![]() |
Ja tu się zastanawiałem czy do W10 nie zakupić sobie nowego True Image od Acronis ESD license one station,
niektórzy widzę nie mają takich zbędnych moralnych dylematów :szczerb: Narazie czekam na pierwszą paczkę update do 10, ukazanie się jakiegoś tweakera wygodnego, potem backup i plan przenosin mojego labu hyperv z win2k12 do w10, nareszcie będę miał jeden system. |
Nie masz jeszcze Acronis?
Wstyd... :szczerb: Najnowsza wersja 2015 - jest średnio fajna - na większości komputerów dysk ratunkowy nie działa - i trzeba było robić wersję bazującą na WinPe... - a to wymagało instalacji środowiska WinPe - 4GB - co by taki dysk stworzyć... w starszej wersji 2013 działało na każdym kompie zwykła wersja standardowa - bazująca na Unix'ie... |
Mam jakiegoś tam starego personala z chipa i byłem zadowolony, dlatego znam i się zastanawiam.
|
Ilość załączników: 1
Ja niedawno zrobiłem update do wersji 2015 - a teraz żałuję - mogłem zostać przy 2013... z kolei wracać też nie chcę - bo już kasa poszła na wersję 2015 :)
Ale pomijając kwestię drobnych utrudnień - robi robotę... tylko nie twórz dysku standardowego - w 90% przypadków się zawiesi przy odpalaniu... Widać coś skopali... za to dysk WinPe działa wyśmienicie |
na razie nie mam update ... nie wiem czy płakać, czy się cieszyć :P
|
Ja tak samo, wszystkie aktualizacje zainstalowane, Win10 zarezerwowany ale w WU nie pojawia się żadna informacja od możliwości aktualizacji do 10. Win7x64 HP OEM (czyściłem cache WU i wymuszałem sprawdzanie aktualizacji - nic to nie dało).
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z kolei wersja WinPe działała idealnie bez problemów :taktak: |
zainstalowałem z płytki jako update. Na razie wszystko działa, Dell twierdzi, że nie wspiera jeszcze tego systemu, ale działa wszystko.
|
Zainstalowałem i trochę żałuje. System posiada sporo wad i niedoróbek (jest mocno dostosowany do urzadzeń mobilnych) i dla mnie, użytkownika stacjonarnego jest niewygodny :/
|
Zaktualizowałem 7 do 10 i... dla mnie nadal jest to Win8 z "jakoś akceptowalnym" menu start. Jedynym plusem jaki u siebie dostrzegłem to w odróżnieniu od Win8/8.1 to na 10 działają sterowniki i aplikacje od mojego (np na Win8 nie byłem w stanie zmusić aplikacji od OSD/ACPI do działania).
|
Nie ma co przebierać w słowach, to jest po prostu gówno. Może po kilku service releasach, jak je nazywają, będzie się dało tego używać. Póki co jest dramatycznie.
|
A mi tam 10 działa dobrze :)
Nie ma ci narzekać - a nowe menu start przypadło mi do gustu |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:53. |