![]() |
Drogą eliminacji został mi Lenovo b570 i3, bez usb3 i dedykowanej karty...
|
@Gallus wejdź sobie na Notebookcheck.pl i załóż filtr na recenzje (cena do 1.5k).
|
Rozglądam się za laptopem i liczę na jakąś pomoc w wyborze bo sam to się chyba przez miesiąc nie zdecyduję....
Cena: ->1500 Matryca: 15" Procesor: ~2x1,5GHz -> Karta graficzna: taka co by się za szybko nie odkleiła raczej nie zintegrowana ;) Dysk: 320GB -> System: niekoniecznie lub W7 Pozostałe: HDMI, USB3 + jeszcze ze 2x 2.0, Wifi-N, może być torba w komplecie -EDiT- Już prawie przypasowały mi parametry Asusa X54C, ale ma za mało USB... |
Rowniez wiem jak krojownie skory dzialaja i wole wycinanie maszynowe niz reczne.
|
Chińskie dzieci szyją szybko i równo, a co ma dać ręczne wycinanie, że gdzieś krzywo będzie? :>
|
Jezeli dla Ciebie cieta recznie a nie maszynowo skora Nappa, obecna miedzy innymi w BMW 7 szyta recznie bez presji czasowej zrobienia kolejnych kilku tysiecy sztuk w czasnie dniowki to to samo co robota chinskiego dziecka (o laserowym monogramie przez grzecznosc nie wspominam), to nie mamy o czym rozmawiac... ;-)
|
Jaka subtelna różnica? 2 kawałki czegoś skóropodobnego zszyte czerwoną nicią? Toż to każde chińskie dziecko potrafi zrobić. :rotfl:
|
Pimomo tego ze znajac Ciebie za wyglad nie zaplacisz ani zlotowki... czujesz chyba subtelna roznice w wykonaniu?
|
Nie wiem czy wiesz ale w chinach też ręcznie robią...
|
Takie etui zamowilem :
http://www.ebay.com/itm/MONOGRAM-Mac...ht_4948wt_1396 Podoba mi sie material, jakosc wykonania i jego indywidualnosc poprzez laserowo grawerowany monogram. Zobaczymy jak przyjdzie czy bede zadowolony, ale mysle ze powinienem - reczna robota zawsze przebije chinszczyzne :-)! |
Po rozebraniu laptopa przez serwisanta okazało się że pewien pierdzielniczek nie był dobrze przylutowany do płyty głównej.
W poniedziałek miałem wymienioną cała płytę. Co do samego laptopa to jestem bardzo zadowolony mimo tej całej sytuacji. Przy zakupie laptopa wybierajcie tylko matową matrycę, idealny obraz praktycznie w każdych warunkach :) Jakość tej w Inspironie 7520 stoi na bardzo wysokim poziomie. Kolejną ważną kwestią to podświetlana klawiatura, pisanie w nocy nie było nigdy takie przyjemne. Laptop jest też bardzo chłodny - albo nie miałem możliwość go rozgrzać ;-) I na koniec. Zrobiłem sobie benchmarka w Truecrypcie przy szyfrowaniu AES (mój i7 ma instrukcje pod to), wyszło mi ~3.2GB/s Mój obecny sempron ma ok 80MB/s. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki za propozycje, ale to zupełnie nie to, czego szukam. Tu praktycznie nie ma przegródek, nie mówiąc o wygodnej rączce. A i cena (w drugim przypadku) kosmiczna..
Zresztą z tego i powodu nie interesują mnie produkty Apple. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:22. |