![]() |
Laptop dojechał (HP ProBook 4730s). Super, zrobiony z 'amelinium', matryca ładnie świeci. Muszę pochwalić sklep (X-KOM), dostaliśmy wersję z mniejszą ilością RAM niż w aukcji, ale wyjaśnili pomyłkę w opisie i zaproponowali dobre rozwiązanie. :)
Wracając do laptopa. Ma tylko dwie wady. Pierwsza: nie ma podświetlanej klawiatury, druga to oprogramowanie HP. Jest tego w cholerę i nie wiem co zostawić, co odinstalować. :D |
Podstawkę właśnie jedną sprzedaję (stan praktycznie idealny), torbę właściwie zaraz też będę (podobnie) ;)
I to i to z wyższej półki. Sprzedaję tylko dlatego, że przesiadłem się na laptopa 17''. |
Cytat:
Podstawek do łóżka mu się zachciewa... :P |
Skoro laptop już zamówiony i w ciągu 14 dni pewnie u mnie będzie to czas... czas na ewentualne podstawki do łóżka, oraz torbę albo plecak. Jakieś propozycję? :)
|
Nie no, zakładam, że zamawiając w Polsce do Polski cła się płacić nie będzie.. Przynajmniej póki co ;)
|
Cła?:)
|
Chyba w Chinach teraz już składają, bo kilka razy słyszałem, jak ktoś zamawiał, że czeka na dostawę z Chin.
Niemniej ja bym się spodziewał najgorszego ;) (takim się ostatnio pesymistą zrobiłem jeśli chodzi o zakupy..) |
Gdziekolwiek by nie składali, wewnątrz i tak wszystko będzie Made in China.
Wiem to po swoim dellu, składanym jeszcze w Limerick. :taktak: |
Konsultant napisał mi, że małe chińskie rączki będą składały.
Potem leci do magazynu w holandii prywatnym odrzutowcem i na koniec limuzyną z DHL. |
Cytat:
|
Moje zamówienie zostało przekazane do realizacji więc w ciągu 2 tygodni powinienem dostać go.
Mam nadzieje, że małe chińskie rączki się przyłożą :-D |
A to i tak dalej tanio ;)
|
Dobrze, że nie czekałem za zrobieniem zamówienia. Od wczoraj serwis NBD na 3lata jest już za 540 zł.
|
No ja za to dodatkowo nie płaciłem. Ale gdybym od początku powiedział, że to kwestia płyty to miałby ją ze sobą. Przyszedł w innym celu i po wymianie innego podzespołu, kiedy to nie pomogło, stwierdził, że w takim razie wymieni jeszcze płytę (ale musiał już ją zamówić). Zresztą to i tak nie było potrzebne.. (o czym wiedziałem, ale z innych względów chciałem, żeby to zrobił).
W każdym razie na tego typu gwarancję zdecydowanie trudno narzekać i 300 zł za dodatkowe dwa lata to praktycznie za darmo. Ja się normalnie zadzwoni do DELL'a, żeby to kupić to wyjdzie ponad 1000 zł... |
Cytat:
No, załóżmy że 330 zł to już warto dać za 3 lata... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:23. |