Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 7 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-7-a-79862/)

KarolluZ 11.02.2009 21:28

a czy ktoś testował może build 7022 ?

- includes Internet Explorer 8 Release Candidate.
- Stability Improvements and System Relibility enhancements.
- 15-01-2009 signature Date.
- During Installation Setup three Advanced Options shows after First Reboot, Completely New Feature.
- Search is Instant.
- Windows SideBar Name changed to Windows Gadgets and a new Icon for it.

A po polsku [ŹRÓDŁO]:

Oto lista zmian wprowadzonych w kompilacji 7022 w stosunku do 7000:
- szybsza instalacja systemu operacyjnego,
- system automatycznie zakłada grupę Homegroup w czasie instalacji, nie pytając już o to użytkownika,
- zmianie uległa kolorystyka eksploratora systemowego,
- został odświeżony Windows Media Player 12,
- Internet Explorer został zaktualizowany do wersji RC1,
- odświeżono ikony, efekty wyglądu, umiejscowienie opcji w Menu Start (Downloads oraz Homegroup)
- funkcjonowanie paska bocznego nie jest już powiązane z Kontrolą Konta Użytkownika,
- możliwość odinstalowania Windows Media Player, Windows Media Center, Windows DVD Maker za pomocą apletu Funkcje systemu Windows.

KarolluZ 12.02.2009 13:32

Windows 7 Build 7032 - wyciekły screenshoty

Piterniel 12.02.2009 16:15

Jaa.... nowe motywy i IE - zdecydowanie nowy build :P

KarolluZ 13.02.2009 09:53

Cytat:

Napisany przez Piterniel (Post 1003745)
Jaa.... nowe motywy i IE - zdecydowanie nowy build :P

a to jakoś w miarę stabilnie działa ? :-)

Jarson 19.02.2009 03:22

Wlazłem, to aż skomentuję ten nowy build - to ja mam jeszcze lepszy, bo nie dość, że najnowszy FF z pewną ilością również najnowszych dodatków, to jeszcze całkiem nowy mój własny motyw ze spersonalizowanym kolorem i przezroczystością oraz co najmniej 20-toma bardzoładnymi tapetami!

A tak na poważnie, to gdyby MS nie wprowadzał już żadnych zmian poza usuwaniem różnych pomniejszych błędów (które na pewno w jakichś sytuacjach się pojawiają), to też nic złego by się nie stało, dla mnie system jest stabilny, nie upierdliwy, nie mulący kompa i w sumie niczego więcej od niego nie chcę... Teraz jeszcze niech wymyślą bardzo tani upgrade z XP do 7, najlepiej z możliwością migracji z 32 do 64 bit ;)

Gadzina18 19.02.2009 04:01

ja tam legalnie mam build 7000 na swoim lenovo s10 z 1 gb ramu.. chodzi szybciej niz xp, ale ramu wiecej zzera:) jak do tej pory nie moge sie do niczego przyczepic, pomijajac oczywiste ksero znow funkcji z mac os x.... wymysliliby cokolwiek nowego od siebie... ehh...

loki7777 19.02.2009 08:55

To moze taki trial jak z server 08 od 60-240 dni;)

Smartek 19.02.2009 10:13

Gadzina, jesteś zadowolony z OS Xa?
Kurczę, szkoda, że te maczki takie drogie. Chciałbym pobawić się tym OSem na dedykowanym sprzęcie.

Matefusz 19.02.2009 11:10

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1005843)
To moze taki trial jak z server 08 od 60-240 dni;)

Apropos, przetestujcie sobie w2k8 i będziecie mieli miażdżącą różnicę z vistą. ;)

loki7777 19.02.2009 13:16

Testujemy od roku albo i wiecej;)Visty nie mialem u siebie;)

Gadzina18 20.02.2009 00:22

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1005863)
Gadzina, jesteś zadowolony z OS Xa?
Kurczę, szkoda, że te maczki takie drogie. Chciałbym pobawić się tym OSem na dedykowanym sprzęcie.

Jestem bardzo zadowolony. Mam wszystko to co w Win tylko że lepiej szybciej i stabilniej (żeby nie wzbudzać dyskusji, to moja prywatna opinia, którą mam prawo wyrazić, każdy ma prawo się z nią nie zgodzić). Z początku trochę trudno było przywyknąć, bo wszystko tak jakby na opak:P Masz rację, jest to zabawa bardzo droga, za swojego Maca Pro dałem prawie 8 tys.. ale warto było. Co do windows 7 - życzę powodzenia, ale jako użytkownik OS X widzę wiele rzeczy podobnych.. już widzę kolejne filmiki na youtube, w których użytkownicy Apple będą sobie żarty robić z Win 7 tak jak z Visty :)

Pozdrawiam.

EDIT: ciekawy jestem, czy Apple nie pozwie MS za technologię multitouch, na którą ma patent..

AleX69 21.02.2009 16:11

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1006049)
Jestem bardzo zadowolony. Mam wszystko to co w Win tylko że lepiej szybciej i stabilniej (żeby nie wzbudzać dyskusji, to moja prywatna opinia, którą mam prawo wyrazić, każdy ma prawo się z nią nie zgodzić). Z początku trochę trudno było przywyknąć, bo wszystko tak jakby na opak:P Masz rację, jest to zabawa bardzo droga, za swojego Maca Pro dałem prawie 8 tys.. ale warto było. Co do windows 7 - życzę powodzenia, ale jako użytkownik OS X widzę wiele rzeczy podobnych.. już widzę kolejne filmiki na youtube, w których użytkownicy Apple będą sobie żarty robić z Win 7 tak jak z Visty :)

Pozdrawiam.

kolejny rasista :sciana:
a kde ty widzial?

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1006049)
EDIT: ciekawy jestem, czy Apple nie pozwie MS za technologię multitouch, na którą ma patent..

widze ze kolega ma braki w historii ekranow wielodotykowych wiec zapraszam na wikipedie - poczytaj mi mamo :help:

http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch

Gadzina18 21.02.2009 22:28

wiedziałem że się przyczepisz odrazu. Tak KDE JA WIDZIAŁ i co z tego? a Ty słownik języka polskiego widziałeś? Albo opuściłeś lekcje języka polskiego w szkole, nie znam czegoś takiego jak TY WIDZIAŁ, JA WIDZIAŁ.. hmm dziwne.. Co do KDE.. co to jakieś cudo to jest czy co? Poza tym, jeżeli chodzi Ci o jakieś rozwiązania w KDE które są*i w Win i w OS X to spoko - dla mnie może to być, bo to freeware... ale nie używam - nie muszę;] Co do rasizmu, o który mnie posądzasz, to spójrz w słownik jeszcze raz, i zobacz, czy rzeczywiście o tym jest dyskusja. Tak mam OS X, tak lubię ten system, tak znam jego wady, tak wiem że nie jest idealny ale podoba mi się, mam prawo wyrazić swoje zdanie. Poza tym odpowiadałem na pytanie kolegi, przeczytaj jeszcze raz pytanie i odpowiedź. Jeżeli to jest dla Ciebie rasizm... hmmm tak.. polecam słownik.

A.. weź mi nie wyjeżdzaj tu z tekstami pt poczytaj mi mamo - jak zwykle jesteś zgryźliwy i jak zawsze zapominasz od czego jest forum. Czyjeś braki w wiedzy da się wykazać w bardziej przyjazny sposób. Już raz miałem z Tobą bardzo nieprzyjemną rozmowę i jako jedyna osoba tutaj jesteś u mnie skreślony, więc jeżeli z łaski swojej możesz - to się odczep. Dla Ciebie jest jedyna racja - Twoja. EOT

sorry za OT, ale się powstrzymać nie mogłem.

superrrmario 21.02.2009 22:35

PEACE PLEASE

Sunna 22.02.2009 08:30

18 to twoj wiek ?
nie moglem sie...

Kolejny raz napisze iz ciesze sie ze wyroslem z fascynacj drogim sprzetem. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:28.