![]() |
Niestety musi :(
Blaszak zapasowy gdzieś się wala w piwnicy. |
Rozumiem, że ta maszyna do pisania musi być laptokiem? Bo jak nie musi być przenośne, to za 8 stów z monitorem można dać radę, nówka sztuka z gwarancją.
|
Wolelibyśmy coś nowego, z pełną gwarancją. Joanna męczy się z hp g6000 kupionym za grosze i sprawiającym kłopoty :( (bateria cienka, klawiatura działa losowo, potrafi przerwać panel, czasem nie chce wstać i to nie z powodu systemu)
|
Tylko do takiego wysłużonego komputera należy doliczyć wymianę bakterii bo wątpię, że po powiedzmy roku-dwóch przy intensywnym ładowaniu i rozładowywaniu będzie trzymała dłużej niż 15 minut.
@Pierwszy, ten Dellik D620/D630 to następca D520? Ta sama klasa? Jeżeli tak to do pisania powinien wystarczyć. Tylko strasznie się cholery grzeją :/ |
Jesli pomysl pierwszego wchodzi w gre, to polecam www.intelpc.pl - mozna dostac IBMy za naprawde psie grosze...
Mam nadzieje ze pierwszy w zyciu link polecajacy (handlowalem z nimi w poprzedniej firmie) nie bedzie uznany przez Barteza za reklame :-P... |
jak to ma być "maszyna do pisania" (czyli raczej tanio i dobrze) rozglądnąłbym się za jakimś polizingowym dellem d620/d630 albo ibm t60/t61 na wiadomym serwisie aukcyjnym. Za ~siedem stówek można kupić fajną maszynkę :taktak: w solidnej, sztywnej obudowie, nie to co dzisiejsze budżetówki... do 1500 raczej nic ciekawego nie ma... chyba, że budżet koło 2k ale imo na "maszyne do pisania" nie warto
|
Podłączam się pod pytanie. Małżonka potrzebuje maszynę do pisania. Dobrą i tanią. 15" cali wystarczy. USB 3 niezbyt potrzebne. Grać nie będzie. Czasem jakiś film ewentualnie. System niekoniecznie (mam W7). Oczekuję propozycji. Na najbliższym zlocie stawiam piwo pomysłodawcy :) Sprawa jest dosyć pilna!
|
Tym razem potrzebuję laptopa w okolicach 1800 zł, ma być:
- system Windows 7, - ekran 15,6", matryca najlepiej matowa, ale błyszcząca też przejdzie, - procesor co najmniej i3, - grafika Intela (grać się nie będzie), - dysk 500 GB i więcej, - przynajmniej jeden port USB 3,0. Sprzęt ma być głównie do prac biurowych i internetu, czy ktoś mógłby coś polecić ?. |
Ok,dziękuję polecę tego laptopa,mam nadzieję że kumpel będzie zadowolony-dzięki i pozdrawiam.
|
Mamy HP ProBooka 4730s. Polecam.
|
Ja mam Toshibę A-300, nie jestem zbyt tym laptopem zadowolony,nie chcę kumpla w kanał wprowadzić,po prostu zapytał co mam mu doradzić, matryca raczej 17" matowa czy błyszcząca to chyba obojętnie,procesor dysk i pamięć no takie aby mógł dużo programów zainstalować i chodziło dobrze w miare szybko, a to USB3 tzn? oraz jakiej firmy tego laptopa mu polecić? Bo chce już kupić teraz w poniedziałek.
|
Konkrety. Matryca w miarę duża to 15.6, czy 17"? Ma być matowa, czy błyszcząca?
Procesor, dysk pamięć itd. to jakie ma być? IMHO coś na Sandy z i3 4GB i 320GB by się pewnie znalazło - o USB3 raczej nie myśl. |
Uniwersalny,cechować ma go niezawodność,matryca w miarę duża,dobry procesor,grafika,dysk,pamięć....
|
Do czego ma laptok służyć, co go ma cechować, jaki rozmiar matrycy, jej typ itd. Im więcej szczegółów, tym precyzyjniejszy będzie wybór.
|
Nowy laptop zakup
Witam,mój kolega chce zakupić nowy laptop do kwoty 2tys,bardzo proszę o pomoc jaki mam mu doradzić,ponieważ ja się nie znam.Jeszcze raz uprzejmie proszę o poradę.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:00. |