciemno można założyć, że te większe używają Ent. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No widzicie, u mnie w AD też jest kilka tyś. kont i używam Win7Ent. ;)
Czyli widać nie ma recepty, FV jaką wystawia MS za tego typu usługę na pewno mała nie jest. |
No niestety u mnie też takie dużę zużycie.
|
Ilość załączników: 2
Ja chcialem tylko zadac jedno proste pytanie.
Czy ikony komputera, sieci i poszczegolnych typow folderow sa prawdziwe i takie beda w Windows 10? |
eee...:szczerb: te ikony to jakaś masakracja jest
|
Te ikony są jak by to ująć - dla mniejszości seksualnej - co by im przykro nie było :P
Reszta osób się dostosuje - co by ich nie obrazić |
Cytat:
Nie , to nie sa natywne ikony . |
Windows 95 style :D Do nowego systemu raczej nie pasują...
|
Owszem, są. To jest straszna prawda na temat Windows 10. Są nawet gorsze od tych w najnowszym OS X i iOS. Nie wiem jak im się to udało, ale jednak! :D Oczywiście pedalizacja postępuje, w końcu pozostały jeszcze z Aero Glass inne ikony jak np. na tym obrazku dysku twarde/sieciowe, płyta itd. MS jeszcze nas nie raz zaskoczy.
Szkoda tylko, że negatywnie... Nie pojmuję jak korporacja z takimi dochodami może zrobić takie gówno? Kompletnie mi się to nie mieści w głowie! Nic w tym GUI nie trzyma się kupy, kolory, pola nawet symetrii nie ma (dlaczego ikony close/min/max są teraz dosunięte ku górze paska?). |
Tak się kończy łączenie na siłę interfejsu tabletów z interfejsem deskopu. Co raz bardziej żałuję... że komercyjnych programów CAD/CAM/CAE nie wydają na linux'a
|
Wiesz, ja Ci powiem że to nie jest kwestia tego połączenia bo rozwiązania jakie zaprezentowali w Windows 10 tech previe mnie się podobają. Problem polega na tym, że to wszystko wygląda jak na zaliczenie w gimnazjum. Naprawdę, komplet ikon i całe GUI do systemu jestem w stanie zaprojektować w miesiąc (flat szybko się robi). Więc to jakaś kpina co wyprawia MS skoro byle czwartorzędny grafik jest w stanie zrobić to lepiej, krócej i taniej.
Pierwszy lepszy przykład z brzegu, a wygląda sto razy lepiej: :| http://www.redmondpie.com/this-mocku...dows-8-images/ |
Może ich graficy nie słyszeli o słowie symetria i estetyka - w końcu system mają obsługiwać też amerykanie i gimbaza...
|
@mgit - Ty tez?
Jest na tym forum paru cymbalow piszacych, ze Amerykanie=idioci po tym jak zobaczyli pare filmow na YouTube, w tym z mapa i wskaznikiem. Sadze jednak ze zaden z nich nie byl nigdy w Stanach, ktore - zaznaczam - sa swiatowa potega w rozwoju technologii i nauki tuz obok Japonii. Europy, a zwlaszcza Polski, jakos w tym gronie nie ma... Naprawde mam o Tobie dobre mniemanie. Nie baranuj. :szczerb: |
Przeciętny Amerykanin jest ciemny. I niestety nie tylko on...
Cytat:
|
Cytat:
Gadasz jak taki inny na tym forum, co to nigdy nie mial na wlasnosc, a wie ze sprzet jest niedobry... |
Cytat:
|
Nie byłem, ale mam rodzinę w USA i Kanadzie. I jakoś wierzę w ich opowieści.
@Patrix Twoja wypowiedź ma nawet drugie dno. :D |
Przeciętny Amerykanin jest tak samo ciemny jak przeciętny Polak. Czy się to komuś podoba, czy nie tak jest.
Przeciętny Amerykanin nie zna nazw krajów w europie, tak jak przeciętny Polak nie zna nazw poszczególnych stanów w USA. I nie ma co się oszukiwać, że jest inaczej. |
Ktoś może już się połasił i testował build 10041?
|
Nie, bo nam za to nie płacą. ;)
|
Ilość załączników: 1
Windows 10 zbliża się wielkimi krokami :fiu:
|
też to dostałem, ale olewam, windows 8.1 czeka sobie w boksie na upgrade,
a na w7 msdn na kit mi to :] |
Ciesz się z msda puki ci klucza nie zablokują - mi zablokowali po formacie (już się nie aktywował) - na jednym z komputerów - na szczęście odnalazłem backup z trueimage :szczerb:
|
mam msdn do 2017 więc 8-) luuz
|
Cytat:
Mi zblokowali numer rok po ukończeniu studiów :szczerb: |
nie myl msdn z msdn aa... studencie :P
|
Cytat:
BOX'a lepiej kup - a nie męczysz kompa na starej 7 :taktak: |
box w8 sobie leży... czeka na update :) a w7 instalowałem na nowym kompie w 2013,
nie chce mi się formatować - in-place upgrade uważam za niehigieniczny :) Mam nadzieję, że w10 mnie zmotywuje. |
Normalnie jak bym słyszał informatyka w firmie - po co robić format, po co montować kartę graficzną Quadro skoro jest zintegrowana. Na szczęście instancja wyższa go przekonała :D
|
Cytat:
:D |
Też mam to okienko, po trzecim piwie, pewnie zabiję. :D
|
A ja nie mam tego okienka bo nie aktualizuję systemu.
A zamieniać Windows 7 na Windows 10 to jak trabanta na rykszę. :czar: |
Cytat:
no właśnie... wirtualizacja w w7 to o kant... |
Co chcesz od wirtualizacji na 7 - mam pod opieką 10 serwerów na 7 (wiem wersja serverowa lepsza ale się nie zgodzili) i do hypera idzie się przyzwyczaić - daleko mu wprawdzie do VM ...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:42. |