![]() |
Cytat:
http://www.3planesoft.com/fireplace-...d-screensaver/ |
Tak, od tego kominka monitor mógł dostać kilka gorących pikseli! :D
|
A ja z przyjemnością wspominam używany niegdyś wygaszacz 3D przedstawiający wnętrze drewnianej chatki z kamiennym kominkiem i palącymi się w nim drwami... Może to był wypalacz? :idea:
|
iMax, to przeczy terminowi 'wygaszacz'. U mnie po prostu monitor się wyłącza. Każda godzina używania EIZO jest na wagę złota. U Ciebie to nie wygaszacz, tylko czasoumilacz. Skoro mnie nie ma przy komputerze, to nie patrzę w ekran, no chyba, że iMaxy sobie podziwiają w ciszy 'dizajnerskie', szpanerskie kształty Ejplów. :mruga:
|
Oj tam, oj tam... Ja sie ciesze ze moj wygaszacz to nie nudne czarne tlo, tylko piekny slideshow rzucanych na biurko zdjec z biblioteki iPhoto...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
wygaszacz wygasza ekran (oszczędzanie świetlówki, prądu), Ty jakiejś tapety szukasz...
|
Czy da się ustawić stronę internetową jako wygaszacz ekranu? Bardzo podoba mi się demo technologiczne Mozilli i chciałbym to mieć jako wygaszacz ;-)
https://mozillademos.org/demos/globetweeter/demo.html |
Cytat:
|
;)
Może i łatwiej i komuś się spodoba... Ale ja nie lubię takiego grubego paska :> A dostęp do zdjęć, muzyki, dokumentów i na co dzień używanych programów mam bezpośrednio z menu start. Rzadko zaglądam do wszystkich programów, raczej korzystam z wyszukiwarki jak pisałem wyżej. A, podpiąłem sobie też kilka kotwic pod eksploratora do kilku lokalizacji, w których się najczęściej bawię. Standardowe menu windy z wyszukiwarką jest dla mnie idealne. Pulpit i pasek u mnie czyściutkie - jak widzę czasem pulpity/paski i na nich 100 tysięcy ikon, to się dziwię, jak ludzie mogą coś tam w ogóle znaleźć. |
Ale Jarsonu, nie masz pierdyliona programów do HDR. :mruga:
|
Ilość załączników: 1
Tak odniosę się do waszej (Reetou i Andrzejj9) dyskusji - a nie jest jeszcze łatwiej (jeżeli nie lubimy mieć miliona ikonek na pulpicie) zrobić sobie skróty na pasku zadań? Można sobie grupować, podpisywać itd. U siebie mam wszystko w jednej zbitce i po prostu pamiętam, gdzie jest jaki skrót, ale można to ładnie sobie porozmieszczać, przykładowo:
Załącznik 57610 W folderze "Dokumenty" zrobiłem trzy kolejne foldery ("Przeglądarki", "Dokumenty" i "Skróty"). Dodałem je jako kolejne paski narzędzi na pasku zadań, a potem przesunąłem nad nie odpowiednie skróty. We wszystkich paskach zmieniłem wielkość ikon na małe, w dwóch pierwszych pozostawiłem wyświetlanie tytułu a odznaczyłem wyświetlanie nazw skrótów (ikony są rozpoznawalne). W trzecim odznaczyłem wyświetlanie nazwy, a za to zaznaczyłem wyświetlanie tytułu, gdyż ikony są identyczne (można też zmienić ikony do poszczególnych skrótów). Pozostało jeszcze odznaczyć "Zablokuj pasek zadań", rozmieścić paski i zablokować ponownie. W takim wypadku menu Start widzimy w momencie wyłączania komputera (choć za czasów XP także skrót do wyłączania miałem na pasku) ;) |
Mam to samo w XP. Pomaga wrzucenie wyszukiwania urządzeń. Chwilę to trwa, ale przynajmniej nie trzeba komputera restartować (ja zwykle podłączam na gorąco.. - a właściwie włączam, bo podłączony jest cały czas).
Raz też przez kilka dni nie mogłem uruchomić dysku, aż zauważyłem, że wtyczka się lekko poluźniła... (w esata trzeba mocno docisnąć - takie mam wrażenie). |
Może się mylę, ale czy zasilacz nie jest za słaby?
Nie mam (i nie miałem) esata, to też pytam - może (podobnie jak w przypadku usb i com) system ma zgodę na wyłączanie portu "w celu oszczędzania energii"? :hmm: |
Pytanko mam : w swoim kompie mam wejście eSATA (z przodu obudowy). Podłączam do niego kablem SATA/eSATA dysk twardy Samsunga 1,5 TB. Oczywiście z zewnętrznym zasilaczem. Podłączam go przed włączeniem komputera - nie na gorąco. No i często system (Siódemka) go nie widzi. A czasem widzi. Co może się dziać ?
|
Cytat:
http://www.sevenforums.com/general-d...tml#post108000 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:52. |