![]() |
Nie moge uruchomic catalyst control center... Stery mam aktualne. Po probie uruchomienia panelu sterowania karty graficznej wyswietla mi sie koleczko oczekiwania z windows 7... I tyle... Reinstalacja sterownikow nie pomaga. System swiezy, nie instalowane bylo na nim zadne smieciowe oprogramowanie... Aktualizajce automatyczne na biezaco...
|
Zazwyczaj wystarcza wywalenie rzeczy których na pewno sie nie używa.
Np Helpa, Windows Media Center. Sama obsługa głosu w Viście zajmowała ponad 1GB :D A te drobne rzeczy w stylu usług to trzeba zostawić, tylko powyłączać. Jednak okrajajac Windows NT6 skazujemy się na brak ważnych update. Niektóre po prostu wywalą bład i sie nie zaistalują. Zwłaszcza service packi. To nie to samo co za czasów XP. |
Nie używałem, raz zainstalowałem aby sobie odchudzić, ale odrzucił mnie brak opisów tak jak w nLite - a bez nich to trochę jak po omacku w ciemnej piwnicy. Łatwo spaść ze schodów, nie mając pewności które opcje, usługi itd. do czego służą i które są od których zależne. Możliwe, że już go wzbogacili, nie interesowałem się.
|
Czytałem coś o nim, ale ktoś wspominał, że ma dużo błędów ale może była to informacja na temat jakieś starej wersji... będzie trzeba spróbować samemu :)
|
Ja też nie wiem, ale na forach traktujących o gmeraniu w Win7 poleca się RT Seven Lite.
|
Możecie polecić jakiś dobry program do odchudzania instalatora 7 (a'la nlite) bo chętnie przesiadłbym się na nią ale nie potrzebuję, zbędnych wodotrysków i pożeraczy pamięci, a nie wiem czy vlite obsługuje też w pełni 7?
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Może napraw instalację Windowsa?
|
Cytat:
|
Masz włączoną opcję odnajdowania sieci i urządzeń? Sprawdź, czy zmiana nazwy grup roboczej pomoze. W moim przypadku pomagala, ale na Windows XP...
|
Witam
Może ktoś mi pomoże z moim laptopem, otóż nie widzi mi grupy roboczej, mimo, że inni użytkownicy sieci widzą się nawzajem (mnie też nie widzą, bo nie mogę dołączyć do grupy roboczej), sieć jest na ruterze przez wifi. Myślałem, że firewall, ale powyłączałem wszystkie i dalej nic, gdy tworzę własną i próbuję konfigurować, wywala mi explorer i muszę go restartować. Windows 7 32-bit. Może ktoś zna rozwiązanie? |
Ilość załączników: 1
Jakby ktoś chciał to zrobiłem avatara do Win7. Widać artefakty z jpega, ale na zminiaturyzowanym (czyli największym jaki wyświetla Win7 nad użytkownikiem) jest ok. Może się komuś przyda.
http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...n7av_hal9k.png |
Nie wiem czy było, ale fajna strona:
http://www.askvg.com/category/windows-seven/ Szczególnie drażniły mnie te przeklęte Favority, Grupy Robocze i Sieć (Biblioteki ujarzmiłem, nawet mi się przydały ;d). Trochę jestem nieufny co do zmian w rejestrze, których nie rozumiem (edycja enigmatycznych hexów), ale... może nic się nie stanie. :szczerb: Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:56. |