![]() |
Cytat:
|
a czy nadal jest tak samo jak w przypadku visty, czyli, że z nośnika od HomePremium x86 mogę zainstalować bez klucza nawet wersje Ultimate ? Pytam, bo dzisiaj mi przyjdzie w7 pro x64, a nośnik musiałbym sobie jakiś skombinować i nie wiem czy to może być dowolny od w7 czy musi jednak być od wersji pro.
|
Cytat:
|
warto, :spoko:
ja od prawie 4 m-cy siędzę na siódemce, zostawiłem XP przezornie na innej partycji, ale dziś stwierdzam spokojnie, nie wracam do XP :sciana: pamięciożerność 7 bardzo inteligentna, nie to co chamskie pożeranie Visty. |
|
Dzięki. Ja nie chcę się bawić w wersje iluśtamdniowe. Robię na tym komputerze za poważne rzeczy i za dużo mam oprogramowania, żeby użerać się z demami...
:piwo: Czekam na inne wypowiedzi. :D |
w w7 dysk mieli tylko po instalacji, potem jest juz dobrze, to była pierwsza rzecz która zauważyłem, komfort w stosunku do visty jest znacznie wyższy, chociaż twierdze ze ikspy jest szybszy.
Prawda jest taka ze se7en to taka vista sp2 (analogicznie do xp sp2) - system ktorym powinna byc od początku. polecam na początek wersję 30 dni (jak murt napisał można do roku przedłużać legalnie. Wtedy zobaczysz ze WARTO) W sumie wszystko jest lepsze od Visty. to co powyzej to tylko moje zdanie. jeszcze dobrze by było jakby inni się wypowiedzieli. |
No dobra, dziś premiera... od trzech lat używam Visty i jedyne, co mnie w niej wqr...a to ciągłe mielenie dysku (wyłączony i indeks i wyszukiwania i superprefetch).
Więc pytam Was - CZY WARTO kupić nową windę i przejść z Visty? Czy tak znacząco komfort pracy się poprawi? |
Takie info dzis wyczytalem, moze sie komus przyda :)
Windows 7 przez rok za darmo |
sposób na solida. instalować wersję z SP3 zintegrowanym. Dostałem od CNS jak wysłałem swoje płytki :) szybcy są.
|
To może ja się zapytam o coś takiego.... W sumie na obecne komputery nie opłaca się kupować wersji 32bit, bo rozwój komputerów jest taki szybki, że zaraz będzie płacz i zgrzytanie zębów głównie jeżeli chodzi o ram. Jednak instalując wersję 32bit, klucz od 64bit działa [tak samo było w przypadku visty]. Czy takie manewry są legalne ? :D Jak tak to po co rzeczywiście kupować w7 32bit !?
|
dzięki :)
jeszcze jedno pytanie, w vista/w7 pamiętam można fajne kafelkowe widoki folderów robić, może ktoś screena zrobić jak to wygląda gdy wytapetuje się taki "kafelek" jakimś plakatem ? :) Czy można zmieniać rozmiar kafelka a tym samym rozmiar plakatu na podglądzie ? XP ma kafelki ale marnie to wygląda. |
windows 7 manager, bardzo pożyteczny tweaker dla siódemki:spoko:
nie ma u mnie żadnej automatycznej defragmentacji:nie: |
Streści ktoś w kilku słowach czynności jakie należy wykonać zaraz po zainstalowaniu W7 ? (np. wyłączenie tej automatycznej defragmentacji i indeksacji etc.)
Istnieje już jakiś przydatny program typu "xpantispy" dla W7 ? :) |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:24. |