![]() |
No i to jest już coś pops... :piwo:
Bo porównywanie czystego Win7 do kilkuletniego WinXP z masą programów czy śmieci po odinstalowywanych programach mija się z celem. Ja poczekam spokojnie na wersję finalną. |
Zgadzam się - jak już porównywać to podobnie "zagracone" systemy. Ale z drugiej strony - przecież to jasne, że mało kto (choć i tacy na pewno się znajdą) będzie chciał zainstalować siódemkę na kompie z P4@1,6 Ghz i 256 MB RAM.
Ja bym to porównywał inaczej - jak szybko w momencie premiery pracował Windows na kompie zakupionym tego samego dnia za przykładowo 3k zł i jak będzie pracował Windows 7 w momencie premiery na kompie również kupionym razem z systemem i również za 3k zł. Wtedy to będzie chyba najbardziej obiektywne porównanie. |
Cytat:
Oprócz Deamon Tools, który jest niekompatybilny. Windows 7 działa porównywalnie do XP. Jest szybki, ale to i tak ZŁO. |
wszystko zlo
"oprocz blekitnego nieba" , rumu , cygar i sexsu :) |
Ilość załączników: 1
Znalazłem Snipping tool... Mało się w Viście bawiłem, to i nie wiedziałem, że taki gadżet tu jest, w XP trzeba się posiłkować zewnętrznymi aplikacjami...
Nawet zaraz zrzut zrobiłem... Załącznik 50703 Every środa :D |
wow to i windows 7 ma snipping tool , widac odrazu ze vista rulez
|
|
Cytat:
Chociaż z artykułu jednoznacznie nie wynika, że chodzi tylko o legalność lecz "dziure" w systemie. Ja już nie wiem co z tymi systemami. Ciągle mam kochanego XP SP3 i dobrze mi z tym. Dużo z Was jeszcze na XP jedzie? Czy sam zostałem :( |
Cytat:
Ale akurat empetrójki żadnej jeszcze nie słuchałem pod siódemką, więc nie wiem, co się z nimi robi ciekawego bądź nie. Się za to ucieszyłem niezwykle, bo napisałem wczoraj krótką pracę na zaliczenie i chciałem ją wydrukować, przy czym przed samym drukowaniem przypomniałem sobie, że przecież drukarka jest niezainstalowana (Canon ip4200). Ale tak sobie patrzę, a drukarka jednak jest :) W Viście pewnie też tak jest, ale ja tak bezpośrednio z XP, więc mam więcej wrażeń :D A ImgBurn (nie mówcie Bartezowi, że go zainstalowałem!) pokazuje mi w logu linijkę "Media Center Edition (6.1, Build 7000)". Już chociaż od tego MCE mogliby odejść :fiu: Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę. Może to dlatego, że mam nieco szybszy komputer niż te, na których pracowałem z Vistą, ale nie wydaje mi się, żeby to miało aż takie znaczenie. Ten system naprawdę jest pod względem szybkości porównywalny z XP. Z drugiej strony uważam, że użytkownicy Visty powinni mieć możliwość bardzo taniego upgrade'u do siódemki, bo Vista od początku powinna pracować tak wydajnie, jak teraz pracuje 7.
Ja przesiadając się z XP dostaję wszystkie zalety Visty plus szybkość działania, użytkownicy Visty dostają bardzo solidnego service packa. BTW - u mnie nie psuje mp3 w żadnym w opisanych w linku Smartka przypadków... |
Ciekawa sprawa z tymi mp3.
Ale w sumie dobrze, że zrobili publiczną betę, pozbędą się błędów, które musieliby pewnie naprawiać w SP1 trzy miesiące po wyjściu 7... ;-) Błąd z obcinaniem MP3 jest właśnie dowodem na to, że jest lepiej, gdy OS kontroluje większa ilość osób. Liczę na tani upgrade Vista -> 7. |
Ilość załączników: 2
Zainstalowałem W7 na Eee PC 1000H (Atom 1.6, 1GB) :taktak:
Jedynym problemem po instalacji był brak sterowników do karty WiFi i Lan, naszczęście działają stery od Visty. Siódemka działa całkiem żwawo, pewnie komfort pracy przy 2GB ram-u byłby jeszcze lepszy. Załącznik 50718 Załącznik 50719 |
A ja właśnie kończę instalację na VPC'07 :)
Edit.: Pierwsze odkrycie, ciekawa sprawa - Wyłączony W7 na wirtualnym dysku zajmuje tylko 4,91GB (z wyłączonym przywracaniem systemu)! |
Czyli jak dorzuce 1 GB RAM czyli bede mial razem 2 to na Windzie (Atom 1,6 GHz + Intel GMA 945) powinno smigac?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:12. |