![]() |
Ale ja w domu używam do powiedzmy, że domowych zastosowań. :P
|
Cytat:
|
Jak jest pierdylion plików w folderze i nie daj Bóg coś z nim trzeba zrobić to zaczyna przymulać - to moje jedyne anomalie jakie odnotowałem. Wstrzymam się do czasu wprowadzenia kart w exploratorze, albo chociaż ReFS, o ujednoliceniu GUI nie wspominając, może jeszcze modularności? Sam nie wiem. ;}
|
Wiesz, że tych kart nie dadzą. Na dobrychprogramach pisali :P
|
Warto przeczytać:
http://www.spidersweb.pl/2015/06/win...o-brakuje.html O ile przeżyję brak WMC na rzecz świetnego Kodi tak brak Pasjansa, który jest zastąpiony... Candy Crush Saga to już przesada. I oczywiście brak kontroli nad aktualizacjami w wersji Home... |
Kontrola taka sama jak w 8.1 wiec różnica żadna w tej kwestii
Albo masz włączone albo nie |
A Kierki są? :szczerb:
|
Są - jak kupisz goolda to i bilard ci dadzą co miesiąc
|
Teraz nie dadzą - nie rozumiesz? Taka jest polityka wodzenia klienta za nos. Po kawałku, za marchewą, byle nie za szybko. Więc ja się stosuję, też będę powoli kupować.
PS: A Pasjans to akurat będzie, ale w WinRT do pobrania ze sklepu żeby pasjansowiczom pokazać że istnieje coś takiego jak sklep, maja nadzieję że im ten Pasjans nie wystarczy. O naiwni! :D |
A mi XP dalej dziala i ma sie wysmienicie lol2
|
i ma pasjansa na starcie!
|
Ooo... wlasnie i nie trzeba za niego dodadkowo placic :D
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mam to samo od czasu XP nie znalazlem zadnego argumentu dla ktorego mialy bi mi nowe systemy sluzyc lepiej :D |
A to dla czego XP -> Windows 95 zły? Też działa :)
|
Jak uruchomisz mi html5 na 95 to biore :szczerb:
|
a co notatnik nie wyświetla html5?
|
A co nie można innej przeglądarki zainstalować? Marsz instalować 95
|
Czy jest już jakieś info jak licencja W10 będzie intepretować BOX i OEM?
Jakby nie patrzeć gdyby na równi to posiadacze BOXa byliby lekko wyciupciani http://www.forum.optymalizacja.com/p...efault/sex.GIF przez MS :D |
Z tego co jeden po drugim poprawia to chyba niestety tak tak. Ostatnie wieści są o przypisywaniu klucza do mobo (nikt nie wspomina o OEM/BOX, więc... pewnie boją się wspominać :szczerb:).
Ale mnie się wydaje, że będzie przypisane do konta, niby lepiej, ale z kolei wymusi to konto online... |
No właśnie ja mam box 8.1 - ciekawe czy aby przypadkiem nie zrobi z box'a -> oem
|
Niekoniecznie, ja mam Win7 OEM i na forum MS-u zadałem pytanie czy po upgradzie do Win10 będe mógł bezproblemowo wrócić do Win7 i go aktywować - dostałem odpowiedź, że tak. Więc w teorii też powinieneś mieć opcję powrotu do boxowego Win 8.1
|
Na forum i infolinii to sobie mogą długo i namiętnie. Poczekajmy na treść licencji RTM UPG.
|
http://www.windowscentral.com/window...know-upgrading
Cytat:
To niech sobie go wsadzą w rzyć, zostaję na "ostatnim Windowsie", czyli siódemce. ;] |
Miałeś na myśli 'rzyć' prawda? :mruga:
|
Skróty myślowe Beriona są nie dla mnie...
Q: Can I roll back..? M$: Yes. Berion: Przepada. Ja: WTF? |
Cytat:
Moim zdaniem to jest instrukcja dla grubasów z US, myślisz, że oni potrafią sami zrobić formata? Dlatego mają zrobić backup, do którego mogą powrócić, mi się wydaje, że to bez różnicy czy backup czy format, możesz zrobić downgrade... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Tym bardziej, że WC to tuba propagandowa MS (aż zrobiłem screen żeby się za parę lat z niego pośmiać). |
zrobiłeś zrzut ekranowy jakiegoś gejowskiego czatu?
|
Dodatkowo napisali, że możliwy będzie powrót do "previous version" - co może zarówno oznaczać powrót do poprzedniej zainstalowanej wersji, ale też może oznaczać jedynie możliwość powrotu do wersji będącej "numerkowo" "previous" względem dziesiątki.
Na dwoje babka wróżyła. |
Ja mam nadzieję, że będę mógł wrócić do Win7 (OEM) i aktywować kluczem z COA. Awaryjnie mam obraz aktywowanego systemu zrobiony Ghostem.
|
Cytat:
Cytat:
|
No ale jak się uprzecie to system i tak można aktywować - niekoniecznie legalnie ale jednak można...
|
Cofanie licencji (bo tak to można nazwać) na pewno nie jest legalne w UE.
Możesz używać produktu, do którego posiadasz licencję i w każdej wersji, do której posiadasz licencję. To tak jak z systemem Apple, w Polsce możesz go legalnie zainstalować na PC jeśli go oczywiście zakupiłeś... sprawa się komplikuje jeśli opuszczasz teren UE. |
Cytat:
|
Cytat:
Stwierdzam tylko, ze na upartego jest to możliwe... A że są tego minusy - coś za coś :taktak: Teraz mi się przypomniało, że kiedyś za czasów XP był taki program TweankXP czy jakoś tak, który to umożliwiał zrobienie backup aktywacji... ciekawe czy nadal to istnieje dla innych systemów np. 7 |
Cytat:
Do W7/8/8.1 istnieje, nazywa się Advanced Tokens Manager, używałem, polecam. http://joshcellsoftwares.com/product...tokensmanager/ Cytat:
Nikt tu nie miał na myśli loadera... tfu :P Legalny user po prostu dzwoni na infolinię MS i aktywacja telefoniczna. Jeśli nie uda się pogadać z automatem, to mówisz, że miałeś wymienianą mobo na gwarancji. To jest ten "zły" sposób :P Aktywacja telefoniczna ponoć resetuje licznik aktywacji online. |
Czy ktoś z Was instalował może W10 na telefonie? Chodzi mi o to czy smartfony z 512mb RAM będą działać tak sprawnie jak na 8.1. Mam lumie 625 i zastanawiam się nad tym. Nawet chciałem zainstalować Insidera ale telefon mi złapał bootloop, gdy go z niego wyprowadzilem to zawiesił się na lockscreenie... więc wróciłem do 8.1
|
Cytat:
http://www.microsoft.com/OEM/en-gb/l...de_rights.aspx http://en.community.dell.com/resized...3524/DOWN2.jpg Cytat:
|
Dla tych co nie mają żadnego legalnego systemu od MS, pojawia się szansa by to zmienić, i to bezpłatnie.
Stając się betatesterem MS, za 40 dni można wejść w posiadanie pełnej, dożywotniej licencji na win 10. http://blogs.windows.com/bloggingwin...review-builds/ http://liliputing.com/2015/06/window...ew-builds.html |
Jestem insiderem od jakis 3 miesiecy ;)
|
jeden dzień testu wystarczy, by mieć 10?
|
Cytat:
Czytaj: http://www.dobreprogramy.pl/Co-dalej...ews,63827.html Cytat:
*** Cytat:
|
Przez kogo zostało sprostowane?
Przez redaktora serwisu dobreprogramy? Bo Aul nadal twierdzi że będzie darmo. :czytaj: https://twitter.com/GabeAul/status/612293891639808000 |
Pozyjemy zobaczymy :]
Jak widzę zagrabili tylko ekstra pulę 'testerów' tym wirażem, bo zielona masa za newsem została pseudo insiderami za ciosem. MS za to zyskał większą pule konfigów HW połączonych z onlineowymi kontami MSA userów (bo tak się aktywuje system insider). *** Ja ten system mam na wirtualnej maszynie. Nie jest tak źle jak w 8/8.1 ale kufa znowu wszystko poprzesuwane, podczepione pod nowe okna... ale co zrobić... byleby kafelki dało się wywalić. |
No mnie to i tak wisi, bo wszystkie winzgrozy mam legalne, poza tym wcale mi się nie spieszy do rezygnacji z siódemki.
|
W zasadzie kazdy pc/laptop w irl jest legalny , no chyba ze przyjechal z polski lub innego 3go swiata licencyjnego lol2
|
Długo nie trwało i już zarówno na blogu, jak i twitterze sprostowano:
Cytat:
Cytat:
https://twitter.com/GabeAul/status/612674365436526592 I wyszło na to że nie miałem racji. |
to po kiego w błąd wprowadzają... Dużo by na tym nie stracili...
|
Co ciekawe majac pirata za drobna oplata mozna prejsc na oryginal :D
Microsoft and our OEM partners know that many consumers are unwitting victims of piracy, and with Windows 10, we would like all of our customers to move forward with us together. While our free offer to upgrade to Windows 10 will not apply to Non-Genuine Windows devices, and as weâve always done, we will continue to offer Windows 10 to customers running devices in a Non-Genuine state. In addition, in partnership with some of our valued OEM partners, we are planning very attractive Windows 10 upgrade offers for their customers running one of their older devices in a Non-Genuine state. Please stay tuned to learn more from our partners on the specifics of their offers. http://blogs.windows.com/bloggingwin...nd-windows-10/ |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Eee, juz pisalem o tym zeby nie bylo, wersja win8.1PRO kosztuje ~40euro , wiec upgrade w tej cenie , ciekawe jest co z licencjami OEM bedzie :D
|
w PL pomnożyć to przez 3/4 złote plus opłata z choinki jakieś 200 zloty...
|
Cytat:
Cena dobra, jak ktoś kupuje kompa za dwa tysie, to byłby sknera niesamowity aby tyle za system nie dać. |
u nas najtańszy koło 400 złoty, więc....
Zestaw legalizacyjny W8.1 Pro 819 złociszy... a w komputroniku jeszcze wyższy... |
W8 Pro PL 64-bit OEM - 600zł przykładowa cena z morele - to jakby nie patrzeć jest różnica vs 160zł.
|
i to ogromna, a pakiet legalizujący to dopiero porażka.
|
Zeby nie bylo ze jestem goslowny specjalnie wykopalem rachunek z przed parunastu dni .
Załącznik 71549 |
Ale ja nie kwestionuje ceny tam, która jest normalna, tylko nasze małe opłaty.
|
a ja mam zupełnie inne pytanie. Nie doczytałem nigdzie na temat upgrade/upgrade z win7 na win 10 - dokłądniej jak ma się to odbywać.
Czy: - po pojawieniu się systemu, ściągnięciu go na dysk nastąpi automatyczna instalacja wiążąca się z "automatycznym zaoraniem" systemu do ZERA - czy może jak w przypadku "service packów" nastąpi update ? moim zdaniem pierwsza opcja powinna być bardziej logiczna, ale wtedy czeka nas instalacja wszystkiego od początku, a nie update/upgrade. dzięki za info |
Z tego co ja czytałem to trzeba zrobić upgrade przez tą ikonkę (któryś KB to dodaje). Dopiero potem będzie można zainstalować na czysto Windows 10 z obrazu (jeśli będziesz chciał od razu to nie przyjmie klucza). Pewnie przeżuci programy, users i rejestr do nowego, a siódemkę nazwie windows.old.
Tak czytałem, wszystko się okaże w dniu premiery, a raczej tydzień po jak łącza ostygną od "hurra testerów". ;p |
Ja zabiłem tę ikonkę na dobre i nie myślę. :D
Trzeba usunąć aktualizację KB3035583 a później sprawdzić dostępne aktualizacje i ukryć tę. |
Dziwne. Dzisiaj aktualizowałem preinstalowany Windows 7 HP SP1 na Vaio PCG-71211M i miałem jakieś 80MB aktualizacji, w tym brak tej odpowiedzialnej "za rezerwację". Na swoim komputerze z kolei też HP z SP1, aktualizacji mam z 350MB, włączając w to KB3035583. Tyle że Box.
Czyli właściciele OEMów w laptopach nie dostaną free upd? |
oni pisali, że będzie to falami, widać nie jesteś w pierwszej fali...
|
Mój stary ultrabook z Windows 8 już dawno krzyczał, żeby rezerwować update do 10
|
Cytat:
|
Ale te fale to mają się tyczyć "rezerwacji", a nie aktualizacji z tą "ikonką żniwiarzem".
@Szczuru To o co tutaj chodzi? :hmm: |
a nie lepiej poczekać na pełną , piracką wersję 10-tki,
pobrać z jakiegoś torrenta jak pan bóg przykazał :spoko::taktak: |
moje spostrzeżenia z wersji testowej:
- nie dało się zainstalować jako clean installation, wywalało błąd braku dysku - musiałem zainstalować win7 na nowo - czysty dysk - po odpaleniu instalacji win10 (na zainstalowane win7) spytał jak ma wyglądać instalacja - clean, zachować pliki, zachować pliki i aplikacje wybrałem czystą instalację, na Dell Vostro 3550 zainstalował większość softu i sterowników (reszta ze strony dell pod Win8.1 poszła bezproblemowo). W sumie śmiga to dość przyjemnie, dość szybko zero przycięć. P.S. na asusie pc eee z Win7 starter też mam monit o "zapisach na wersję ostateczną". Wg MS dostanę Win10 Home. |
Cytat:
Spróbuj dograć ręcznie sobie tą aktualizację (ewentualnie usunąć ją i wgrać jeszcze raz). Wymuszenie ikonki na maszynie wirtualnej zrobiłem tym: http://www.cnet.com/how-to/how-to-ge...f-its-missing/ |
W10 nadchodzi!
:D |
Wróci Menu Start?
Podobno ma być darmowa aktualizacja z Windows 7. Prawda to? |
Jak zarezerwowales to dostaniesz. :czytaj:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ktoś z Was już sobie zainstalował? Jakie wrażenia?
|
u mnie jeszcze nie ma :(
na żadnym kompie ... pewnie jakimiś partiami będą "rzucać" |
|
Chcialem tylko zauwazyc ze moja kumpela ma VISTA HOME i wczoraj bedac u niej zobacylem to okienko i oczywiscie zarezerwowalem , ale o co tu chodzi milo byc tylko dla win7/8 :ysz:
|
No u mnie na lapku już jest gotowe do instalacji... :mruga: Jako, że Win8 mi się cholernie podoba, czekam na pierwsze opinie.
|
ściągam instalkę ;)
może coś jutro, lub po łykendzie :( dopiero P.S. iso mam ściągnięte, ale nie wiem jak się zachowa z kluczem od win7 ;) (instalowane na czysto, nie jako update). Na razie nie chce mi się lapka rozkręcać :P |
Jest :)
Załącznik 72121 |
Jakbym zobaczył swój telefon na monitorze :O
|
Cytat:
edit: już ciągnę od ms :) Załącznik 72122 |
A jak zrobimy update do 10 , to chyba nie da się wrócić z powrotem np do 7 . jak się nie spodoba.
Może jednak lepiej kupić :) |
no chyba, że obraz dysku/partycji systemowej zrobisz... O ile licencja na to pozwala i przy upgradzie nie przepada...
|
Też podobnie myślałem , ale nie znam się na tych prawach od micosoftu
|
W okresie miesiąca od aktualizacji do W10, można wrócić do W7 (pewnie przy aktualizacji z W8, jest podobnie):
Załącznik 72125 |
No to " melag " testuj i pisz co się dzieje dobrego i złego.
|
Cytat:
|
Cytat:
Przez jakiś czas po upgrade możesz to "odinstalować" masz ukryty katalog o nazwie "windows.old" bodaj, potem ten katalog automatycznie znika. |
A to miglance z tego MS , jak coś może znikać bez mojej zgody :)
|
Tak na prawdę jeszcze nie wiadomo jaki śmietnik zostawia W10 po jego odinstalowaniu.
Gdyby się komuś chciało proponuję przed upgrade zapuścić jakiś zewnętrzny logger typu "uninstaller". |
Cytat:
|
Na polskiej infolinii często podają głupoty. Licencji nie tracisz!
|
Cytat:
:) |
A jak się nie zrobiło rezerwacji w win7 to można jakoś bezpłatnie zrobić aktualizację?
|
Darmowa aktualizacja z W7 i W8 dostępna jest przez rok.
Gdzieś czytałem, że również Vistę można zaktualizować do W10. |
No nie gdzies czytales tylko ja napisalem pare postow wyzej i jestem absolutnie zaskoczony , przedzej podejrzewam ze to jakas dziura ;)
|
Jakiś oficjalny news by się przydał z tym XP@W10...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:23. |