![]() |
Nie kupowałem od DELL'a.
|
@Andrzej - dziwie sie ze kupujac od della nie wziales systemu na nosniku dvd(chyba tylko 5 euro wiecej).
|
@Ratutaj ciekawe to co piszesz. Intelmiał niezłą obsuwę z ivy i dlatego miał się ponoć nie wyrobić z wypuszczeniem tych "tańszych" modeli. Ciekawe.
A sprzedają je chętnie bo pewnie marża wysoka :) Standardowy kowalski jest nie stety podatny na sugestię sprzedawcy. Wystarczy rzucić hasłem w przypadku TV, ze ma Full HD z LED i już dostają sraczki. Co z tego, że podświetlenie jest krawędziowe i tylko WLED ;p Tak samo z komputerami. Powiesz, że ma i7 i jest tani to zaraz nabywców znajdzie. Cóż takie życie. Mój to 3612QM i ma tylko 35W TDP, natomiast 3610QM ma o 10W więcej i z tego co patrzyłem, to różni siętylko Bus/Core Ratio o wartości 23 (mnożnik?) a u mnie jest 21. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A te notebooki, które leżą po sklepach z i7-3520M czekają na procesory... Trochę się zakurzą chyba... Oj, Andy, przyjmij do wiadomości może, że znane mi źródła informacji mówią, że sprzedają owszem w Polsce notebooki z i-siódemkami, ale 90% tej sprzedaży to dwu-rdzeniowe procesory, a tylko nieliczne żenią z 4 rdzeniami - tak napisałem to wcześniej. A dlaczego - nie wnikam, może dlatego, że się nie znają (kupujący), może bo za drogie, może bo zupa była za słona... |
@Reetou obecnie intel sprzedaje tylko mocniejsze wersje. Sprzedaż słabszych rozpocznie dopiero pod koniec roku. :-)
@Max na głupie pytania są głupie odpowiedzi... Jeżeli dla Ciebie kupienie i3, lub i5 to wiocha, to musisz mieć bardzo niską samoocenę... |
i nie masz dziewczyny!
|
Cytat:
|
Tylko że ja mówiłem co jest głównie sprzedawane, a nie jakie modele Intel popełnił...
|
Cytat:
Tylko 3 modele z 10 posiada 2/4 :) http://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bri...rchitecture%29 Czyli 70% układów to "pełne" i7. |
Łapiesz się na 10% więc ;)
|
@Ratutaj mój ma 4/8 ;-)
Cytat:
|
No, nie do końca, skoro zależy Ci tak na wydajności. 90% sprzedawanych notebooków z i7 chodzi na serii 2600, okrojonych o 2 rdzenie w stosunku do desktopowych...
|
u nas mobilnie, lap pod dock i masz stacjonarke ||
|
Cytat:
Ale może rzeczywiście tego się tak nie da. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:15. |