![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Chcesz porównać to do Celerona 410 ? :rotfl: byłą mowa o grafice |
Cytat:
santa rosa moze nie przynosi rewolucji ale dostarcza wiele zmian i ulepszen wzgledem swojego poprzednika roznica miedzy napa (napa refresh) a santa rosa po za zmiana chipsetu z i945 na i965 i tak jak napisales zwiekszenia energooszczednosci przez cpu przynosi jeszcze zmiane taktowania szyny systemowej 677->800MHz a takze nowy uklad graficzny nie jast tez prawda co napisales ze to centrino (core duo) ale nowe centrino duo (core 2 duo) co ciekawe nie zanosi sie by mozna bylo T7xxx wsadzic do innej platformy sprzetowej niz ww santa rosa :] jesli chodzi o wydajnosc wystarczylo wczesniej zerknac na testy przedstawione przez intela na stronie <- http://www.intel.com/performance/mobile/vista/index.htm Parix@ zamiescilem screen z 3dmark 06 i nie mialem zamiaru przedstawienia wynikow procesora i magistrali ale procesora graficznego NVidia Geforce 8600M GT 512MB znajdujacego sie IFL90 od Compal'a reasumujac uwazam ze intelowi udala sie nowa platforma mobilna bardziej niz ostatnie odswiezenie w trzecim kwartale 2006 napa |
Jako ze jest cien szansy, ze bede mial troche sianka, a co za tym idzie mozliwosc zmiany laptopa.. zaczynam powoli rozgladac sie co i jak i co najwazniejsze - po roku uzywania Asusa WIEM czego aktualnie od laptopa wymagam, a co jest mi zupelnie zbedne (chocby kamerka, ktora uzylem kilka razy na samym poczatku).
Na razie mam jedno pytanie - mozliwe, ze bede chcial sie pozbyc PC na stale, wiec przydaloby sie cos porzadnego - jak wyglada podlaczenie starego zestawu glosnikow 5.1 do laptopa? Sa po prostu laptopy z wyjsciem na 5.1? Czy trzeba jakies przejsciowki stosowac? Dodam, ze moje glosniki nie posiadaja zadnych SPDIF'ow itp. (to tylko stare Logitechy Z-640). |
Cytat:
wiadomo natomiast, ***380;e b***281;dzie wy***380;szy ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Szybsza szyna wcale nie jest powiazana z Santa Rosa (czytaj - nie jest dla niej na wylacznosc xD ). Santa Rosa jak pisza na stronie Intela to kolejna generacja Centrino... (ja nigdzie nie napisalem ze Santa Rosa = Centrino bo centrino to znacznie starsza technologia :P) Laptop ktorego testy zlinkowales ma niezalazny uklad graficzny. Innymi slowy - do wynikow w tescie przyczynil sie szybszy procek a nie Santa Rosa. BTW - jak na razie moze nie ma drugiej platformy kompatybilnej z T7xxx ale to nie znaczy ze takowa nie powstanie :P |
Cytat:
|
Takie wyjscia sa w laptopach multimedialnych/dla graczy jak np Alienware Aurora, lepszy jednak wyjsciem bedzie imo zakupenie karty dzwiekowej usb/firewire z wyjsciem 5.1 lub na PCMCIA/ExpressCard. Np Creative niedawno pokazal pierwszego X-Fi na ExpressCard/54. Ewentualnie mozna jeszcze dokupic dekoder jak np Creative DDTS-100 i podlaczyc go przez wyjscie optyczne.
|
jakiego notebooka polecilibyscie do bezstresowej pracy z windows vista? sprzet bedzie do pracy w firmie, wiec legalny soft musowo, a ze osoba, dla ktorej bedzie notebook lubi swieze bajerki - bedzie vista i koniec. oczywiscie im taniej, tym lepiej - chodzi mi o rozsadne oczko (albo dwa ;) ) wyzej od technologicznego minimum (irda, bluetooth i co tam jeszcze trzeba - mnie notebooki nie wzruszaja i sie na nich nie znam :D). bardzo ladnie poprosze linki do sklepow w wa-wie tylko :D .
|
tot@ a ile chcesz na niego przeznaczyc?
|
Widze, ze z tym dzwiekiem 5.1 to nie taka latwa i tania sprawa..
A co z podlaczeniem do TV i ogladaniem HD? Jakbym polaczyl przejsciowka na HDMI to nie uzyskam odpowiedniej rozdzielczosci, a laptopy z takim wyjsciem kosztuja od 6tys. w gore o_O. |
Kabel DVI->HDMI i laptop z wyjsciem DVI :P
|
przypuszczam, ze za mniej niz 2,5k nie bede mogl "z czystym sumieniem" nic polecic tej osobie - 3k nie do przekroczenia na 99,999% ;) ...
|
a nawet i mniej, bo wlasnie dowiedzialem sie, ze nieprzekraczalny limit to ~2.569,99...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06. |