![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Nie używam i nie mam zamiaru oglądać wyników z Binga gdy przeszukuję lokalny dysk twardy (omg co za chory pomysł). Nie używam one drive (a do drop boxa nie logowałem się od czasów studiów). Nie chcę logować się do systemu przez liveid. Nie chcę aby mój system wysyłał gigabajty "telemetrii" i to z każdego procesu (ha ha telemetria to się teraz nazywa?). Nie chcę uczyć Cortany w żaden sposób, bo nie zależy mi na polepszaniu czegoś czego nie używam. Nie chcę aby mnie dobrowolnie lokalizowano. Nie chcę szyfrować dysku ich gównem aby moje klucze prywatne poleciały do MS. Gdyby nie sprawy zawodowe to nawet bym nie aktualizował. Czyli wytnę co się da. |
Cytat:
|
Jak chmura to tylko NAS i OwnCloud.
Wszystko inne to shit, musiałbym wszystko szyfrować przed wysłaniem bo po co mają indeksować moje pliki? Po co SI ma skanować wszystkie mordy na fotach tworząc tym samym siatkę? |
Szkoda, zeBerion jest niepijacy. Moglibyscie spokojnie isc sobie na piwo i pogadac o swoich paranojach ;1).
|
ja też wolę mieć kontrolę nad danymi, chmura to zło....
|
Cytat:
Lepiej klepać numery seryjne programów i każde urządzenie ręcznie ustawiać niż korzystać z konta ms które to robi za nas... i synchronizację dane na naszych urządzeniach |
nad osobista mam kontrole, dopóki nikt nie zaszyfruje danych xD
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Spotkal sie ktos z przypadkiem ze W10 rozwalil dysk, po instalacji sterow od grafiki(gf 660m)? Dysk sypie bledami 01, kilka badow, sektorow z dostepem >500ms. Przedtem dzial na nim W8 i bylo wszystko ok, na dziesiatce wszystko zamula strasznie.
|
Cytat:
Na Linux'ie jest to samo? |
Linux pokazuje ze trup;) Bawie sie mhdd do czasu otrzymania ssd z amazonu. Nie moj dysk wiec nie wiem jaki byl jego stan. Zonkow nie ma pod w7 - smart taki sam, ale da sie pracowac. Windows 10 wisi i sie nie uruchamia.
|
Hej .Czy to normalne że 10 "wciąga " mi 1,8 GB ram na "czysto " ? Siódemka brała na "czysto " niecały 1 GB. ( z włączonym aimpem )
Mówiąc szczerze zaskoczyło mnie tak duże wykorzystanie . A może mam jakiś syf ? |
Cięższy system więc i zużycie pamięci większe.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:41. |